Autor Subiect: Zgomot la actionarea pedalei de frana  (Citit de 3517 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline matei86

Zgomot la actionarea pedalei de frana
« : 02.Mai.2019, 04:32:21 p.m. »
De ceva timp, la actionarea pedalei de frana, indiferent daca masina este in mers sau pe loc cu motorul oprit, se aude un zgomot, un scartait care cu siguranta pana acum nu era prezent. La prima vedere totul este gresat pe acolo, zgomotul pare sa vina din zona acelui "burduf" de cauciuc. Functionarea pedalei si franarea sunt normale. A mai intampinat cineva aceasta problema?
  • Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline solymir

Re: Zgomot la actionarea pedalei de frana
« Răspuns #1 : 02.Mai.2019, 05:33:46 p.m. »
Ooooo ce drăguț, nu sunt singurul. Da. Automată. Lucru curios, dar a apărut ce au schimbat lichidul de frână; coincidență sau nu, nu știu...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline matei86

« Răspuns #2 : 03.Mai.2019, 12:29:13 a.m. »
Automata si a mea, tot dupa ce au schimbat lichidul de frana :) Uneori nu se manifesta, de cand s a mai incalzit afara...

Offline solymir

« Răspuns #3 : 03.Mai.2019, 08:21:30 a.m. »
Atunci devine dubios. Exista posibilitatea sa fi pus prea mult lichid si cumva sa fi stricat ceva piston din cauza presiunii mari? Am crezut ca e o coincidenta, dar acum devine urgent. Si mai am de facut si un drum lung azi...
P.S. Se aude si la cald, daca apesi mai tare. Daca e mai racoare se aude la orice apasare.

Offline matei86

« Răspuns #4 : 03.Mai.2019, 01:26:06 p.m. »
La mine lichidul e putin sub nivelul maxim, deci ok.

Offline solymir

« Răspuns #5 : 16.Mai.2019, 02:05:34 p.m. »
Ai apucat sa te duci cu ea in service? Eu am fost ieri la Autonet, le-am specificat ca scartaie de cand au shimbat lichidul de frana, au carpit niste vaselina pe undeva care a tinut fix doua ore.

Offline enicky

« Răspuns #6 : 16.Mai.2019, 04:06:02 p.m. »
... Eu am fost ieri la Autonet, le-am specificat ca scartaie de cand au shimbat lichidul de frana, au carpit niste vaselina pe undeva...
  Pai, si ?! Ai sarit exact  raspunsul. Dupa 2 ore scartaie iar ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline solymir

« Răspuns #7 : 16.Mai.2019, 04:13:29 p.m. »
Evident. De aia am spus carpit  ;-)

Offline matei86

« Răspuns #8 : 26.Nov.2019, 03:30:26 p.m. »
Evident. De aia am spus carpit  ;-)

Salut, ai rezolvat scartaitul pedalei de frana pana la urma? Eu nu, nici nu am mai fost pe la service.

Offline ntire2000

« Răspuns #9 : 26.Nov.2019, 03:43:38 p.m. »
Eu cred ca are legatura schimbarea lichidului de frâna doar asupra cursei mai lungi sau mai scurte pe care o are pedala.
Ori aici apare problema, apare o frecare între doua componente care se manifesta prin scârtâit.
Cu masina oprita pe loc, si evident din afara habitaclului - ghemuiti sub volan, încercati sa o actionati cu mâna si sa vedeti de unde anume apare scârtâitul.
Aveam o problema similara la Ignis II (dupa câtiva ani de utilizare) ) si am dat cu vaselina grafitata exact pe locul care provoca scârtâitul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού