Autor Subiect: Suzuki Grand Vitara inlocuire sonda lambda.  (Citit de 1650 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DeNiSz18

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Judetul Alba
Suzuki Grand Vitara inlocuire sonda lambda.
« : 01.Dec.2019, 11:03:22 a.m. »
Bun, sa încep prin a spune ca am un Grand Vitara 1.6 VVT pana aici tot clar🤣, faza e ca are un consum exagerat de mare si nu mi se pare normal asa ceva, un consum la drum intins de vreo 14 15 %, sa zicem ca nu ar deranja extrem de mult asta, dar in panta, zici ca urci cu matizul, daca e panta mai mare si imi iau demaraj tot ajung sa dau a 4-a si tot sa nu aiba vlaga, am mai observat ca in ture destul de mari, scoate asa ca niște goluri de aer pe esapament.
Drept urmare am cautat pe internet de la ce ar putea sa vina simptomele astea si am descoperit sonda lambda😑.
Am zis gata, ii blana o schimb si e la loc, îhm sigur, cand am desfacut capota, ghici ce, 2 sonde lambda una inaintea catalizatorului una dupa catalizator, eh, am cautat pe net din nou, ce face fiecare, prima citeste gazele si ii da calculatorului amestecul de aer cu benzina si a doua, cea de la sfarsitul catalizatorului ar controla rezultatele scoase de prima sonda. Am zis ca prima ar fii ce-mi trebuie mie, daca face amestecul ala de aer-carburant. Am comandat sonda respectiva si astept sa ajunga.
Ceva sfaturi, trebuia sa o iau si pe cea de-a doua sonda?
Masina a fost pusa pe tester si omului nu ii aparea nici macar o eroare.
Mai e si martorul chek engine aprins in bord mereu.
Mersi fain pentru timpul acordat si zi faina ;)
  • Suzuki Grand Vitara