Parca in primele posturi scria ceva despre erori cu trimitere la EGR, de asta am mentionat ca eu nu am decat p0300.
Deși barza m-a desantat în România, a fost o eroare: era răcită, a strănutat și am căzut din acroșaj. Chiar nu am satisfacții legate de necazurile caprei vecinului.
Nu cred să fie diferențe constructive importante între M16A și motorul de 2 litri. Într-adevăr mie mi s-a aprins o singură data
check engine pentru scurt timp (intermitent) și am citit eroare P0302 , nu P0300.
Găsești cauze posibile pe net.
Pentru a rezolva problema, eu nu recomand o reprezentanță ci un mecanic cu un atelier mic dar vioi dar care recondiționează motoare de minimum 2 - 3 decenii. Între a rectifica o chiuloasă la un service de fițe cu 1500 lei și a face același lucru în atelierul unui nene care are aceleași scule dar lucrează cu autorizare RAR în atelierul lui (după ce a lucrat 20 de ani în service-ul de fițe) și face o treabă ok cu 500 lei, eu am ales varianta 2.
O supapă de evacuare OEM costă peste 100 lei; aceeași supapă de la un producător italian costă sub 40 lei și este
posibil să fie mai rezistentă la temperaturi înalte. Mecanicul meu, posesor de Honda Acord Coupe și fan automobile japoneze a rămas profund dezamăgit de motorul Suzuki. Și la mașina lui a rectificat chiuloasa datorită alimentării cu GPL dar după vreo 150 mii km. A spus că nu a văzut niciodată supape atât de ”mâncate” după atât de puțini km și nici scaune de supapă ”scurse” ca și cum ar fi fost din ceară. Din păcate, aceste componente au rămas la atelierul unde s-a rectificat chiuloasa în județul Suceava - le-aș fi făcut poze.
Nu este obligatoriu și nici nu-ți doresc să ai aceleși probleme pe care le-a avut mașina mea dar sunt prea multe coincidențe, din păcate.
Și eu am luat cauzele posibile de la simplu la complex, am înlocuit bujiile, urma să verific bobinele de inducție și fișele bujiilor,
urma EGR-ul, sonda Lambda, test de compresie (irelevant !) dar al dreacu* mecanic a luat-o pe scurtătură !