Autor Subiect: GV - utilitatea ESP-ului.  (Citit de 7252 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adybrood

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Mioveni
Re: GV - utilitatea ESP-ului.
« Răspuns #20 : 24.Mai.2016, 06:37:49 a.m. »
  Am oarecum pretentia ca un producator axat de asa de multa vreme pe 4x4, sa acopere etans orice sistem electronic ce ar putea suferi intr-o exploatare moderata. Senzorii ABS sunt cei mai expusi, fiind la nivelul rotilor dar sunt etansati pt ca orice masina poate trece printr-o balta sau mai stiu eu ce.

Restul de actuatori si electronica se afla sub capota, la un nivel ridicat.

"Din ce stiu, modelele apreciate in afara asfaltului au parte de destul de putina electronica ca baza de functionare pentru sistemele 4x4..."

Sunt de acord, dar nu e ca si cum GV are LSD-uri pe varianta fara ESP nu ? Deci e ori cu ESP ori cu NMC ( NiMiC / No Mechanical Contrivances - e nou  :"> ). De asta si intrebam daca se pot monta LSD-uri aftermarket, macar pe puntea spate.
  • E90 318d

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 24.Mai.2016, 09:46:08 a.m. »
De asta si intrebam daca se pot monta LSD-uri aftermarket, macar pe puntea spate.

Se pare ca da... Lectura aditionala.

Dupa generatia anterioara de Grand-Vitara (Gen1) te-ai uitat? Dupa aspectele pe care observ ca le urmaresti, mi s-ar parea mai potrivita - in bugetul tau ai sanse sa gasesti una in mintile ei si s-ar constitui intr-o baza mai potrivita pentru eventuale upgrade-uri in off-road (plus ca ar fi mai ieftine aceste upgrade-uri).
« Ultima Modificare: 24.Mai.2016, 09:55:49 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #22 : 24.Mai.2016, 10:20:15 a.m. »
Cateodata e bine sa ai si niste sisteme electronice ce iti fac viata mai usoara :) nu trebuia decat sa ii arat directia in care vreau sa merg si sa apas pe acceleratie. TC-ul limita motorul frecvent la 1000 rpm si EDL-ul licarea subtil in bord.
             La a ta(fosta) si la Mertz sunt indispensabile aceste sisteme electronice. Dar tu probabil n-ai mai mers demult cu o "tractiune fata" (si cu atat mai mult c-o "integrala  :) ), cu care iarna, cu niste gume bune, mergi fara probleme  pe zapada(in oras) si chiar si pe gheata, fara riscul de a nu mai iesi din parcare! Dupa cum pui accentul pe sistemele electronice si dupa anvelopele postate mai inainte, practic vrei sa faci un pas mare : spre o masina care sa mearga si pe o zapada de 50cm si pe gheata fara sa patineze  1cm ! Gresesc?  :D
         Si cu o "tractiune fata" nu prea "reusesti" sa faci ce facea BMW-ul din filmulet (decat daca te folosesti de frana de mana)!
      Sunt ok sistemele electronice, dar sa fie si fiabile, sa nu te lase cand ti-e lumea mai draga.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline adybrood

• Newbie
  • *
    • Mioveni
« Răspuns #23 : 24.Mai.2016, 11:07:11 a.m. »
@shpeedy: GV1 nu imi place ca aspect sub nici o forma. Da stiu, n-ar trebui sa pun problema asa, dar daca iau o masina care sa imi acopere si nevoile zilnice in oras si pe cele offroad, vreau totusi o masina simpatica in aspect, atat interior cat si exterior, iar GV2 o gasesc chiar foarte frumoasa si echilibrata in forme.

Ma mai bate gandul sa imi iau ceva mic pe benzina pentru oras si, dupa jumatate de an de economii, sa abordez un Suzuki Samurai pe care sa il tin strict pentru iesiri offroad (din ce vad pe internet, e mai mult decat capabil).

@enicky: Fratele meu are o Astra G 1.4 dotata cu ABS si cam atat. A fost a mea pana acum 2 ani de zile. N-am avut probleme vreodata in a o conduce. Eu m-am invatat cu stilul de condus de pe batrana Dacia 1310 (avuta inainte de Astra) si inca plec cu "sprituri" de pe loc indiferent de masina si nici nu imi pun baza in sistemele electronice asa tare insa in lipsa unor LSD-uri, eu cred ca se pierde foarte mult din performantele offroad (gresesc? :) ). Clipul l-am pus doar ca sa arat "utilitatea ESP-ului". Daca vroiam sa ma invart cu masina, vestitul buton YOYO (You're On Your Own) era la indemana :))

Integrala am condus dar pe asfalt, o dubita VW cu DSG si 4motion. intr-adevar isi facea treaba bine dar acolo aveau toate rotile aderenta mereu. Alta poveste.

Nu imi doresc asa mult sa merg prin zapada mare si noroi cat mai degraba putin Rock Climbing. iesiri la munte pe uscat si urcat pe versanti moderati, trecut un sant (tot moderat), zone unde ma gandesc ca se intampla sa ramai cu cate o roata suspendata, moment in care pierzi tractiunea pe acea punte in lipsa ESP/LSD. Nu am experienta off-road, asta clar, insa asa imi imaginez situatia...
  • E90 318d

Offline enicky

« Răspuns #24 : 24.Mai.2016, 12:40:12 p.m. »
        Da, te-am inteles ! Important e ca sti ce-ti doresti, si deci ....spor la cautat ! :) Si sa ne ti la current cu ce ai mai gasit !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline adybrood

• Newbie
  • *
    • Mioveni
« Răspuns #25 : 26.Mai.2016, 09:55:25 a.m. »
Am fost ieri si am vazut masina asta: https://lajumate.ro/suzuki-grand-vitara-1667820.html

Mi-am luat o zi de concediu degeaba si am mai batut si 300 km sa o vad. Zgariata, infundata si, desi inteleg anul masinii si scopul utilizarii, interiorul era facut praf si pulbere. Asa sa ma astept sa fie toate ? Cu volanul tocit de jur imprejur, panourile usilor si torpedoul zgariat cu pamant si nisip (asa arata), scaunele cu pielea crapata (am avut si eu scaune de piele, si cu o simpla crema hidratanta, aratau excelent), bancheta spate cu buretii lasati de tot (se simtea structura banchetei prin ea). Sa nu mai spun ca mi-a zis la telefon ca masina are o banala zgarietura dar de fapt zgariata si ruginina pe o parte, o usa infundata pe cealalta parte si capota plina de chit... dezamagitor.

Nu ma intelegeti gresit, nu am pretentii, am si eu uzura pe masinile mele, dar unele lucruri tin de curatenia personala si de bunul simt.
P.S. Imi lasa 150 de euro la pret sa repar eu toate astea... mdea.
  • E90 318d

Offline enicky

« Răspuns #26 : 26.Mai.2016, 12:18:17 p.m. »
Pai 150 de euro d-abia ajunge de capota sau o usa. Este din categoria care cumpara masina si nu mai vrea sa bage un leu in ea. Cand te aude pa tine c-ai pus ceva pe ea, el iti spune ca "ce-ti trebuie". Dar si alea lustruite de samsara sunt "periculoase". Trebuie sa ai rabdare.