Autor Subiect: SCARTAIT FRANA  (Citit de 4789 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
SCARTAIT FRANA
« : 08.Sep.2009, 07:16:52 p.m. »
Salut, am recitit topicurile de la probleme sx4, si nu am gasit descrisa mica problema pe care o am eu; daca am sarit, fara sa imi dau seama, peste asa ceva, rog moderatorii sa mute ceea ce scriu eu acum.

Pe scurt, cand franez brusc de la viteza sa spunem 70 la 30-40, se aude un scartait la frana; se intampla rar, la viteze mai mici nu se aude.

Am mers la Autonet (multumesc, WoL :) ), si mi s-a explicat ca avem toti PLACUTE ECOLOGICE!!! pentru frana, si ca de la asfalt/nisip/praf se depun niste chestii pe disc etc, si ca din cauza asta se aude scartaitul; ca din punct de vedere al functionalitatii , mecanic, nu sunt probleme si ca pot merge linistita, pana cand fac revizia si se curata respectivele depuneri cu vaselina si nu stiu ce spray-uri.Oricum, si dupa aceasta curatare, tot  vor aparea aceste depuneri...

Va intreb si pe voi, sa merg linistita???? Prin bucuresti, treaca-mearga, dar urmeaza drumul la Moeciuuuuuu

:)
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
  • Gen: Bărbat
Re: SCARTAIT FRANA
« Răspuns #1 : 08.Sep.2009, 09:12:16 p.m. »
si la mine se aude la fel, si am facut revizia de 15 mii si se auzea putin si atunci si chiar dupa ce au fost curatate placutele acum tot se aude caci iar a intrat nisip acolo... nu cred ca sunt probleme, caci de la revizie am facut cca 6 mii de km si franele tin bine...  :), am facut chiar si Transalpina si atunci scartaiau putin, depinde cum apesi pedala...

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #2 : 08.Sep.2009, 10:40:08 p.m. »

:) Multumesc , @anyd. M-am mai linistit.Recunosc ca scartaitul , daca e muzica deschisa(chiar si la volum mic), nu il aud...Nu ma intereseaza ca masina  sa fie silentioasa, ma intereseaza siguranta, a mea si a celorlalti de pe sosea.
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 08.Sep.2009, 11:02:48 p.m. »
Eu am avut parte de scartait din partea placutelor doar in cand s-au apropiat de final (de utilizare). Nici cu cele noi (schimbate la Autonet) nu am parte de zgomote suspecte.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #4 : 09.Sep.2009, 09:49:04 a.m. »

:) Multumesc , @anyd. M-am mai linistit.Recunosc ca scartaitul , daca e muzica deschisa(chiar si la volum mic), nu il aud...Nu ma intereseaza ca masina  sa fie silentioasa, ma intereseaza siguranta, a mea si a celorlalti de pe sosea.

Se tot discuta despre aceste zgomote emise de frane - provin de la placutele de frana, mai exact materialul din care sunt facute este foarte dur. Daca schimbi placutele cu unele mai moi, distanta de franare  se va imbunatati si zgomotul va disparea sau va fi mult estompat. Placutele de pe vremea lu Traian si Burebista  :D aveau in compozitie asbest, un material excelent pentru frictiune dar cu repercursiuni grave pentru sanatatea noastra. Treptat companiile producatoare de subansamble folosite in industria auto au inlocuit complect azbestul din placutele de frana si discurile de ambreiaj. Nu mai auzi de discuri de ambreiaj care depasesc 100000 km, sunt cazuri in care aceste discuri au ''crapat'' in primii 8000 de km, chiar si la case mai mari gen Mitsubishi. Deci sa revenim, incearca sa schimbi placutele de frana cu altele mai moi, inainte de a afecta si discurile de frana. Si eu am aceleasi probleme, evit sa franez puternic si folosesc mult frana de motor asta pana cand cumpar placute ''mai prietenoase''.

Toate bune,
Mihai

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 09.Sep.2009, 09:58:09 a.m. »
...au inlocuit complect azbestul din placutele de frana si discurile de ambreiaj.
Unii producatori, au inlocuit azbestul cu span de bronz. Posibil ca intre cele doua metale (bronz si fonta), la atingere, sa se produca scirtiitul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #6 : 10.Sep.2009, 04:29:22 p.m. »
Ce parere aveti despre placutele de frana Mintex (am gasit la 152 RON)? Sunt de calitate? Moi, semi sau tari?
Vreau sa le schimb la masina pentru ca: TRW 250 + montaj , pana si Textar la 220 + montaj.

Multam,

SX4 1.5 SE

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #7 : 10.Sep.2009, 05:23:55 p.m. »
Sunt bune si nici nu scartaie. Cred ca recomandat ar fi cele moi,care desi o sa tina mai putin,o sa franeze si mai bine si nici nu o sa uzeze discu asa tare.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline BXXENL

« Răspuns #8 : 05.Oct.2009, 01:08:11 p.m. »
Au inceput si ale mele sa scartaie, si in pante mari sau la franari foarte puternice se aprinde beculetzul in bord probabil din cauza ca nivelul lichidului e cam scazut. Cat de curand am sa folosesc tutorialul pt schimbatul placutelor :good:
  • SX4 1.5
Alex

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #9 : 18.Oct.2009, 03:00:57 p.m. »
La mine a aparut problema asta de vreo 2 saptamani, de cand a venit frigul. Asta e una...a 2-a mi se pare si mai ciudata:am doar 11 de km. Nici macar prima revizie...
Nu franez de obicei brusc, violent...de unde uzura asta? Oricum, scartaitul se aude doar la fanari usoare, in a 2-a sau a 3-a...
Apoi mai este ceva, in astea 2 saptamani, parca scartaitul apare doar la primii km parcursi.

Nu stiu daca aici e locul potrivit, avand in vedere ca sunt o multime de fani Suzuki pe forumul asta(cum altfel?:) ), dar eu incep incet incet sa fiu tot mai dezamagit de masina asta. Singurul lucru care ma face s-o mai apreciez inca este motorul. Benzinarul de 1,5 este super...
Ma gandesc la un topic cu : Dezamagirile la SX4 !
Suzuki SX4 1,5 SE