Autor Subiect: Probleme la turație  (Citit de 4173 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Zarkos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Suceava
Probleme la turație
« : 22.Ian.2020, 08:52:32 p.m. »
Bună seara tuturor, sunt nou aici! Am și eu o problema cu al meu Suzuki Grand Vitara 1.9 din 2007. Am anulat DPF și EGRDdin soft și mecanic(la egr nu sa anulat mecanic). Mașina se tureaza cam greu peste 3000 RPM. În treptele 1,2,3 parca urca mai ușor dar tot cum ar trebui. Însă din treapta a 3 spre a 4 și spre a 5 foarte greu. Și când ridic piciorul de pe pedala de accelerație se aude o secunda un fasait, un sunet de aer parca. De la ce poate sa fie? Precizez că pe tester nu îmi apare nici o eroare.
  • Suzuki Grand vitara

Offline ulise

Re: Probleme la turație
« Răspuns #1 : 22.Ian.2020, 09:02:48 p.m. »
Sara buna.

Sunt sanse mici, nu neaparat nule, sa iti dea un raspuns clar cineva aici.
Ce pot sa spun e ca motorul aista, PSA, pus pe acest model de Suzuki nu este defel fiabil.

• Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Zarkos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Suceava
« Răspuns #2 : 22.Ian.2020, 09:10:58 p.m. »
Am scris căci poate a mai pătit cineva la fel sau are vreo idee. Orice idee e bine venită.
  • Suzuki Grand vitara

Offline dodo70

« Răspuns #3 : 23.Ian.2020, 08:42:15 a.m. »
Salut. Părerea mea este că lipsa de putere provine de la un furtun fisurat sau nestrins, intercooler spart. Ma refer de fapt  la circuitul de aer de la turbosuflanta la clapeta de accelerație.Recomand repunerea în funcțiune a egr-ului. Este posibil sa fi ramas clapeta de recirculare întredeschisă. Apropo de ce a scris Ulise : 1,9 ddis este motor de provenienta Renault nu PSA.
  • suzuki gv

Offline ulise

« Răspuns #4 : 23.Ian.2020, 09:33:30 a.m. »
Apropo de ce a scris Ulise : 1,9 ddis este motor de provenienta Renault nu PSA.

Mea culpa.
Pe GV1 e Renault si pe GV2 e PSA. Amble modele, cu aceste motorizari, nu prezinta fiabilitate.

”Am scris căci poate a mai pătit cineva la fel sau are vreo idee. Orice idee e bine venită.„

De acord. Spor in rezolvarea problemei! 
Eu nu ma pot pronunta despre aceasta masina.

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 23.Ian.2020, 10:31:55 a.m. »
Colegu' ulise a vrut sa spuna invers - pe GV2 este motor Renault F9Q, iar pe GV1 au fost motoare diesel atat Mazda, cat si PSA...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

« Ultima Modificare: 23.Ian.2020, 10:47:27 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: ulise

Offline ulise

« Răspuns #6 : 23.Ian.2020, 10:54:44 a.m. »
Colegu' ulise a vrut sa spuna invers - pe GV2 este motor Renault F9Q, iar pe GV1 au fost motoare diesel atat Mazda, cat si PSA...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Corect. Rog un moderator sa intervina cu modificari in al meu post.
Multumesc.

Offline mhy

« Răspuns #7 : 23.Feb.2020, 11:25:39 p.m. »
Bună seara tuturor, sunt nou aici! Am și eu o problema cu al meu Suzuki Grand Vitara 1.9 din 2007. Am anulat DPF și EGRDdin soft și mecanic(la egr nu sa anulat mecanic). Mașina se tureaza cam greu peste 3000 RPM. În treptele 1,2,3 parca urca mai ușor dar tot cum ar trebui. Însă din treapta a 3 spre a 4 și spre a 5 foarte greu. Și când ridic piciorul de pe pedala de accelerație se aude o secunda un fasait, un sunet de aer parca. De la ce poate sa fie? Precizez că pe tester nu îmi apare nici o eroare.
              Fa o testare in mers pentru a vedea parametrii de functionare la diferite turatii si presiuni.
              Mai depinde si unde a fost facuta anularea egr si dpf. Multi sunt priceputi dar putini sunt si profesionisti.  De obicei operatiunile astea  se fac impreuna cu o resoftare , inainte de care se verifica minutios TOTI parametrii de functionare ai motorului - atat cu testerul, cat si vizual (furtune, etc). Motoarele 1.9 dci sunt foarte fiabile si extrem de rezistente daca sunt intretinute corespunzator si deloc pretentioase la uleiuri.
               Se stie ca pentru modelele Euro 4 Suzuki a cam gresit-o la inceput cu filtrele de particule. Au fost foarte multe defectiuni provenite de la infundarea filtrelor ( egr, turbine busite etc). In schimb au rezolvat foarte bine problema pe motorizarile Euro 5 unde problemele du dpf sunt foarte putine chiar si la circulatia preponderent prin oras. De aceea la toti amicii interesati de acest model le-am recomandat sa-si cumprere Euro 5. Costa ceva mai mult la achizitie, dar sunt sanse mari sa te scuteasca de probleme mai grave ulterior.

• Grand Vitara 1.9 dci 2010