Autor Subiect: Consum ulei  (Citit de 6593 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Consum ulei
« Răspuns #10 : 31.Iul.2019, 11:48:08 a.m. »
Pai tinând cont ca la el consuma ulei de rupe, motorina e "aditivata" ca sa zic asa, si nu cred ca e arsa complet.  :D
Eu zic ca la diesel albastrul ala nu e asa de evident ca la benzinare, dar da, pentru un ochi mai specializat fumul e albastrui.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline smiley

« Răspuns #11 : 31.Iul.2019, 11:51:01 a.m. »
Ma gandesc ca daca scoate fum albastru ii intra uleiul ori in cilindri (deci ar fi segmenti chiuloasa admisie) sau pe evacuare prin turbina defecta.  Daca nu are fum albastru inseamna ca pierde uleiul prin alta parte si nu ar fi prea grav.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ntire2000

« Răspuns #12 : 31.Iul.2019, 11:53:55 a.m. »
Ceea ce nu ne-a spus colegul e câti km are masina si la ce interval a facut reviziile.
Doar atâta stim - ca motorul are 13 ani si a avut destule probleme.
Ori daca are facuti sute de mii de km, cel mai probabil e uzura.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Gabi 01

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
  • Gen: Bărbat
    • Focsani
« Răspuns #13 : 31.Iul.2019, 05:52:28 p.m. »
Eu am masina de 2 ani jumate si am luat o cu 244000 si acum are 270000..sper ca sunt si reali,iar schimburile le am facut normal ca la orice masina...fum scoate putin pentru ca lipseste dpful,iar la culoare este negru,desi s ar putea sa aiba o tenta albastruie.Oricum am vorbit cu un mecanic si o sa verific turbina prima data.Sper sa fie turbina 😁Oricum revin cu amanunte.
  • Grand vitara

Offline enicky

« Răspuns #14 : 31.Iul.2019, 07:56:15 p.m. »
  1/1000 e clar ca s-a dat la ulei. Acei 270 posibil sa fie 470, iar mizeria care o lasa motorina i-a pus capac. Un ulei mai gros poate  ar fi mai bun(l-ar manca mai greu), dar oricum e mult si e de mecanic.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #15 : 31.Iul.2019, 10:31:12 p.m. »
La km aia eu te sfatuiesc sa cauti un motor din dezmembrari, al tau nu prea mai merita facut.
Cum zice colegul, km din bord s-ar putea sa nu fie reali, si atunci risti sa bagi bani în piese de trei ori pretul unui motor SH decent pe care-l iei cu garantie de macar 6 luni.
Fumul negru e urmare a arderii incomplete a motorinei care este cel mai probabil "îmbunatatite" cu ulei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Gabi 01

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
    • Focsani
« Răspuns #16 : 01.Aug.2019, 09:59:38 p.m. »
Un motor sh e in jur de 6-700 € si e la noroc,adica pot sa iau unul ca al meu sau unul bun...nu prea stiu cum sa o dau...
  • Grand vitara

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #17 : 01.Aug.2019, 10:18:28 p.m. »
Te hotărăști în funcție de cit de gravă este situația la al tău (și cit buget vrei sa consumi)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ntire2000

« Răspuns #18 : 01.Aug.2019, 10:32:20 p.m. »
Piesele ca sa-l repari pe al tau te costa dublu, si trebuie sa ai bafta si de un mecanic bun.
Am mai vazut un coleg pe aici care a schimbat doua ambreiaje (unul dupa altul) si acuma s-a saturat de masina.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #19 : 01.Aug.2019, 10:38:38 p.m. »
Un motor sh e in jur de 6-700 € si e la noroc,adica pot sa iau unul ca al meu sau unul bun...nu prea stiu cum sa o dau...

Cam in aceeasi situatie am fost eu cu Micra.....Unii ziceau sa iau alt motor ( al meu ajunsese sa consume 1 l la 200 km.....da, ati citit bine, 2 sute km)......Insa  riscam sa iau altul care sa fie la inceputul fazei de apropiere reparatie capitala, ca nu stii ce iei la masini de 10-15 ani. Garantia ce o ofera cei care o vand e de 3 luni, dupa cele 3 luni multe se pot intampla......Plus ca era si bataia de cap mersul pe la RAR sa treaca seria noua de motor, bineinteles ca ti-l pun la tester si daca nu le place, poti sa il returnezi.......Insa prea mare bataia de cap cu trimisul inapoi, recuperat banii.
Asa ca am preferat sa il repar pe al meu, segmentare si distributie = 3700 lei.....
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....