Autor Subiect: PROBLEME VALVA EGR LA GRAND VITARA  (Citit de 36058 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cipro

Re: PROBLEME VALVA EGR LA GRAND VITARA
« Răspuns #20 : 18.Mar.2011, 02:16:48 p.m. »
nici o problema orice sfat sau parere e bine venita.
CIPRO GRAND VITARA 1.9 DDIS      PH-19-DDI    FULL PREMIUM

Offline quicksand

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 24.Mar.2011, 01:44:53 p.m. »
  Si eu am presupus ca odata cu aprinderea martorului pentru injectoare  am dat filtru de particule gata, dar dupa ceva drumuri mai lungi nu se mai aprinde, acum mai se aprinde intermitent cel de injectoare, cu toate ca motorul isi face treaba, nu simt  vreo lipsa de putere sau alte simptome specifice unei probleme la injectoare, nestiind cum arata martorul EGR si vazand ca valva EGR e o chestie care creeaza probleme frecvent am zis ca nu e rau sa incerc si ipoteza asta. Inca nu am aflat cum arata martorul ala :)

Offline cipro

« Răspuns #22 : 24.Mar.2011, 09:31:37 p.m. »
la mine sa aprins martorul galben in forma de robinet.scuze pentru intarzierea cam mare.

Offline quicksand

• Newbie
  • *
« Răspuns #23 : 27.Mar.2011, 08:07:05 p.m. »
@cipro, nu , pe ala inca nu l-am vazut aprins, cu injectoarele am rezolvat contra 130ron la un service local, le-au curatat. urmeaza sa scap si de filtrul de particule si ma linistesc.   

Offline cipro

« Răspuns #24 : 28.Mar.2011, 01:30:28 a.m. »
eu filtrul de particule las scoate dacă găsesc pe cineva care sa știe cum sa anuleze eventuale erori ale computerului,toti cu care am vb si au GV zic ca ala nu face decat sa sugrume motorul.

Offline quicksand

• Newbie
  • *
« Răspuns #25 : 28.Mar.2011, 02:59:27 a.m. »
Cand vii in tara, poate ne sincronizam(si eu sunt mai mult plecat) si obtinem si un pret mai bun, pentru doua masini.

Offline flotl

« Răspuns #26 : 28.Mar.2011, 08:53:07 p.m. »
Da, filtrul de particule ia din puterea motorului. Anularea lui nu creaza probleme la inspectia tehnica bianuala?
In plus eu cred ca e posibil ca in urmatorii ani a platim taxa de poluare in functie de masina, iar filtrul ne-ar ajuta sa platim mai putin.
Mai toate masinile au inceput a vina acum cu filtru de particule.
Nu stiu daca si calitatea motorinei ar fi o explicatie.
Poate ne ajuta cineva cu niste aditivi care ar permite ca acesta sa nu se incarce.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline weeked

« Răspuns #27 : 14.Iul.2013, 04:22:07 p.m. »
Salutare,
si eu am un GV din 2007 cu DPF anulat si remap. Am patit la fel cu EGR-ul...dar culmea ca noul egr de la suzuki nu functioneaza....dupa montare (inlocuire si mufa pentru ca e diferita fata de cea veche) imi apare cod de erroare EGR iar masina nu trage deloc...mecanici au zis ca noul egr e defect si au comandat altul dar eu cred ca ceva au facut gresit acolo......acum au montat vechiul egr la loc si astept alta piesa de la suzuki.....Problema e ca cu vechiul egr am un consum mixt de 10-11% (si merg cam 80% pe autostrada)....plus ca masina vibreaza rau si scoate fum negru.
Intrebarile mele ar fi: Ati facut altceva inafara de a inlocuii EGR-ul?? am auzit ceva de recalibrare ceea ce mecanici mei habar nu au?? Se poate sa aiba si altceva inafara de egr?? Acum o luna am pus masina pe dyno si totul parea ok plus o imbunatatire fata de stoc dupa remap cu 35HP.

Va multumesc.

The following users thanked this post: Lucmarinstal

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 12.Apr.2015, 10:27:49 a.m. »
Eu la 70.000km, benzina 2l si GPL, am tremurat motor, f. accentuat la rece + calare motor la turatie minima, pierdere de putere la demaraje si eroare check engine P0300 random cilinder missfire. Toti mecanicii intalniti, inclusiv de prin reprezentante salta din umeri si imi recomanda s-o las asa, pana se agraveaza dar nu prea pot din cauza ca sunt unele aspecte enervante si altele periculoase.
I-am facut testari mai ieftine (pierdere/tragere aer fals, compresie cilindri), de acum ar trebui sa ma apuc sa bag bani in inlocuit bobine inductie, senzori, reglaj culbutori.

Dat fiind ca o curatare de EGR nu pare f. scumpa si simptomele sunt cam aceleasi (mai putin erorile), e relevant sa caut un mecanic bucurestean dispus sa se murdareasca?

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #29 : 12.Apr.2015, 01:25:29 p.m. »
Cam astea au fost simptomele la al meu SX4 . Defecțiunea era la chiulasă, supape si scaune supape. EGR era înfundat datorita arderilor incomplete ca urmare a deschiderilor incomplete a supapelor. Fiind o problema mecanica, nu iese pe tester. Se demontează capacul cutiei culbutorilor si se verifica valorile jocurilor la supape - daca acestea sunt sub limitele date de constructor trebuie demontata chiulasa si verificată.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain