Autor Subiect: LED faza scurta New Vitara 2019  (Citit de 7229 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Re: LED faza scurta New Vitara 2019
« Răspuns #10 : 29.Nov.2019, 12:03:16 p.m. »
Ma rog, aia probabil e valabil si la ce ai cumparat tu, banuiesc ca-ti asumi riscul.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #11 : 29.Nov.2019, 12:51:36 p.m. »
O sa le schimbati înaintea ITP.ului si..sa nu dati in tradic de niste milițieni zelosi/cunoscatori

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Go Terios!!!:)

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #12 : 29.Nov.2019, 12:53:46 p.m. »
Din poza asta rezulta ca nu, ca fix întrebarea asta mi-am pus-o si eu.
Sa nu am de facut improvizatii.
Astept coletul, când ajunge promit ca fac poze si dau detalii.

Chiar astept un raspuns de la tine ca sa iau si eu o decizie si daca merg sa imi spui de unde le-ai cumparat poate dai un link sa cumpar si eu. Multumesc.

Oare incape in lupa (lungime/grosime)?

H11 este pentru faza scurta ( adica incape in soclu la lupa ) si HB3 este pentru faza lunga.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline enicky

« Răspuns #13 : 29.Nov.2019, 01:58:15 p.m. »
   Dupa configuratia blocului optic, nu ai voie decat cu halogen : cu spalator nu vine nici varianta led/xenon  de fabrica, dar are in schimb autoreglaj(dupa incarcarea masinii). In acest context nu vad cum te poate verifica un militian zelos ! cel mult daca ridica capota si i s-ar parea putin ciudat partea din spate a becului. Cat despre conturul rosu/albastru al lupei, nu vad cum ar avea cunostinte atat de detaliate. Pe de alta parte, led-ul sau xenonul de fabrica nu cred ca vine mai mare de maxim 6000, cred ca este intre 4300-6000. In momentul cand lumina ta este deja spre albastru, adica peste 6000, evident ca "bate la ochi". Eu am 4300k-xenon de aproape 5 ani si am trecut si de itp, le-a verificat si bat corect, sunt un alb(cald-pot fi confundate cu halogenul) si nu deranjeaza. Avertizarea ASPAD e justificata, pt. ca farul cu led/xenon de fabrica este construit la comanda producatorului, personalizat, iar ce vand ei sunt de fapt inlocuitori pt. halogen, care la origine n-are cum sa respecte legile in vigoare pt. simplul motiv ca n-are nevoie. Parerea mea este ca legea e depasita de tehnologie la momentul de fata, intru-cat spalatorul vad ca s-a eliminat, iar reglajul de nivel se face foarte bine din bord. Ca nu si-l face soferul, ca nu este atent, asta este adevarat, dar tot din cauza de sofer se merge si cu faza lunga sau cu drl in loc de lumini de intalnire. Daca fabricantul, din economie, a pus lupa+halogen(care este o varianta nefericita, mai slaba chiar si decat farul tip oala!), nu vad de ce ma obstructionezi pe mine sa am un bec mai bun?!
    In alta ordine de idei, montarea de led sau xenon pe faza lunga este o mare greseala, deoarece fiind far oala, efectul lui fata de cel de pe contrasens, este devastator. Incercati mai bine un bec osram/philips mai bun si este ok.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #14 : 29.Nov.2019, 02:59:21 p.m. »
    In alta ordine de idei, montarea de led sau xenon pe faza lunga este o mare greseala, deoarece fiind far oala, efectul lui fata de cel de pe contrasens, este devastator. Incercati mai bine un bec osram/philips mai bun si este ok.

Pai de ce sa fie devastator?
Doar esti obligat prin lege sa mergi cu faza scurta ca sa nu-i incomodezi pe cei de pe contrasens.
Folosesti faza lunga doar când esti singur si nu-i deranjezi pe altii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dandoru

« Răspuns #15 : 29.Nov.2019, 06:42:23 p.m. »
Și eu sunt interesat. O să încerc de aici https://www.gotek.ro/cauta/H11

Trimis de pe al meu HD1913 folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #16 : 29.Nov.2019, 07:12:40 p.m. »
Doar esti obligat prin lege sa mergi cu faza scurta
   Extraordinar !!!! Ia uite ce-i doar-n ... pe romani de lege !!!!!!!!!
Citat
Folosesti faza lunga doar când esti singur si nu-i deranjezi pe altii.
   Sa vezi ce grija are cel de pe contrasens ca vezi tu stele verzi dupa ce te-a orbit!!!
 Daaa, trebuie sa-i dai flash ca s-o schimbe.

Citat
Pai de ce sa fie devastator?
Pentru ca eu NU merg pe principiul ca "mie nu mi se-ntampla" si deci 3 secunde daca am lasat faza lunga in ochii celui din fata, din "n" motive(vorbesc cu un pasager, copil, sotie, schimb melodia/postul de radio, aprinzi/stingi tigara, stranut, etc.) sunt suficiente ca sa-l orbesti pe alt sofer !!!
    Ca sa nu mai vorbim de faruri chiar cu halogen, care nu sunt bine reglate,  bat complet aiurea si te orbesc !!!

Eu am circulat si circul mult in tara, mai putin in afara(doar in CO) si spun fapte reale, poate tu circuli mai mult in afara tarii si nu te-ai lovit de astfel de situatii.
    Dar ma rog, ai si avantaje folosind led/xenon pe far clasic(tip oala), lumina buna iar cand ajungi acasa gasesti si frigiderul plin ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #17 : 29.Nov.2019, 07:48:53 p.m. »
Ai dreptate, dar cine te pune sa te uiti în farurile altuia?   =))

.... deci 3 secunde daca am lasat faza lunga in ochii celui din fata, din "n" motive(vorbesc cu un pasager, copil, sotie, schimb melodia/postul de radio, aprinzi/stingi tigara, stranut, etc.) sunt suficiente
... ca sa-ti umple frigiderul.

Conduceti cam neglijent, domnu' !  :-j

Când am comandat led-urile astea m-am uitat la specificatii ca sa nu exagerez totusi.
Daca ma ambitionam gaseam si din alea care sa ma ajute sa-mi umplu frigiderul.

Pe site-ul pus de colegul dandoru vad ca sunt si de 9600 sau chiar 11000 de lumeni.
Eu am luat doar de 8000 ca un sarantoc ce sunt.

Ceea ce nu spune nimeni despre tehnologia led este faptul ca în timp se opacizeaza si scade drastic fluxul luminos.
Nu exista led care sa nu sufere de boala asta, doar ca fiecare producator îsi lauda produsul lui de parca ar fi cel mai bun.
De aia am preferat sa iau 2 seturi de chinezarii cu 25 de dolari decât sa dau 100 de dolari pe un set Osram.
Impreuna, alea doua seturi s-ar putea sa tina mai mult decât cele Osram.
« Ultima Modificare: 29.Nov.2019, 07:59:30 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline boga81

« Răspuns #18 : 30.Nov.2019, 08:37:01 a.m. »
Efectul de "glare" (orbire) la un bec LED retrofit pe un far oala este cum zice enicky: devastator. Poate tu vezi mai bine, dar din fata se vede altfel. Am citit multe review-uri pentru Philips Ultinon si spuneau ca la ele efectul "glare" este redus. Ce mi se pare ciudat, este ca ele sunt omolegate in SUA si Asia, dar in UE, nu.
Acum, daca ti-ai luat chinezarii, ai putea incerca ceva: pui pe un far LED si pe celalat halogen. Te duci noaptea in fata masinii la 20-30-50m si te uiti la lumini. Daca nu te orbeste LED-ul inseamna ca ai ales un produs OK, si ii respecti pe colegii de trafuc. Daca te orbeste, ei bine... cam asa vad si cei de pe contrasens.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: ntire2000, toma, gabi males

Offline enicky

« Răspuns #19 : 30.Nov.2019, 08:59:16 p.m. »
daca ti-ai luat chinezarii, ai putea incerca ceva: pui pe un far LED si pe celalat halogen. Te duci noaptea in fata masinii la 20-30-50m si te uiti la lumini. Daca nu te orbeste LED-ul inseamna ca ai ales un produs OK, si ii respecti pe colegii de trafuc. Daca te orbeste, ei bine... cam asa vad si cei de pe contrasens.
   Testul este absolut necesar ! Cel putin pentru a constata pe ce ai dat banii.
Avand lupe pe scurta nu va deranja, grav este pe lunga(daca se pune) !