Autor Subiect: Scartait curea accesorii  (Citit de 15586 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mvzanfir

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
  • Gen: Bărbat
Re: Scartait curea accesorii
« Răspuns #20 : 08.Mai.2011, 10:04:12 a.m. »
Am patit si eu la fel. Daca este curea noua, dupa catva timp trebuie verificata si intinsa, deoarece "se lasa", cum mi-a spus mecanicul. Daca nu este curea noua si apare deodata scartaitul, trebuie verificate rolele pe care le antreneaza, sa nu fie problemutze pe la lagare/rulmenti.

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #21 : 26.Mai.2011, 10:14:25 a.m. »
Si la mine s-a intamplat de curand sa scartaie curelele (am 2, probabil una este de la AC). Nu stiu care din ele este cu problema dar in urma verificarii, am constatat ca pe interiorul curelelor, pe partea cu canelurile longitudinale au aparut crapaturi de-a lungul acestora. Probabil ca sunt imbatranite. As vrea sa le inlocuiesc, ma poate ajuta cineva cu codurile de piesa si un magazin de unde sa le procur? Multumesc anticipat.
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #22 : 26.Mai.2011, 10:42:33 a.m. »
Si la mine s-a intamplat de curand sa scartaie curelele (am 2, probabil una este de la AC). Nu stiu care din ele este cu problema dar in urma verificarii, am constatat ca pe interiorul curelelor, pe partea cu canelurile longitudinale au aparut crapaturi de-a lungul acestora. Probabil ca sunt imbatranite. As vrea sa le inlocuiesc, ma poate ajuta cineva cu codurile de piesa si un magazin de unde sa le procur? Multumesc anticipat.

Eu am mai luat consumabile de la Alpadrino si am fost multumit. Gasesti site-ul pe net si le dai telefon.
jimnyholic

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
« Răspuns #23 : 26.Mai.2011, 11:45:41 a.m. »
@alexb25: multam fain, am sa-i caut si o sa le cer niste preturi.

Am sa scriu aici dupa inlocuire.
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #24 : 26.Mai.2011, 11:46:39 p.m. »
si la mine mai scartaie cureaua de la alternator, atunci cand incarca. Am probat o faza... Daca incepe si scartaie si ii opresc farurile se opreste dupa 2secunde.... daca le aprind incepe iar incepe sa scartaie pana isi termina ciclul de reincarcare.... :notlst: :notlst:

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #25 : 29.Mai.2011, 07:23:54 p.m. »
si la mine mai scartaie cureaua de la alternator, atunci cand incarca. Am probat o faza... Daca incepe si scartaie si ii opresc farurile se opreste dupa 2secunde.... daca le aprind incepe iar incepe sa scartaie pana isi termina ciclul de reincarcare.... :notlst: :notlst:
Asa facea si la mine. Am fost la service si era cureaua imbatranita. Pus curea noua si nu mai scartaie. Dupa o perioada de timp trebuie verificat si stransa ca se mai lasa.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
« Răspuns #26 : 30.Mai.2011, 11:02:55 a.m. »
I-am pus curea noua si tot scartaie. I-am dat cu cola, OK. Nici un sunet :-)) :pardon: :pardon: :good:

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #27 : 06.Ian.2012, 06:28:48 p.m. »
Am o rugaminte. Cine poate sa ma ajute sa faca o poza la rola intinzatoare de la angrenajul: servodirectie+AC+pompa apa. Am ramas fara servo dintr-o data ca mi s-a slabit cureaua si am gasit niste plastice pe suportul la motor care cred ca imbracau rola intinzatoare. Am atasat poze cu bucata de plastic gasita.

Multumesc.

Offline unde

« Răspuns #28 : 09.Ian.2012, 11:33:18 a.m. »
 Sint mari sanse ca plasticele alea sa provina din alta parte. La mine rola intinzatoare e metalica si pina acum nu am vazut role de plastic. Manualul de service ce zice?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #29 : 09.Ian.2012, 08:21:39 p.m. »
In manual nu am gasit nimic detaliat. M-am gandit ca rola intinzatoare era imbracata in plasticul asta ca se cam potriveste daca il pun pe rola. Mergeam cu masina normal si am auzit un zgomot ca si cum imi sar niste pietre pe sub masina si se lovesc de metalul de sub masina. Atunci s-a rupt plasticul. Am vrut sa iau virajul si servo ioc. Am verificat cureaua si era slabita. Suruburile intinzatorului erau nemiscate. Asa ca nu stiu de unde ii plasticul ala si de ce mi s-a slabit cureaua.
  Vreau sa rezolv problema ca saptamana viitoare plec din tara.