Autor Subiect: Achizitionare Walkie-Talkie  (Citit de 28041 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline 007

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
Re: Achizitionare Walkie-Talkie
« Răspuns #160 : 22.Mai.2010, 08:31:20 p.m. »
dar nu zic ca faceai reclama dar eu ziceam asa ca de firma asta nu am auzit, poate afra e mai cunoscuta si de asta nu mam referit la altceva,poi ambele statii au inclusi acumulatori si incarcator

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
« Răspuns #161 : 26.Mai.2010, 11:13:51 a.m. »
Statiile astea s-au dovedit foarte utile in excursia din Maramures.
Eu aveam niste statii luate cu vreo 5 ani in urma din Germania, dar erau altii cu niste statii care emiteau un sunet inainte si dupa fiecare convorbire, un fel de start-stop. Din pacate am uitat sa intreb ce statii erau acelea.
Ale mele sunt destul de bune, dar ma deranjeaza ca nu le pot incarca direct, trebuie sa scot acumulatorii, si nici nu emit acele sunete.
Le-as schimba, voi ce-mi recomandati?
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline 007

• Newbie
  • *
« Răspuns #162 : 27.Mai.2010, 01:20:31 p.m. »
Statiile astea s-au dovedit foarte utile in excursia din Maramures.
Eu aveam niste statii luate cu vreo 5 ani in urma din Germania, dar erau altii cu niste statii care emiteau un sunet inainte si dupa fiecare convorbire, un fel de start-stop. Din pacate am uitat sa intreb ce statii erau acelea.
Ale mele sunt destul de bune, dar ma deranjeaza ca nu le pot incarca direct, trebuie sa scot acumulatorii, si nici nu emit acele sunete.
Le-as schimba, voi ce-mi recomandati?
Ce statii ai/avut?
Probabil dupa cum stii aceste statii PMR 446 Mhz chiar daca scrie ca au 10,5,20 km in realitate nu vor avea pentu ca acele conditii in care au fost realizate aceste valori,nu le vom avea never,in schimb asta nu inseamna ca o statie de 10 km nu va fi mai buna ca una cu 3 km (discutabil),dar oricum ar fi, mie unul imi plac statiile pmr si sunt destul de utile; acum sa revenim la subiect si dupa cum ziceam, poti sa-ti achizitionezi statii in functie de bugetul de care dispui, ca recomandari ai cobra mt600/800/975/uniden 845, midland m48/24, brondi fx-400 pro/dynamic, topcom 9100, depinde de cat esti dispui sa dai, ce asteptari ai, si la ce vei folosi.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #163 : 27.Mai.2010, 05:02:03 p.m. »
Eu zic ca daca tot iei pmr, macar sa iei unele ieftine, ca oricum toate sunt proaste...parerea mea. Adica se aud prost, propagarea prin obstacole nu prea e (la frecventa aia deja se cam reflecta, spre deosebire de cb-uri sau chiar si de 144MHz) si daca esti printre cladiri inalte ai sanse mari sa ai si ecou din cauza faptului ca se reflecta semnalul.

Cand ii vezi pe aia prin filme ca tot zic "over" sau "terminat", o fac pt ca nu au statii care sa bipaie cand termina de vorbit. Era util in special in trecut cand circuitele de squeltch (alea care taie sunetul cand nu vorbeste nimeni) nu erau foarte uzuale. Sunetul ala e comod, dar nu e ceva absolut necesar. Pe de alta parte, e util sa poti sa incarci statiile in timp ce le folosesti, mai ales daca le folosesti mult in masina.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
« Răspuns #164 : 27.Mai.2010, 10:29:38 p.m. »
Eu din astea am:

pe spate scrie: PMR446Transceiver, Albrecht, Alan Electronics GMBH
si au 4 baterii AAA, si merg destul de bine.
Cred ca am sa fac o manevra sa le pun o mufa pt incarcat, si atunci cred ca e ok, pt ca din ce imi scrieti nu prea merita sa le schimb.
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline xim

« Răspuns #165 : 28.Mai.2010, 03:19:26 p.m. »
eu am folosit asa ceva in excursie.... http://store.falcon.ro/produse/179-statii-radio---emisie-receptie---pmr---cb---marine/533-cobra-mt200-statie-walkie-talkie---pmr.html/?sursa=vitrina
detalii despre ele am mai dat aici... http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-9/achizitionare-walkie-talkie/45/

sunt multumitde ele ... mici usoare...nu rup buzunarele...nici ca si greutate dar nici ca si pret:)....daca mai cumperi si un invertor de genul ...http://invertorincarcator.bizoo.ro/vanzare/393974/Invertor-75w-12v-220v-tensiune-TBE ai rezolvat si problema autonomiei...

...legat de beep-uri... cred ca si ale mele dau ceva beepuri la apasarea butonului pentru intrare in emisie si de asemenea la eliberarea acestuia ...
O problema ar fi ...ca tocmai in excursie una dintre statii nu mai intra in emisie .... o fi modulul de emisie ..o fi butonul ...inca se investigheaza....cu aceasta ocazie apreciez gestul lui krantz...care spre binele grupului ...mi-a "imprumutat-o" pe cea functionala 100% ...sacrificindu-si astfel "dreptul la replica"  ;-)
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline 007

• Newbie
  • *
« Răspuns #166 : 18.Iun.2010, 12:43:33 p.m. »
o intrebare amuzanta zic eu, "pusa" de un amic, dar la care nu am reusit sa raspund, voi ce ati raspunde : De ce sa-ti iei nijte statii PMR, sau "profesionale" (gen puxing,wouxun), dar nu ai vreun prieten/i care sa aibe statii si sa vorbiti una alta, deci ce rost ar mai avea sa le cumperi ?

Offline >pexic<

« Răspuns #167 : 18.Iun.2010, 01:43:03 p.m. »
pai daca nu ai prieteni e clar ca nu-ti trebuie statii :) statiile sunt pt plecat in grup de cel putin 2, nu ? deci nu-l mai considera prieten pa amicul tau  :D
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline miocrl

« Ultima Modificare: 31.Oct.2010, 12:28:40 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline Daniel42

« Răspuns #169 : 20.Nov.2010, 06:20:51 p.m. »
La figura asta cu statiile eu am stat un pic pe ginduri si intr-un final adica ieri am luat una normala care se incadreaza perfect in locasul care se gaseste sub usita de sub casetofon . Este facuta in Germania marca TEAM . Antena eleganta de 73 cm Hunter . Nu am calibrat inca dar bate vreo 10 km. Cind mai fac rost de bani ai iau un amplificator de 35w si duce pe la 25 km. De sarbatori fac iarasi Budapesta si va spun cum a mers . ;)Pachetul a fost 430 lei cu venitul la Craiova de la Bucuresti cu tot . Scuze daca am postat cred gresit si nu unde este deschis topic . :) Rog sa fiu mutat de administrator la topicul privind statiile CB .
« Ultima Modificare: 20.Nov.2010, 06:32:18 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver