Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 83667 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1760 : 16.Oct.2021, 02:33:09 a.m. »
E ușor de înțeles de ce campania de vaccinare nu a mers.
...Apoi, colac peste pupăză, anunți că s-a terminat pandemia și ridici restricțiile  exact când vaccinarea era în toi.
    Oamenii, romanii asa sunt, conservatori, n-au incredere in "nou": nu stiu daca ati auzit, dar sunt sate intregi cu retea de apa, dar oamenii tot de la put beau apa.
Vaccinul : a mancat unul un "rahat" in sat, imediat l-au digerat toti si ce anume se raspandeste mai repede decat ce-i rau, de senzatie, "faa, te omoara cu vaccinul!"
 Ca sa nu mai vorbim de traditia "tratamentelor" medicale cu ceai, ventuze, descantece, pipi pe rana, baba care iti spune "Tatal Nostru" si-ti trece durerea sau te mariti sau goneste necuratul!
   
  Se voia vaccinare la sat? Erau doi vectori de baza : popa si primarul. Astia doi "bagati in priza" umblau din poarta-n poarta si Sambata la slujba  de la biserica "activau" cetatenii  si tot satul facea coada la dispensar ! Asa vad eu lucrurile.

   In alta ordine de idei, am cateva semne de intrebare legate de  situatia actuala, la care nu gasesc raspuns logic.
Am informarea din 15.10.2020 si info din 15.10.2021
In primul avem la Bucuresti 777 de infectari, iar la alIIlea 3123.
  Acum, daca ne uitam putin in urma cu vreo 3 luni, "cineva" se lauda ca a invins pandemia si a salvat Romania, dar totusi, niste minti mai destupate ne spuneau ca in toamna avem valul IV, si logic, dupa buluceala din concedii(mare si munte si carciumi) undeva pe la 15 Septembrie trebuia sa urce graficul, stiut fiind ca perioada de incubare e de 5-7 zile, iar vacanta s-a terminat pe la 1 Sept.
 (Primul vaccinat in Romania a fost pe 27.12.2020.)
Dar NU !!! La 15 Oct. avem 16000 de cazuri, respectiv 3123 pe Bucuresti.
  De ce acum avem varf?
  De ce de 4 ori mai mult ca anul trecut?
  De ce nu conteaza in  ecuatie procentul de vaccinati?
  De unde atatea surse de infectare, pentru ca in 2021 avem un procent de vaccinati si un procent de imuni(ex. bolnavi de covid), ceea ce NU aveam in 2020 Octombrie?
  Cum de s-a "imbunatatit" atat de rapid virusul, incat deja avem o serie de copii/adolescenti afectati, iar cazurile sunt de 4x mai multe?
  Daca in Octombrie 2020, cand nu aveam vaccinati si imunizati era acest virus, care erau efectele?
  Faptul ca avem doar 20% vaccinati nu vad a fi un raspuns logic, firesc la intrebari.
Daca am fi avut 80% populatie vaccinata, ar fi trebuit sa avem in Bucuresti, pe 15 Octombrie cam 800 de cazuri? Ca anul trecut??!!
  Ceva imi da cu virgula !
 
 
   

     
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline Calin sb

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1761 : 16.Oct.2021, 07:58:16 a.m. »
Pentru ca nu suntem in stare sa punem intr-o ecuație situația României încercam sa folosim ecuațiile altora si desigur ca nu funcționează .
Vaccinarea  , actul medical, informarea si reacția autorităților  nu reprezintă in totalitate soluția mai rămân evoluția virusului si reacția populației ca variabile majore.
Problema este ca nicio tara nu a găsit soluția iar valurile vor tot veni mai mari sau mai mici, mai dese sau mai rare iar impredictibilitatea lor este dovedita după 2 ani.
Nici nu e de mirare ca valurile noastre sunt defazate de cele ale Europei, pentru ca așa suntem si noi.
  • Vitara Passion 2wd H turcoaz cu negru

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call
 
The following users thanked this post: gabineg

Offline VictorN

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1762 : 16.Oct.2021, 08:59:56 a.m. »
In primul rand, e greșit sa pui semn de egalitate între valul de la noi și valurile din vest. E de așteptat ca într-o țară vaccinată în proporție de 80% numărul de cazuri sa fluctueze. De ce? Pentru că mai ai 20% care nu s-au vaccinat, pentru că din cei 80%, 10 % nu dezvolta imunitate si pentru că odată cu trecerea timpului imunitatea scade.
Ce trebuie să înțelegem noi e că nu ne vaccinam sa stopam infecția, sa nu mai avem niciun caz, nu.
Ne vaccinam pt a nu avea forme medii și grave, pentru a transforma COVID într-o gripă sezonieră.
Și tocmai asta au reușit cei din vest. Pentru ei COVID e o gripa care ucide infint mai puțini oameni decât la noi, iar pentru ei nu mai contează numărul de cazuri raportate.


Acum, de ce valul acesta e mai puternic ca echivalentul sau de anul trecut?
Sunt o mulțime de factori. In primul rand avem o alta tulpină. Daca anul trecut fiecare persoana infectată, infecta la rândul sau alti 3 indivizi, tulpină delta infectează 8, aproape triplu.
In an doilea rând, anul trecut nu aveam școlile deschise. Școala e un catalizator incredibil pentru prelungirea valului și îi dă și o traiectorie ascendentă.
In plus, restricții nu au mai fost ca anul trecut când pandemia era la început și grija de coronavirus era mai mare.  Intretimp oamenii au "făcut anticorpi" la avertismentele medicilor și autorităților și au mers să stea că sardinele pe plaja, n-au purtat masca, au făcut paranghelii cu sute sau mii de invitați, am avut concerte cu zeci de mii de participanți. O să spuneți: bun, dar au avut acc s numai vaccinați sau testați. Trăim în România, știm cu toții că regulile acestea se respecta parțial, cel mult.
Cam acestea sunt unele dintre elementele care au dus la un val atât de mare.

E foarte e important de reținut că un procent de 30% nu se vede absolut deloc în evoluția unui val.
Mai mult decât atât, evoluția unui val nu e direct proporțională cu procentul de populatie vaccinată în sensul că la 65% poți să ai 5000 de cazuri pe vârful valului iar la 80% sa ai 500. Adică de 10 ori mai puțin pentru o diferență de 15%.

Trebuie sa înțelegem că viața nu va reveni niciodată la stadiul pre-pandemie, nici cu vaccin, nici fără. Dar prin vaccin o să putem sa trăim cu virusul, și asta fara sa ne pierdem populația vulnerabilă.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk
 
The following users thanked this post: gabineg, toma, saureign, gabi males

Offline Calin sb

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1763 : 16.Oct.2021, 10:26:39 a.m. »
Aici e problema ca încercam sa ne legam de cifre, procente si ne pierdem in analize matematice când problema cea mare aste modul in care populația răspunde la o criza care nu se va mai termina.
Oricum sa moara si capra vecinului este ceea ce ne definește.
Nu contest nici unul din argumentele aduse de colegi.

  • Vitara Passion 2wd H turcoaz cu negru

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call
 

Offline VictorN

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1764 : 16.Oct.2021, 10:33:51 a.m. »
Medicina moderna se face cu cifre, cu dovezi ( evidence based medicine - medicina bazată pe dovezi)
De pildă, un medicament oncologic petrece 15 ani in dezvoltare, de la 0, timp in care este complex analizat prin studii. Este analizat și comparat cu vechea terapie prin raporturi procentuale. Daca nu este mai bun decât precedentul, nu este folosit.
Așa că procentele sunt importante, ele cuantifica cat de eficienta este o măsură sau alta. Fără ele doar bâjbâim in întuneric. Fără studii și procente NU exista medicina modernă.
Intrați pe PubMed și uitațiv-va cum arată astfel de studii.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk
 
The following users thanked this post: saureign

Offline Calin sb

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1765 : 16.Oct.2021, 11:55:15 a.m. »
Corect cifrele sunt importante, dar in criza cifrele sunt alterate, analiza va fi eronata iar reacția impulsiva si variata.
Dacă regulile pe care le-ai rafinat in 200 ani de vaccinare le schimbi într-un an, nu poți sa te mai bazezi pe acuratețea analizei.
Măsuri severe trebuiesc impuse si nu supuse analizei populare, criza politica actuala este plătită de oameni care mor pentru ca niște idioți se cearta pe cheia de la vistierie.
  • Vitara Passion 2wd H turcoaz cu negru

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call
 

Offline VictorN

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1766 : 16.Oct.2021, 01:24:29 p.m. »
Corect cifrele sunt importante, dar in criza cifrele sunt alterate, analiza va fi eronata iar reacția impulsiva si variata.
Dacă regulile pe care le-ai rafinat in 200 ani de vaccinare le schimbi într-un an, nu poți sa te mai bazezi pe acuratețea analizei.
Măsuri severe trebuiesc impuse si nu supuse analizei populare, criza politica actuala este plătită de oameni care mor pentru ca niște idioți se cearta pe cheia de la vistierie.
Depinde. Daca te referi al cifrele care arata numărul de cazuri atunci da, ele nu reflecta realitatea. Numărul de cazuri este în realitate mult mai mare.
Daca te referi la cifrele legate de eficienta vaccinului, atunci nu sunt de acord.

Ce reguli au fost rafinate timp de 200 de ani? Acum 200 de ani sau acum 100 de ani se făceau studii pe zeci de mii de persoane pentru a cuantifica eficienta și efectele adverse? Nu.

O sa spui probabil că a fost scos pe repede înainte, dar nu este adevărat.
Complexitatea metodei a fost rafinată timp de 2 decenii. Metoda e veche. Doua decenii ți se pare puțin timp?

Crezi că vaccinul in sine, produsul final, e un medicament complex? Că are la bază mecanisme complicate și că trebuie să dureze vreo 50 de ani până să numești vaccinul "copt"?
Nu. Spre comparație un medicament oncologic, un anticorp monoclonal, e mult mai complex prin mecanismul sau de acțiune decat acest vaccin.
Acest vaccin nu e altceva decât un test PCR la scara larga învelit într-o anvelopa lipidica. Omeprazolul e mai complex decât vaccinul asta.

Poate că dacă nu se numea vaccin și îi spuneam in loc "prevenție pentru formele grave de COVID", nu ne mai loveam de acest refuz.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

 
The following users thanked this post: toma, saureign, gabi males

Offline costin_bad

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1767 : 16.Oct.2021, 02:44:14 p.m. »
Chapeau bas!
  • sx4*4
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”

Margaret Thatcher
 

Offline toma

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1768 : 16.Oct.2021, 03:00:47 p.m. »
"Da, dar m-am documentat si..."   =))
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Reading can seriously damage your ignorance
 

Offline VictorN

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1769 : 16.Oct.2021, 10:37:58 p.m. »
https://m.hotnews.ro/stire/25111514

Cam aici am ajuns, munca de Sisif.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk