Autor Subiect: INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara  (Citit de 21743 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Whoami07

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara
« Răspuns #40 : 25.Mar.2025, 01:33:36 p.m. »
Nevermind, am găsit un video pe YouTube unde arata exact ce trebuie făcut.

https://youtu.be/bG_BPWvenY4?si=4QqFEsEn_ne7nPX7

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

• Suzuki Vitara 2023

Offline enicky

« Răspuns #41 : 25.Mar.2025, 08:19:45 p.m. »
  Sunt mai multe video la inceputul topic-ului din care te poti inspira.
Eu n-am mai facut aripile spate, mi s-au parut irelevante fiind in spate, am facut podeaua, plafonul, usile si fetele de usi si aripile fata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #42 : 18.Mar.2026, 08:43:03 p.m. »
sa lipesti niste stp pe usi ..nu e rocket science. o poti face intr o sambata

intrebarea e ce castigi? la o masina care are o mare lipsa in insonorizare.

si fie vorba intre noi...insonorizarea se face cu pasla densa.
    Ca unul care am insonorizat ambele Suzuki(si Fordul dinainte), ma incumet sa-ti dau niste raspunsuri, daca vrei sa le intelegi, binenteles.
- nu e mare lucru sa lipesti niste stp pe usi, dar nici simplu si nu suficient: demontarea fetei din plastic e cea mai simpla, apoi trebuie taiat stp-ul, dupa dimensiunile tablei usii, ptr. ca acolo vei gasi niste ramforsari pe care n-are sens sa le acoperi, apoi peste stp vei lipi un alt material(adeziv) tip burete, fiecare din cele doua avand calitati si efecte diferite. Chiar daca pare simplu, iti trebuie si ceva scule si e aproape imposibil sa nu termini cu ceva julituri pe maini.
- apoi se trece la insonorizarea fetei de plastic, tot cu cele doua materiale. Aici distractia este mai ampla pentru ca aceasta are niste caroiaje din fabricatie si esti obligat sa tai materialele dupa dimensiunile respective, noroc ca nu te mai julesti, dar timpul de lucru este mai mare.
- Pasla se mai poate folosi, daca gasesti autoadeziva, dar in general se exclude de la fetele de usi, deoarece aici poate patrunde apa, iar stp-ul si materialul buretos nu sug apa. Pasla merge pe la plafon, aripi si contraaripi din portbagaj, dar se cam evita tocmai din cauza ca retine umiditatea (chiar si din atmosfera).
- ce castigi ? O schimbare majora a calitatii sunetului acestor tigai infecte, numite difuzoare si montate pe masini pentru a reda sunetul si pentru a nu ingreuna  masina(difuzoarele din usi nu au magnetul pe care il stim toti ca exista la un difuzor).
Un rezultat si mai bun s-ar obtine prin inlocuirea lor cu niste difuzoare normale, dar mai grele cu 1kg.
Rezultatul maxim se obtine daca se insonorizeaza podeaua si plafonul tot cu doua tipuri de material.
    Insonorizarea mai are inca doua efecte : liniste in masina cand afara ploua, si faptul ca temperatura din cabina se modifica mai greu, mai exact caldura se pierde mai greu iarna, idem vara aerul rece.
    Chiar daca unora li se pare un moft, fita, sau strugurii sunt acri, rezultatul merita toti banii !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: gabineg

Offline wolfin

« Răspuns #43 : 19.Mar.2026, 09:28:11 a.m. »
irelevant daca inteleg sau nu...la fel cum .... daca ai inteles sau nu raspunsul meu.

nu am zis nicaieri sa bage pasla cu densitate ridicata  in usi.

eu am zis doar cu se se face insonorizare...adica nu lipesti stp peste tot.

dupa insonorizare..la una dintre masini... cate kg a luat in plus?

mersi

PS pe plafon se pune carton (gofrat ingifugat)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #44 : 19.Mar.2026, 12:17:04 p.m. »
  Pasla in general se foloseste rar sau deloc, e ca varul la zugravit. :)
  STP e bun oriunde, inclusiv plafon, chiar daca e o greutate in plus, iar daca pui doar burete gofrat(exclus carton!) ploaia o vei auzi in cabina.
Sincer, nu m-a interesat sa cantaresc cutiile in care a venit stp-ul, din amintiri asa, as spune ca probabil 10-15kg maxim.
  Mi s-a mai spus ca voi cara o greutate in plus, ca masina v-a consuma mai mult, s.a. Orice lucru bun are si un inconvenient, deci confortul se plateste, parfumul bun costa scump, haina de firma idem.
  Depinde de ce-si doreste fiecare : sa auzi motorul in cabina, sau undeva afara, in fata masinii, sa dai muzica mai tare ptr. ca iti place o melodie, sau ca sa acoperi zgomotul de rulare.
   Am incercat sa ma documentez si scris si video cat am putut de mult ca sa obtin rezultate cat mai bune.

Offline ntire2000

« Răspuns #45 : 19.Mar.2026, 12:27:01 p.m. »
  Sincer, nu m-a interesat sa cantaresc cutiile in care a venit stp-ul, din amintiri asa, as spune ca probabil 10-15kg maxim.

10 kile cred ca are o roata de rezerva.
A carei grija noi nu o avem, ca masina vine fara asa ceva.
Deci putem baga insonorizari de greutatea aia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #46 : 19.Mar.2026, 01:03:58 p.m. »
  Pasla in general se foloseste rar sau deloc, e ca varul la zugravit. :)

mercedes ...bmv ... jaguar...range..marci premium folosesc pasla pentru podea impreuna cu burete fonoabsorbant.

folia tip STP se foloseste in special acolo unde sunt vibratii.

nu am glumit cu carton grofrat la plafon (si eu nu am crezut  :dknw:).

dar nu trebuie sa o luati personal..

sunt sigur ca cei care vand si/sau monteaza STP ultimate/ultra/gold etc recomanda cat mai multa pusa ..eventual peste tot.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #47 : 19.Mar.2026, 01:52:44 p.m. »
....10 kile cred ca are o roata de rezerva.
   Da, reunosc ca am si roata de rezerva :dknw:

@wolfin n-o iau personal, nicidecum, dar e un subiect care mi-a luat mult timp(de documentare), de lucru(cam jumatate din masina am facut-o singur) si mai ales bani si deci discutia e de interes pentru mine.
   Posibil ca acele marci premium sa fi folosit, sau chiar sa foloseasca pasla, nu te contrazic, pentru ca n-am demontat niciuna, dar fiind marci premium sigur sunt mai bine costruite astfel incat apa/umezeala sa ajunga mai greu la izolatie.
   In general, cam evit sa cumpar ce mi se recomanda("-dvs. ce-mi recomandati?"), prefer sa citesc o fisa tehnica, niste caracteristici sau video cu baieti amabili care isi expun lucrarile, cu bune si cu rele.

Si acum ar trebui avut in vedere un alt aspect al producatorilor auto: nu intotdeauna folosesc cele mai bune materiale/piese sau variante constructive si atunci exista implicit varianta ca un produs AM sa fie mai bun decat unul OEM.
  La Suzuki, din ce stiu eu, ar fi ca exemplu difuzoarele de bass-medii din usi.
  Gagalicea aia mica din bord, in schimb, isi face treaba cu brio, chiar daca n-o fi the best! :)

The following users thanked this post: wolfin

Offline wolfin

« Răspuns #48 : 19.Mar.2026, 02:10:02 p.m. »
orice masina care are trapa e predispusa la inundatie. si apa ..hai ca se evapora dar oxideaza toate contactele de sub mocheta
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline wolfin

« Răspuns #49 : 19.Mar.2026, 04:41:34 p.m. »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970