Autor Subiect: Probleme cutia de viteze automată  (Citit de 2051 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline samurai.jack

Probleme cutia de viteze automată
« : 10.Apr.2019, 05:23:50 p.m. »
Buna ziua,
Povestea este următoarea... La sfârșitul toamnei trecute am luat o Suzuki Grand Vitara, benzina , 2.0, automată. Am tot amânat să-i fac schimburile uzuale de fluide ( lipsă de timp, de bani,  perioada sărbătorilor, etc. ), mașina consuma ulei și în scurt timp am reușit să-i belesc motorul. Un tacanit-bataie se auzea, mai puțin la relanti,mai mult la turatii. La service diagnosticul a fost: cuzinet biela, piston, cilindru, vibrochen sau toate la un loc. După ce au desfăcut motorul, în afară de cuzinetul de la o singura biela, alte stricăciuni nu se prea vedeau dar se presupuneau. Am hotărât să-i schimb motorul pentru că ieșeam mai bine la costuri decât dacă îl reparam. Pentru modelul meu am găsit un singur motor dar la un preț cam mare pentru buget. Am tot căutat soluții și variante, și am găsit aici pe forum, userul Lysander, care schimbase un motor ca al meu cu altul din generația anterioara cu același cod, J20A.Ii mulțumesc din nou pentru consiliere și suport. Doar ca trebuia făcuta o mica modificare, un artificiu. Schimbat pinionul senzorului de impulsuri de la un motor la altul. Cel mai vechi având mai putini dinți. Mecanicii de la service au spus ca nu se poate, ca nu va merge și, ca atare, am fost nevoit să caut alt service care sa facă respectiva modificare. Am luat mașina bucăți, pe platforma, și am dus-o la în celălalt capăt al orașului (București). Schimb de ulei, garnituri,rectificat chiuloasa, niște tampoane la motor și cutie gasite rupte și schimbate.... Treaba buna.Ma sună de la service să-mi spună că pot să iau mașina că totul e în regulă. A doua zi iar ma suna să-mi zică că este o problema : au vrut sa facă un test de drum și mașina nu pleacă de pe loc, ca nu cupleaza cutia. Au venit cu ideea sa schimb și uleiul la cutie ca poate nu s-a schimbat niciodată și și-a pierdut proprietățile. Am făcut și treaba asta și nimic....  :-((.
Acum... variante de probleme ar fi multe: unii zic ca ori la demontat ori la montat au rupt pompa de ulei din cutie, alții că am pus motor de pe cutie manuala pe cutie automata și trebuie recodat motorul... O problema ar putea fi dezamorsarea electrovalvelor din cutia de viteze... Cert este ca am cheltuit peste 1000 euro pana acum iar reparatia cutiei sau a convertizorului de cuplu ( o altă posibilă problema)  m-ar mai costa în jur de 500-800 euro..  :-((
Dacă aveți ceva idei.... Nu ezitați .

Va mulțumesc!
  • Suzuki Grand Vitara 2.0