Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 851366 ori)

MP_87, enicky şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online enicky

Graficul nasterilor in Romania intre 1030-2020 (90 ani). :-?
  De fapt sunt 990 de ani ! Cine facea statistica atunci?! :-O :dknw:
Poate 1930-2020?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Asa e, am corectat.

Merită să fii profesor?
« Ultima Modificare: 28.Ian.2026, 05:16:48 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

Merită să fii profesor?

Da, dar într-o țară normală.
De preferință de la Germania mai încolo.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online enicky

Are dreptate, mai mult ca sigur, dar m-am uitat si p-aici : https://titularizare.edu.ro/2025/generated/files/j/IF/rd_nip_d_n/index.html  si nu-i ok...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

Revin.

La noi școala e profund greșită.

Începând cu clasele de step-by-step când după ora 13 copiii sunt puși în fața unui televizor sau laptop cu desene animate în loc să facă lecțiile sau pur și simplu sunt scoși la aer curat ca să facă "activități" (spun din experiența proprie - copilul meu în vacanta de iarnă din clasa 1, am constatat cu groază că de fapt nu stie bine alfabetul, darmite să citească după un semestru întreg!)

Mai apoi ajung la gimnaziu, unde un sfert din programă e degeaba ... se fac materii care nu interesează pe nimeni: educație muzicală, educație tehnologică, consiliere si dezvoltare personală (WTF ?!?).
Cui dracu' îi folosesc astea?
Că îndepărtează copiii de școală prin plictiseală?!?

Iar la liceu .... ce sa mai vorbim?
Fiica-mea a intrat la un liceu de top din localitate cu o medie peste 9.50, la profil de biologie chimie.
Iar programa a fost pe măsura: pasaport pentru succes, filosofie ... materii musai ca să fie predate la clase de real - ca să nu moară de foame profesorii ale căror catedre rămâneau incomplete fără orele băgate pe gâtul unor elevi care voiau să studieze chimia și biologia.

Fiică-mea a aflat abia la universitatea din Olanda că unele capitole din chimie trebuiau asimilate în ciclul liceal din RO, unde în loc de ore suplimentare de chimie a avut parte de ore de poezie, filosofie și religie, dar a reușit să treacă peste cu ajutorul unui pakistanez care are un canal de youtube dedicat și segmentelor de chimie care nu se predau la profilurile de specialitate din România....

Colegii ei erau mirați că vine dintr-un liceu cu profil bio-chimie și ea nu are habar de capitole întregi din materiile care se predau pe dincolo la licee cu profil similar.

Iar la facultatea de acolo? După fiecare curs/modul predat se dă un examen similar rezidentiatului de la noi.
Fiecare e în fața unui laptop, deschide un portal intranet (pe baza unui cod anonim alocat fiecărui ID de student) unde are până la 60 de întrebări cu întrebări tip grilă - unele cu răspunsuri multiple.
Șansa de a copia e ZERO - totul e online si digital.
După ce ai închis sesiunea de examen, pa - ești anonim și astepti rezultatul.
Profesorii nu au ce "aprecia", totul e transparent si fără PILE.
Nu stie nimeni cine ești și cine îti sunt părintii: procuror, judecător, politist, senator, etc. (apropo, la noi la fiecare ciclu școlar suntem rugați respectuos ca să completăm un tabel cu numele si profesia părinților - ca să știe profesorii care sunt "riscurile" .... și protejații ... în Olanda? nu-i interesează nici din ce țară ești ....)

Apropo, la examenele fiică-mii se adună intr-o sală polivalentă în jur de 8-900 de studenti de la diverse specializări - că aia nu consumă resursele degeaba, îi programează pe toți la grămadă.
Iar laptopurile, configuratii HP Probook (model 2024) cu procesoare Intel Core I5 sunt asigurate de universitate.
In jur de 700 de euro bucata - stiu asta deoarece fix configurație din asta are fiica-mea laptop personal.
Faceti un calcul - 700 euro x 900 buc. - doar pentru material didactic.
Știți de unde vin banii?
De la firmele private care-si deduc banii din profit ca să facă donații către instituțiile de învatamânt.
Bani pe care-i recuperează după ce profită de studenții ăia școliți, în momentul în care-i angajează ca să producă pentru ei.
Economie de piață și capitalism adevărat.
Nu scoală făcută doar ca să poata unii atârna la stat și să predea filosofie, muzică sau religie la clase de științe si să încaseze banii de salariu degeaba - de la buget.
Pentru copii care si-au ales deja cariera în viață, dar lor li se bagă pe gât căcaturi inutile.

« Ultima Modificare: 29.Ian.2026, 01:18:00 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: saureign

Online ntire2000

Când suntem mai proști decât prevede legea.

Bolovan adună bani și din piatră seacă, nu?!?  =))
In nici un an a reușit să pună în cap toată economia.
Falimentul e la câteva luni distanță, asta se întâmplă când pui doar taxe și nimic altceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού