Autor Subiect: Pe Ce Este Distributia  (Citit de 11847 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LeonardSZK

Re: Pe Ce Este Distributia
« Răspuns #10 : 31.Mar.2011, 12:59:00 p.m. »
Motoarele pe benzina au distributia pe lant, cele diesel pe curea. Difera intervalul de schimbare al curelei. Aveti si pagina respectiva din manualul de utilizare al masinii, cel pe care il are fiecare utilizator...

Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 02.Apr.2011, 11:27:51 p.m. »
Ma bag si eu oleaca in discutie, in incercarea de a raspunde topicului. Lasand la o parte hartiile, deschizi capota, te uiti dupa curele, si daca cumva vezi una mai luuunga, si cu "dinti" transversali pe partea interioara, rezulta ca distributia este pe curea (restul curelelor au doar 4-5 santuri longitudinale). Si da! cureaua se poate deteriora inainte de intervalul de schimbare, daca a stat foarte mult timp in aceeasi forma sau daca a luat contact cu orice fel de hidrocarburi. Se produce o imbatranire prematura a cauciucului. Sau daca mai ai noroc si de rozatoare... D-aia imi place mie distributia pe lant.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #12 : 03.Apr.2011, 11:05:24 a.m. »
Nu cred ca poti observa cureaua de distributie la nici o masina doar prin deschiderea capotei motorului. Acelea ce se vad sunt alte curele, numite de accesorii, de transmisie etc si ele antreneaza diferite anexe ale motorului cum e un alternator, compresorul pentru aerul conditionat, etc. Cureau de distributie e protejata sub un capac si nu poti sa o vezi direct decat daca exista un orificiu special pentru aceasta.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
« Răspuns #13 : 04.Apr.2011, 10:11:37 a.m. »
Capacul de care spui, nu este pe tot traseul curelei de distributie, pentru ca daca ar exista un astfel de capac ar trebuie sa acopere toate curelele (de obicei 2). Curelele lucreaza in planuri "invecinate", datorita fuliilor duble (uzual cea din capatul arborelui cotit), deci nu poti pune capac intre ele doua. In plus, inspectia vizuala a curelelor trebuie sa se faca usor, deci trebuie sa fie vizibile, mai ales, trebuie sa ai acces pentru a verifica intinderea curelei.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 04.Apr.2011, 10:15:01 a.m. »
Eu cred ca tu confunzi cureau de distributie cu celelate curele. Daca e cum zici tu mai sus, la masinile care au distributie pe lant ar trebui sa se vada lantul, nu? Ori la SX4 benzinar nu vezi nici un lant.  :)

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #15 : 04.Apr.2011, 11:27:09 a.m. »
De obicei distributia este protejata de un capac pentru a nu intra praf si mizerie. Mi-e greu sa cred ca este la suzuki in afara...
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 04.Apr.2011, 11:51:15 a.m. »
Nu cred ca poti observa cureaua de distributie la nici o masina doar prin deschiderea capotei motorului.
Sint o multime de masini (de regula cele nemtesti) de tip mai vechi la care cureaua de distributie se vede imediat din compartimentul motor. Curelele sint acoperite doar in partea superioara de un capac de plastic prins in cleme si acesta are rol de protectie pt cel ce decshide capota cu motorul mergind.

Distributia pe curea nu necesita protectie si poate lucra in exterior din cauza ca intinderea curelei se face pe rola (ungere cu vaselina). Distributia pe lant necesita protectie din cauza intinzatorului de tip patina care necesita ungere permanenta cu ulei de motor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
« Răspuns #17 : 04.Apr.2011, 05:23:25 p.m. »
Eu cred ca tu confunzi cureau de distributie cu celelate curele. Daca e cum zici tu mai sus, la masinile care au distributie pe lant ar trebui sa se vada lantul, nu? Ori la SX4 benzinar nu vezi nici un lant.  :)

1. Ca sa te asigur ca nu confund curelele intre ele, citeste bine ce am scris in primul meu post pe acest topic. 2. Lantul de distributie lucreaza in mediu ud, adica cu ungere, deci nu are cum sa se vada, pe cand cureaua lucreaza "pe uscat", ca daca o ungi, "o mananci coapta" :D. Mi-am bagat ghearele sub mai multe capote de-a lungul timpului si toate care aveau distributia pe curea, erau la vedere, niciuna "pitita". :D
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline cristian_ionescu

• Full Member
« Răspuns #18 : 04.Apr.2011, 05:25:20 p.m. »

Distributia pe curea nu necesita protectie si poate lucra in exterior din cauza ca intinderea curelei se face pe rola (ungere cu vaselina). Distributia pe lant necesita protectie din cauza intinzatorului de tip patina care necesita ungere permanenta cu ulei de motor.

Iete unul care stie mai multe... si stie si sa explice.  :good:
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline macmat

« Răspuns #19 : 04.Apr.2011, 06:51:21 p.m. »
Sper ca ne-am inteles!Lantul nu se vede(din motive de ungere)!Si cureaua de distributie e ,,mascata,, pe circumferinta din motive de protectie la praf,degete ,alte alea.Modelele mai vechi la care cureaua de distributie e vizibila f.usor au suferit interventii iar unele plastice de protectie nu au mai fost montate pentru ca ori le uiti ori nu prea mai vin ,,pe pozitie''....... :D :D