Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 855721 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Pai si de ce as cumpara romanesti cand as putea cumpara suedeze?

https://www.investing.com/rates-bonds/sweden-government-bonds?maturity_from=10&maturity_to=310

Cum spuneam, problema tarii generata de actuala guvernare este pierderea increderii pe plan international si incet si pe plan intern. Si asta are repercusiuni economice.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Soimu

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Cine sa aiba curaj sa imprumute niste hoti cu patalama la mana?(adica chiar condamnati)...pai cum nimic nu mai e predictibil in RO, si respectivii scot ca la circ "iepurasii din palarie"=nenorociri care mai de care mai mari in toate domeniile, nu e imposibil sa le anuleze (titlurile de stat) sau sa le prelungeasca scadenta cu inca vreo 10 ani!...au facut atatea in ultimii 2 ani, ca eu nu mai am incredere!...

Corect. Doar ca nu uita, ce angajeaza astia, e datorie pentru toti ai de vin dupa.  Cand vorbim de bani, nu au culoare politica. Nu pot anula titluri de stat caci e ca si cum statul ar declara falimet. Nici Grecia nu a facut-o.  Sunt multe de spus dar in chestiile legate de bani va sfatuiesc sa studiati mai mult. La noi , in Romania, educatia finaciara este nula pentru cetateanul de rand.

Aici la banca ai 0% daca ii tii in cont obisnuit deci inflatia ti-i papa. Plus ca nu te lasa sa ai bani multi in conturi, sa traiesti din dobanzi, impozitele te duc in negativ asa ca trebuie sa ii investesti !

https://www.investing.com/rates-bonds/romania-government-bonds?maturity_from=70&maturity_to=180
« Ultima Modificare: 04.Feb.2019, 04:06:09 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

Intre timp:  =)) =)) =)) =))

Schimbare de atitudine la Vâlcov, care propune BNR schimbarea formulei de calcul a ROBOR, pentru a nu se plăti nicio „taxă pe lăcomie”

Întâlnirea Isărescu -Teodorovici s-a terminat prin încheierea unui armistițiu de două săptămâni

Sunt multe de spus dar in chestiile legate de bani va sfatuiesc sa studiati mai mult. La noi, in Romania, educatia finaciara este nula pentru cetateanul de rand.
  Dar noi aici avem pretentie ca vorbim informati si chiar daca suntem cetateni de rand posedam o educatie financiara cel putin la nivel de baza  :D >:D<

Tot ce imprumuta statul acum, sub diverse forme, va fi platit de copiii si nepotii nostri sau de cine va alcatui la acel moment populatia incadrata in munca din Romania. Si toate "pomenile" de acum, la care se bucura unii si altii, inseamna o apasare si mai mare pe grumazul urmasilor. Nu stiu multi parinti care s-ar imprumuta pe spinarea propriilor copii ca sa traiasca mai bine, totusi sunt multi care nu vad nici o problema cand o face statul in locul lor  :dknw: - asta tot legat de educatia financiara.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Soimu

Offline Soimu

Sa nu comparam, 2 tari total diferite(Suedia si RO), aflate la o mare distanta in timp total diferita(cred ca sunt cel putin 20 ani de inapoiere pt.RO) cu sisteme, economii si democratii total diferite! 
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Corect. Si observatia cu educatia financiara, a colegului toma.  Doar ca vreau sa va reamintesc ca marii smecheri si mai multi bani fac bani in zonele riscante , ca cele sigure sunt deja luate de politicieni si afiliati. Asa ca trebuie sa fii taur si sa risti, ca ursii oricum tin sub supraveghere tot.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline macold

Daca n-ar mai cumpara, s-ar putea ca si privatii s-o duca mult mai rau (vezi socul pozitiv asupra industriei turismului dupa aparitia vaucherelor de vacanta).

Stii ce au facut hotelierii cand s-a aflat de tichete? Au dublat peste noapte preturile. De ce? Pentru ca vindeau oricum. S-a creat o supra-supracerere peste tot in tara, dar in special pe litoral. S-a ajuns ca o noapte la Mamaia sa coste de 4 ori mai mult decat una la Albena, sa zicem, la aceleasi conditii. Ba nu, ca la Albèna aveai all-inclusive. Absurd! Agentiile cu contracte cu primariile si cu firmele de stat si-au crescut veniturile (sanchi, na, contract cu vaca de muls), hotelierii s-au frecat pe maini, iar agentiile celelalte de turism au castigat 3 max 10 eur pe rezervare in conditiile in care ei plateau rezervarea, apoi trimiteau tichetele prin curier cu confirmare la Edenred sau mai stiu eu ce firma de tichete, si apoi asteptau pana la 45 de zile (parca) sa le intre banii. Misto, nu?
Asta e genul de ineptie facuta pe genunchi de guvern. Iar ANATul le-a spus ca o sa fie un rahat. Evident ca nu au ascultat, ca doar cei de la putere le stie pe toate. Plus ca era o chestie evident populista.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Eu am agentie de turism. Noroc ca facem doar incoming, dar incepem sa avem o alta problema: nu mai gasim locuri libere, totul e luat pe tichete. Sunt curios daca ar face experimentul sa dea tichete valorice utilizabile si in Bulgaria, cati romani ar mai merge la noi pe litoral?...Eu cred ca autostrada pana la Constanta, pe langa rolul de conexiune cu portul a fost si un mic cadou pentru hotelieri, care au hotelurile pline la weekend... Si care, evident, desi statul a scazut TVA-ul, au mentinut preturile (informatie de ieri). Eu in locul decidentilor as fi spus OK, nu ati scazul preturile de loc, abrogam hotararea de scadere la 5% a TVA-ului...Aceasta redistribuire a bucatii lipsa din TVA o vom plati noi, prin alte impozite/taxe marite, deoarece statul vrea pusculita plina.
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline Soimu

• 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline f.cristi

Uite Cristi, ca tot te plangi de dobanda bancilor la depozite si ai incredere in actuala Guvernare - poti ajuta bugetul si castiga bani cumparand titluri de stat!
Nu cumpar titluri de stat pt. simplul si singurul motiv ca nu-mi blochez banii atatia ani, in conditiile in care trebuie sa-mi iau masina, diverse alte gadget-uri etc. Nu fac parte din targetul acestui produs; nu blochez banii mai mult de 3-4 luni.  Titlurile de stat sunt pt. cei care nu au ce face cu banii si nu au nevoie de ei in viitorul apropiat. Altfel, din punctul de vedere al produselor de economisire, la ora actuala e cel mai acceptabil.  Pe ultimii 5 ani eu nu-mi amintesc sa ofere vreo banca o dobanda mai mare de 3%, deci, daca trendul se pastreaza, o dobanda neimpozabila anuala de 5%/5 ani e cel mai bun produs de economisire.
In schimb, am deschis cont Junior Centenar pt. copil, la suma minima obligatorie (1200 lei/an) cu un randament de 53%, daca am inteles bine (nu mi-e clar daca dobanda de 3% se aplica si la prima de stat).

Offline NicNic

[...]
 suma minima obligatorie (1200 lei/an) cu un randament de 53%, daca am inteles bine (nu mi-e clar daca dobanda de 3% se aplica si la prima de stat).

Dobanda este una fixa de 600 lei + 3%/an din suma depusa.

Randament de 53% se va obtine doar daca pana la maturitatea contului mai este un singur an si se depoziteaza suma minima de 1200 lei (inteleg ca atat ai depus).

Dar cei 3% reprezinta tocmai limita de inflatie tinta. Adica dobanda acopera doar inflatia.
In aceste conditii, functie de cat timp stau banii in depozit, cei 600 lei pot reprezenta un plus semnificativ daca timpul de depozitare e scurt.

Corectez fiindca nu stiu exact conditiile de acordare a acestui ajutor aniversar.
« Ultima Modificare: 04.Feb.2019, 08:12:43 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline f.cristi

Prima de 600 lei este anuala (Art. 2-1).
Dobanda de 3% nu se acorda pt. prima de stat.
Deci, la o depunere de 1200 lei x 10 ani se ridica 18360 lei, deci un castig de 6360 lei, neimpozabil.