Autor Subiect: Pe Ce Este Distributia  (Citit de 11845 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Pe Ce Este Distributia
« Răspuns #20 : 04.Apr.2011, 07:34:36 p.m. »
Intradevar, nu contesta nimeni, lantul trebuie sa beneficieze de o ungere fata de curea.

E posibil sa existe motoare care au cureau de distributie la vedere. Nu am o asa mare experienta in motoare, sa zic ca am vazut multe motoare desfacute, dar din cele la care m-am uitat si aici in special la motorul de 1.4 de la Logan, ca din asta am mai avut cu curea, nu am vazut direct cureaua de distributie.

Uite si doua poze cu motoare Renault.

Si un filmulet interesant despre cureaua de distributie.  :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 04.Apr.2011, 08:40:54 p.m. »
E posibil sa existe motoare care au cureau de distributie la vedere.
Oltcitul are doua curele de distributie la (semi)vedere. Curelele sint protejate fata de palele ventilatorului de deflecturul de aer (dezavantajul motorului racit cu aer). ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Dragos Iancu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #22 : 13.Apr.2011, 01:00:09 p.m. »
SALUTARE AM SI EU UN suzuki sx4 4x4 1,9 DDIS SI AM O INTREBARE DISTRIBUTIA LA ACEST MODEL PE CE ESTE PE CUREA SAU LANT?SAU CUM AFLA ACEST LUCRU? MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS

Motorul 1,9 DDIS are distributie pe curea. Pentru a elimina orice nelamurire, situatia sta in felul urmator:
Familia de motoare "M" si anume M13A, M15A, M16A si M18A, au distributie pe lant. Aceste motare sunt intalnite pe: Swift, SX4, Jimny si Grand Vitara.   
Motorul K12B, intalnit pe New Swift, Splah are distributie pe lant.
Motorul D13A, intalnit pe Swift are distributie pe lant.
Motorul 1,6 Diesel, intalnit pe SX4 are distributie pe curea
Motorul 1,9 Diesel, intalnit pe Grand Vitara are distributia pe curea.