Autor Subiect: troncanit caseta de directie  (Citit de 3604 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enopul

troncanit caseta de directie
« : 08.Iul.2019, 01:21:01 p.m. »
   Salut,

Din cei multi de pe aici care au avut probleme cu troncanitul casetei de directie, e cineva care a rezolvat problema si ne poate impartasi si locul unde a facut operatia. SWIFT-UL MEU 1.2 94 CP , cand trece peste denivelari, troncane si se simte in coloana de directie. Stiu de bucsa buclucasa dar nu am gasit un service in care sa am incredere sa il las sa imi rezolve problema sau sa ma faca sa nu simt ca imi trage teapa

Multumesc
  • Suzuki Swift IV 2011, 1.2 69 Kw cu de toate

Offline shpeedy

Re: troncanit caseta de directie
« Răspuns #1 : 08.Iul.2019, 01:24:33 p.m. »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: enopul

Offline gabi males

« Răspuns #2 : 08.Iul.2019, 01:25:15 p.m. »
Iti recomand sa incerci la Dab. Nu sunt nici tepari si sunt profesionisti. Daca vrei iti dau nr sefului de service.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: enopul

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 08.Iul.2019, 01:52:12 p.m. »
Daca simti troncanitul în volan vezi ca mai este o bucsa chiar sub acesta a carei uzura prezinta aceleasi simptome.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enopul

« Răspuns #4 : 11.Dec.2019, 02:01:53 p.m. »
Iti recomand sa incerci la Dab. Nu sunt nici tepari si sunt profesionisti. Daca vrei iti dau nr sefului de service.

ma poti ajuta cu numarul sefului de service?

Offline enopul

« Răspuns #5 : 08.Ian.2020, 10:07:32 a.m. »
   Pentru ca piticii de pe creier nu ma lasau sa traiesc bine  :D :D , am fost sa fac o constatare pt articlulatii, caseta..etc. Am fost la Tureal, si in urma constatarii , caseta bate , stiam, dar era recomandat sa schimb si bielete si capete de bara. Am zis ok, am facut operatia, am inlocuit tot ce era pe lista. Toate bune si frumoase, au disparut 90% din troncaneli insa au mai ramas cateva care imi alerteaza piticii. Cateva sunt din plastice si aici trebuie sa gasesc o solutie insa, mai este un troncanit care apare doar in anumite situatii, gen piatra cubica sau dale de beton. tronanitul asta il simt in volan  sau sub  volan . nu stiu unde sa merg sa verific si sub volan . daca o rezolv si pe asta, e ca noua masina  :P mai ales ca am pus dublura la chederul usilor si a disparut mare parte din zgomotul exterior provenit din rulare.

Offline bisti

« Răspuns #6 : 08.Ian.2020, 11:32:29 a.m. »
La piatra cubica apare zgomotul din caseta de directie. Esti sigur ca au schimbat caseta?

Offline enopul

« Răspuns #7 : 08.Ian.2020, 07:21:00 p.m. »
Nu am schimbat o, am reconditionat o. Știu ca sub volan, e un ansamblu unde e și o bucsa, aia cred ca e problema. Înainte de recondiționare, zgomotul era  pe toată coloana de direcție și la constatare era evident zgomotul produs de caseta.

Offline ntire2000

« Răspuns #8 : 08.Ian.2020, 09:09:54 p.m. »
Bucsa aia poti sa o ignori daca nu te deranjeaza prea tare troncanitul.
La Ignisul pe care l-am avut a aparut cam dupa 5-6 ani de folosinta pe drumurile patriei (d-alea naspa).
Caseta de directie n-a avut absolut nici o problema în 12 ani de folosinta, dar bucsa aia se pare ca e "special proiectata" ca sa o schimbi, deoarece banuiesc ca manopera e de câteva ori mai scumpa decât piesa în sine.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enopul

« Răspuns #9 : 13.Ian.2020, 10:27:14 a.m. »
Salut,

In weekend am avut timp sa studiez mai mult zgomotele. Ce credeam eu ca este din caseta sau din bucse de sub volan e de fapt zgomot de plastice marca suzuki. Pe anumite portiuni de drum  zdrangane pasticele  de  pe ea, nu e vb doar de cele din bord  chiar si din usi uneori.
  Intentionez sa desfac platicele din bord , ce pot desface si sa pun burete pt atenuare. Nu e nimic grav, e doar un pitic care ma streseaza   cu atat mai mult cu cat eu nu o conduc, e masina sotiei de zi cu zi.

In rest masina e o placere si acum la condus, mai ales in oras.