Autor Subiect: SCARTAIT FRANA  (Citit de 4800 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: SCARTAIT FRANA
« Răspuns #10 : 18.Oct.2009, 03:20:37 p.m. »
Nu franez de obicei brusc, violent...de unde uzura asta?
Nu conteaza cum anume frinezi ci cit de des actionezi frina + materialul compozit din care este realizat stratul de aderenta.

Cit despre dezamagirile create de masina, daca un simplu scirtiit de "frina" te-a adus in situatia asta, ce sa mai spunem de marcile auto consacrate (VW, Audi, BMW, Mazda etc) ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #11 : 18.Oct.2009, 03:33:07 p.m. »
lamine nu scartaie si am 40ooo

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 18.Oct.2009, 09:01:30 p.m. »
Nu franez de obicei brusc, violent...de unde uzura asta?
Nu conteaza cum anume frinezi ci cit de des actionezi frina + materialul compozit din care este realizat stratul de aderenta.

Cit despre dezamagirile create de masina, daca un simplu scirtiit de "frina" te-a adus in situatia asta, ce sa mai spunem de marcile auto consacrate (VW, Audi, BMW, Mazda etc) ?

Nu stiu cat de des franezi in Iasi, banuiesc ca e la fel de aglomerat ca la noi. :) Ca sa nu mai spun ca nu ma prea intereseaza de materiale compozite, am cumparat o masina noua care scartaie dupa 11.000km!!!

De marcile consacrate nu am ce sa zic ptr ca nu le cunosc...

Post Merge: 18.Oct.2009, 09:07:10 p.m.
@miocrl : banuiesc ca luni , dupa ce vin de langa aeroport la intalnirea noastra nu o sa mai scartaie nimic dar poate am "noroc" si o sa iti arat...Sa nu-mi spui si tu teoria ca dupa ce dai 11.000 de euro pe o masina e musai sa nu am pretentii..."la ce sa te astepti, doar ai o masina de 11.000" ! :)
Una peste alta : scartaie la 11.000km.

P.S. chiar ca o sa deschid topicul cu "Dezamagiri SX4"
« Ultima Modificare: 18.Oct.2009, 09:07:10 p.m. de cosmin »
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline miocrl

« Răspuns #13 : 18.Oct.2009, 10:18:52 p.m. »
schimba placutele si gata

Offline clara_luna

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
  • Gen: Femeie
« Răspuns #14 : 18.Oct.2009, 11:16:42 p.m. »
Eu nu stiu daca la mine e aceiasi problema sau e cum zice nenea de la service...
Am 450 Km facuti si scartaie frana numai in anumite momente,de obicei am sesizat cand plec din parcare cu masina,se aude un scartait puternic la rotile din spate cand apas pana la capat frana si stau o vreme asa,de ex la stop...sefu' de la service zice ca este noua masina si de-aia :inteligent:
SX4
1.5 GLX

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #15 : 19.Oct.2009, 02:10:41 p.m. »
Nu-i lasa sa iti serveasca asa ceva! Teoria cu "e noua " nu tine. Sau hai sa zicem, tine in primii zeci de km dar tu ai cateva sute! Ma rog, sper sa ai bafta!
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 19.Oct.2009, 02:33:57 p.m. »
...am sesizat cand plec din parcare cu masina,se aude un scartait puternic la rotile din spate cand apas pana la capat frana si stau o vreme asa,de ex la stop...
Posibil sa trebuiasca o aerisire a instalatiei sau ramin putin blocati sabotii pe tambur pina la o rotire completa a rotii. O inspectie la service ar fi indicat.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Suzika

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 416
  • Gen: Femeie
« Răspuns #17 : 19.Oct.2009, 08:28:59 p.m. »
cand apas pana la capat frana si stau o vreme asa,de ex la stop...

Offtopic.
@Clara-luna, cand masinuta mea era noua, si apasam cu disperare (eram si incepatoare) pe frana, cu muuuult mai mult decat era necesar, aveam alta problema; dupa ce mi-am ascultat colegii de forum, si m-am lamurit si ce sa fac cu modurile de la cutia automata( drive si neutru),m- am inteles mult mai bine cu Suzika mea.Asadar, la stop, sau cand iesi din parcare, nu ai nici un motiv sa apesi PANA LA CAPAT frana...incearca sa "inveti" pedala, sa stii exact cat trebuie sa apesi ca masina sa te "asculte"...iar la stop, recomandat este sa scoti din viteza, sa tragi frana de mana(daca esti pe plan inclinat), in nici un caz sa stai cate 20 sec- 1 minut cu  pedala de frana apasata de tot.

Mai bine iti explicau asta cei de la service, si nu dadeau vina pe masina, ca e noua.
Multi, multi km linistiti cu masinuta ta frumoasa iti doresc! (Mai ieri aveam si eu 450 km :) ,acum am 6100, dar sunt la fel de indragostita de Suzika mea draga :x )
« Ultima Modificare: 19.Oct.2009, 08:31:36 p.m. de Suzika »
SUZIKA SX4 1.6 GS AT :)

Offline Lightspit

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #18 : 17.Ian.2010, 12:43:44 p.m. »
Am si eu un scartait pe la 50-70 km/h interesant este ca nu se intampla la viteze mai mici sau mai mari. Desi este enervant tiuitul, stiu ca nu este altceva decat un fir de praf sau chiar materiale de la placutele de frana care provoaca asta. Totusi nu trebuie vazut usor aceasta problema pt ca poate fi si o inclinare a etrierului care este ceva mult mai serios.

Offline cristi.nord

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
« Răspuns #19 : 21.Apr.2010, 06:56:12 p.m. »
 Eu am facut vreo 16 000 km pana acum. la revizie mi s-a spus ca placutele sunt noi ... nu este nici 1 mm uzat.
 Singurele dati cand am sesizat un scartait usor la discurile de pe fatza ...a fost dupa ce am spalat masina, si apoi am lasat-o in parcare vreo 2 sau 3 zile poate chiar mai mult in unele cazuri.La plecarea de pe loc se auzea un usor scartait....dar disparea dupa primul sau al doilea semafor.

SX4 GLX 1.5 FWD