cele noi sunt mai scumpe si nu au varianta aftermarket
Eu scriu sa te astepti ca nu a fost scos degeaba (eu nu as da bani pe resoftare si pe scoatere catalizator daca nu avea eroare; din senin nu cred ca vrea cineva sa faca aceasta cheltuiala sa-si faca viata grea la ITP sau orice control).
Da, e cam 1200 de lei un filtru nou. Probabil vechiului proprietar i s-a parut o idee mai buna sa dea 300-400 ron sau cat costa un dpf off.
Din cate stiu daca apare check engine, inseamna ca nu mai poate fi regenerat si trebuie dat jos si curatat chimic sau schimbat.
Sper sa nu fie alte probleme si sa nu mai mearga masina dupa ce il montez.
La BMW era extrem de usor demontabil (avea si loc de pus in polistirenul de la roata de rezerva).
La bmw il am rabatabil electric, cu butonul in portbagaj. Dar vazand cum parcheaza unii, prefer sa il tin deschis oriunde nu e ilegal. Mai demult mi-a facut unul praf bara din spate la un Audi A4 in parcare la iulius mall in timisoara.
Am fost la politie dar degeaba, n-au reusit nici macar sa obtina filmarile de la camerele de supraveghere de la mall. Mai bine cu carlig decat sa-mi gasesc masina lovita cand merg la cumparaturi la auchan.
Oricum dupa faza asta nu cred ca vreau sa mai aud de masini diesel. Problema e ca din pacate masini suv/off-road 4x4 pe benzina cu motoare de pana in 2000cmc nu se prea gasesc. Ar fi Duster 1.6, Grand Vitara 2.0 si Rav4 2.0 care e un fel de Duster japonez.
Motor mai mare nu prea vreau pentru ca impozitul e urias, mai exact 10375 de lei pe an pentru motor de 3.2. N-am gresit cifrele, chiar e zece mii trei sute saptezeci si cinci de lei.
La 2.2 e 1800 de lei. Ridicol.
De exemplu la Jeep Patriot 2.4, model 2008, impozitul ar fi 1739 ron.
La Nissan X-Trail 2.5, model 2005, impozitul ar fi 2093 ron.
La Mitsubishi Pajero 3.0, impozitul ar fi 4829 ron.
La Jeep Cherokee 4.7, model 2003, impozitul ar fi 15562 ron.
Cinșpe mii de lei impozit. 3000 de euro pe an. Incredibil.

Pe partea cealalta, guvernul da 8500 de euro oricui vrea sa isi ia o masina electrica, si impozitul e zero. Interesant, dar eu in oras nu circul cu masina aproape deloc.
Cu masina fac altceva, de exemplu merg la fundatura ponorului si dupa o plimbare pe acolo merg in muntii apuseni. Sau camping de o saptamana prin diferite locuri prin munti, de exemplu poiana pelegii. Sau iesiri in afara orasului, de multe ori pe drumuri nu foarte bune.
Oricum, am apartament la bloc, n-am 250.000 de euro sa-mi iau casa ca sa pot incarca masina electrica in garaj.
Mi-am luat GV pentru ca m-am saturat sa tot dau 6000 de lei la 2 ani sa-mi refac suspensiile si directia la bmw. In 2023 a trebuit sa schimb si 2 jante odata cu suspensiile si directia, asa ca am inteles pana la urma ca am nevoie de o altfel de masina pentru "drumurile" pe care circul
Plus ca voiam si sa am loc sa dorm mai lejer atunci cand am nevoie sa fac asta. Aveam nevoie si de un portbagaj mai spatios asa ca GV a fost o optiune foarte buna.
Scuze ca am deviat de la subiect, dar chiar e o nebunie impozitul de 3000 de euro pe an.
Dacă aveți recomandări de benzinare off-road spatioase la care impozitul nu costa jde mii de euro, nu ezitati sa le scrieti.