Autor Subiect: DPF Suzuki Grand Vitara 1.9ddis  (Citit de 4056 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Hoinar

Re: DPF Suzuki Grand Vitara 1.9ddis
« Răspuns #10 : 03.Feb.2025, 03:16:59 p.m. »
Daca tu crezi ca astea se fac numai in RO ... te inseli amarnic  :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

« Răspuns #11 : 03.Feb.2025, 03:48:20 p.m. »
Banuiesc ca românii/bulgarii/moldovenii le fac si pe dincolo.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline SuzukiGrandVitara

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
« Răspuns #12 : 03.Feb.2025, 04:05:29 p.m. »
Nu stiu daca se poate folosi astfel de inregistrare ca sa dovedesti data ecrta a schimbarii/anularii DPF-ului.
Pentru ca asa cum a fost inregistrata data la momentul presupusei modificari, la fel de bine putea sa fie efectuata o inregistrare fictiva de data.
Naspa, inseamna ca nu prea am sanse de rezolvare in modul asta.

In plus, banuiesc ca in actele de vanzare nu scrie despre existenta sau inexistenta DPF.
Cel mult, masina avea ITP valabil, adica ar fi fost in regula dpdv tehnic ...
Nu scrie nimic. Ba chiar din contra, pe talon scrie cu majuscule "Filtru de particule"

Imi pare rau pentru pacaleala suferita de tine.
Dar daca iti place masina, poti sa o pastrezi si sa ii montezi un DPF corespunzator.
Masina e ok, doar ca nu stiu unde pot monta un DPF. La reprezentanta nu vor sa se bage la software iar pe OLX am gasit doar servicii de anulare DPF, nicidecum de re-adaugare. M-ar ajuta orice recomandari din Timisoara sau chiar pe o raza de 200km.
  • Suzuki Grand Vitara 1.9 ddis

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #13 : 03.Feb.2025, 04:12:30 p.m. »
Imi amintesc cu nostalgie ce scenă mi-a facut mie patronul reprezentanței din Debrecen când l-am rugat sa-mi monteze bulbarul omologat în UE
Apropo, carligul de remorcare de pe Suzuki Grand Vitara e cam ilegal in Muntenegru. Mi-au facut observatie politistii dupa ce un individ si-a facut praf jumatate de masina cand a intrat in carligul meu.
Ziceau ca e ilegal sa am carlig daca nu remorchez nimic.
Totusi m-au lasat sa plec pentru ca era vina celuilalt si nu am vrut sa depun nicio plangere. Oricum abia daca mi-a zgariat putin carcasa de la roata de rezerva, insesizabil.
Se poate ca in unele tari sa fie ilegale diferite accesorii de pe exteriorul masinii chiar daca ele sunt acolo din fabrica sau omologate.

Offline NicNic

« Răspuns #14 : 03.Feb.2025, 04:28:51 p.m. »
Incearca la firme care anuleaza DPF. E posibil ca ei sa stie si operatiunea inversa. Si sa o si faca, contra cost, evident.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 03.Feb.2025, 09:45:55 p.m. »
Masina e ok, doar ca nu stiu unde pot monta un DPF. La reprezentanta nu vor sa se bage la software iar pe OLX am gasit doar servicii de anulare DPF, nicidecum de re-adaugare. M-ar ajuta orice recomandari din Timisoara sau chiar pe o raza de 200km.

Incearca la Szeged, la reprezentanta Suzuki.
S-ar putea sa se cruceasca în primă fază, dar dacă pot sa te ajute si banii tăi sunt valabili.
Dacă ai vreun ungur prin preajmă poți sa-i suni în prealabil ca sa nu bați drumul degeaba.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #16 : 04.Feb.2025, 12:14:47 a.m. »
Incearca la firme care anuleaza DPF. E posibil ca ei sa stie si operatiunea inversa. Si sa o si faca, contra cost, evident.
Voi suna maine la cativa sa vad, poate e cineva care a mai facut asta si stie cum/daca se poate.

Incearca la Szeged, la reprezentanta Suzuki.
Multumesc pentru idee, voi incerca si asta daca nu gasesc pe nimeni prin zona.

Offline MOTANUL

« Răspuns #17 : 04.Feb.2025, 10:13:29 p.m. »

Acelasi lucru mi-a spus si unchiul meu din Franta. La BMW era extrem de usor demontabil (avea si loc de pus in polistirenul de la roata de rezerva).
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline MOTANUL

« Răspuns #18 : 04.Feb.2025, 10:22:57 p.m. »
Voi suna maine la cativa sa vad, poate e cineva care a mai facut asta si stie cum/daca se poate.

Eu te inteleg ca si eu a trebuit sa schimb catalizatorul. La tine este un mare avantaj - masina este mai veche si gasesti multe oferte.
Plus ca diferentele de pret sunt foarte mari (cele noi sunt mai scumpe si nu au varianta aftermarket).

Eu scriu sa te astepti ca nu a fost scos degeaba (eu nu as da bani pe resoftare si pe scoatere catalizator daca nu avea eroare; din senin nu cred ca vrea cineva sa faca aceasta cheltuiala sa-si faca viata grea la ITP sau orice control).
Am vazut ca si pe Mitshibisi ASX pe FB cum scrie cineva ca are check engine aprins cum recomanda imediat o gramada DPF off.

M-ar bucura sa pui un catalizator bun, sa resoftezi si sa fie totul ok.
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 05.Feb.2025, 01:16:54 p.m. »
Acelasi lucru mi-a spus si unchiul meu din Franta.
Cred ca legislatia mai este inca de acualitate cu toate ca filmul de de acum 2 ani de zile:

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!