Autor Subiect: LED faza scurta New Vitara 2019  (Citit de 7230 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: LED faza scurta New Vitara 2019
« Răspuns #20 : 30.Nov.2019, 11:34:49 p.m. »
Un coleg a postat un filmulet destul de edificator.
Poate ca ar fi bine sa ne uitam si noi...

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=222.msg290562#msg290562
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

« Răspuns #21 : 06.Dec.2019, 07:41:08 p.m. »
Au sosit!

Mâine le montez si mai povestim!  :good:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline danpmd

« Răspuns #22 : 07.Dec.2019, 08:57:48 a.m. »
Salutare,
daca va montati led-uri o sa aveti o surpriza mare. Deoarece nu produc caldura in interiorul lupei, iarna, farul va ramane inghetat. Eu am avut si le-am dat jos. Daca chiar vreti mai multa lumina, puteti pune becuri H9. Sunt necesare mici modificari la becuri si se potrivesc. H11 are 55w iar H9 are 65w. Cei 10w in plus se simt ca si lumina, iar instalatia nu e afectata. Nici politia si nici la verificare nu va observa nimeni.
  • Vitara Passion 1.4 AT 2WD 2019

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #23 : 07.Dec.2019, 09:08:38 a.m. »
Se gasesc h11 la 65w . Si scapi si de modificarii. Ar trebui pus un tester sa vedem daca rwiese ceva negativ.
Insa cred cu tarie ca viitorul este LED. Si legislatia se va modifica in perioada urmatoare, tot din cauza "verde"

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline Catalln

« Răspuns #24 : 07.Dec.2019, 09:25:45 a.m. »
Știu e off topic dar, dacă sunt aduse modificări în special la faruri doar prin creșterea intensității fluxului luminos fără a compensa cu reglaje este complet iresponsabil deoarece ii vei orbi atât pe cei de pe contrasens dar mai ales pe cei care ii urmezi riscând sa produci un accident rutier.
Recent am avut o astfel de experienta și am fost nevoit sa reduc viteza pana spre zero sa fiu depășit de... individ.
I-am dat de înțeles sa schimbe la luminile de drum de la faza lunga însă nu era nici o diferență.
Mare atenție la aceste modificări.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #25 : 07.Dec.2019, 09:30:14 a.m. »
Salutare,

Poate am eu alte becuri la modelul meu, daca e asa, atunci va recomand pentru ca la mine lumineaza faza scurta mult si cand spun mult e ... mult in fata. Prin comparatie, la Logan, lumina bate colea in fata masinii la 2-3 metri.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline bisti

« Răspuns #26 : 07.Dec.2019, 11:38:59 a.m. »
Au sosit!

Mâine le montez si mai povestim!  :good:

Vezi că nu ai geometrie la becurile astea. O sa împrăștie lumina aiurea.
Pe langa asta, la faza lunga nu îți însumează ledurile, o sa ai fix aceeași putere și pe lunga și pe scurta, doar că prima o sa îți bata in copaci.

Sent from my MI 8

Offline enicky

« Răspuns #27 : 07.Dec.2019, 12:32:36 p.m. »
....la faza lunga nu îți însumează ledurile, o sa ai fix aceeași putere și pe lunga și pe scurta, doar că prima o sa îți bata in copaci.
  Evident ca daca e far oala va bate in copaci. Lupa face totul !
 Legat de cresterea puterii becului la 65w(pe scurta), lumina va fi mai buna, dar caldura degajata este mai mare, deci viata lupei se va scurta considerabil.
   Cat despre gheata de pe far, exista solutii ptr. indepartarea ei, ca si de pe parbriz.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

« Răspuns #28 : 07.Dec.2019, 04:49:14 p.m. »
La becurile clasice, faza lunga are 60w fata de 55w la faza scurta. Este o crestere de putere facuta special ca sa vezi mai departe decat ti-ar permite faza scurta.
Daca tu ai 36w pe scurta si TOT 36w pe lunga, poti sa ai si lupe fund-de-sifon, ca tot la fel se va vedea. Nu vei simti nicio deosebire intre faza lunga si cea scurta.
In mod normal, faza lunga insumeaza faza scurta (fascicol orientat inainte si in jos) cu un fascicol de lumina orientat in sus si in lateral (aflat pe filamentul suplimentar).

Daca la led nu le insumeaza, tu vei avea doar o schimbare de unghi si nimic mai mult. Chiar vei avea o scadere de putere, vizual doar, din cauza ca lumina va bate doar in sus si in lateral, fara sa lumineze inainte.

Am testat 3 kituri led H4 si nici unul nu insuma fazele. Trebuie achizitionat un modul separat care costa cam cat becurile.

Offline Mmarza

« Răspuns #29 : 07.Dec.2019, 05:32:03 p.m. »
daca va montati led-uri o sa aveti o surpriza mare. Deoarece nu produc caldura in interiorul lupei, iarna, farul va ramane inghetat. Eu am avut si le-am dat jos.

Salut,

Daca crezi ca nu produc caldura, de ce s-ar mai obosi cu ventilator sau radiatoare mari puse ?
Fara ventilator, caldura degajata ar fi suficient de mare ca sa coaca plasticul foarte repede.
In plus, datorita lupei, nu sunt probleme pe faza scurta, nu ii poti orbi pe ceilalti participanti la trafic. Pe lunga insa, daca pui leduri aiurea, orbesti tot ce misca.

Pe lunga, recomanda de la osram nightbreakerele, sunt ok.

Spor
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver