Autor Subiect: Scartait curea accesorii  (Citit de 15594 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
  • Gen: Bărbat
Scartait curea accesorii
« : 30.Sep.2009, 10:59:10 p.m. »
Dimineata si in general cand este rece motorul, se aude un scartait la cureaua de accesorii. Cureaua este de curand inlocuita. Oare nu este stransa suficient?! Cum se poate verifica, daca mai trebuie sau nu stransa?
Tel. Mob. 0740090677

Offline unde

Re: Scartait curea accesorii
« Răspuns #1 : 01.Oct.2009, 09:38:02 a.m. »
 Despre ce curea vorbesti? Orice curea are si un "mecanism" intinzator sau o rota intinzatoare. Eu cred ca acea curea nu a fost intinsa suficient.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 01.Oct.2009, 07:13:27 p.m. »
Despre ce curea vorbesti? Orice curea are si un "mecanism" intinzator sau o rota intinzatoare. Eu cred ca acea curea nu a fost intinsa suficient.
Cureaua de accesorii (cea care angreneaza pompa servo, alternator, clima, etc). Si banuiesc ca ar fi vorba despre rola intinzatoare, ca in frecare cu aerul sigur nu va iesii nici un scartait :P. M-am mai interesat si despre aceasta, mi sa spus ca ar trebui sa o poti rasuci doar pana la un unghi de 45 de grade. Am verificat, si se rasuceste la 90 de grade. Concluzia clara, trebuie stransa.
Tel. Mob. 0740090677

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #3 : 01.Oct.2009, 07:20:31 p.m. »
Acum depinde si de forta fiecaruia (treaba cu rasucitul), dar daca scartaie, in general e semn ca trebuie stransa.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Edy_M

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 01.Oct.2009, 11:02:44 p.m. »
Daca iti prinzi mintea cu ea, cred ca o poti rasuci si la 360 de grade, sau chiar mai bine. Daca mai pui mana si pe un patent sau ceva de genul, o poti si rupe daca te supara asa tare :-j. Se prinde cureaua cu doua degete(degetul mare si degetul aratator). Deci prea mare forta nu poti sa exerciti cu asemenea prindere. Si de la un anumit punct se simte rezistenta pe care o opune cureaua (la rasucire).
Tel. Mob. 0740090677

Offline Ygi_17

« Răspuns #5 : 17.Dec.2009, 02:16:35 p.m. »
pana la urma ce-ai mai facut cu cureua respectiva sa nu mai scartie??

la masina personala eu le schimbam si scartiau de noi dar mai ales iarna la frig si la umezeala  chiar si vara dupa ploaie.
Daca nu te mai tin picioarele sa mergi intr-o excursie, sa urci pe munte si sa te bucuri de priveliste, atunci e timpul sa-ti cumperi un Jimny

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
« Răspuns #6 : 17.Dec.2009, 02:29:53 p.m. »
depinde unde ai facut lucrarea... daca e un service, ar trebui sa te duci la ei si sa la semnalezi problema. in general se ofera garantie pt lucrarile facute. daca ti-a schimbat cureaua un vecin, sau tu... sfatul e tot sa te duci la service.
swift 1.3 GLX

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 17.Dec.2009, 02:42:27 p.m. »
...eu le schimbam si scartiau de noi dar mai ales iarna la frig si la umezeala  chiar si vara dupa ploaie.
Nu le intindeai cit trebuia.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Ygi_17

« Răspuns #8 : 17.Dec.2009, 05:11:54 p.m. »
nu le schimbam eu le schimba un mecanic si nu in service. Din cate am vazut exista o rola intinzatoare care are rolul de a intinde cureaua, actionata de un arc.
doar daca arcul e defect  si posibil sa nu asigure forta necesara la rola intinzatoare care practic intinde cureaua.

si mai interesant ca ultima curea montata nu a scartiit de la inceput, deci e  posibil  o cauza sa fie si calitatea curelelor, vechimea lor ( eu le cumpar ca fiind noi dar ele cand sunt fabricate???).
Daca nu te mai tin picioarele sa mergi intr-o excursie, sa urci pe munte si sa te bucuri de priveliste, atunci e timpul sa-ti cumperi un Jimny

Offline >pexic<

« Răspuns #9 : 17.Dec.2009, 06:32:43 p.m. »
trebuie sa scrie pe ele cand sunt fabricate, nu scrie -> nu le cumperi.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.