Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 89783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online enicky

Re: Placute Frana
« Răspuns #120 : 28.Mai.2020, 07:44:56 p.m. »
Iar de schimbat....le schimb în spatele blocului sau în curtea de la tara, între 2 beri.
Si un novice în ale mecanicii poate sa schimbe niste placute de frâna, nu e mare filosofie.
    Cu tot respectul, eu n-as face indemnuri din astea, pt. ca eu chiar am asistat la lucrare si am observat ca sunt niste lamele elastice montate pe placute, care se monteaza intr-o anumita pozitie si n-as presupune ca oricarui novice i-ar reusi ! Poate cineva nu stie cum sa "traga" cilindrul inapoi si ce face? Probabil injura! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #121 : 28.Mai.2020, 09:19:28 p.m. »
In mod sigur, sunt pe disc ca si cele de pe fata, ce poate fi atat de complicat?
Ete că este. Dacă nu ştii diferenţa, nu mai spune că e simplu.
Nu e complicat, dar nu e la fel ca pe faţă. Din 2 motive: frâna de mână + cilindrul.
Şi tocmai pentru că nu ştii, sunt sigur că nici nu te-ai descurca.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline ntire2000

« Răspuns #122 : 28.Mai.2020, 10:39:32 p.m. »
Da, fara ceva doctorat sau macar un master în stiinte politice nu se pot schimba.

PS: daca nu ai presa din aia ca în videoclip poti folosit o cheie franceza tubulara.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online teutzue

« Răspuns #123 : 28.Mai.2020, 11:14:01 p.m. »

Și eu zic ca nu sunt greu de schimbat. Totuși dDacă nu te simți sigur pe tine sa o faci e cel mai bine sa apelezi la cineva care știe.

Chris fix arata în acest video cum se face și la ce trebuie sa ai grija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: ntire2000

Online enicky

« Răspuns #124 : 29.Mai.2020, 12:04:47 a.m. »
  Nu zic ca sunt foarte greu de schimbat, dar faptul ca se minimalizeaza pana la ridicol aceasta operatiune, poate sa aduca neplaceri unora mai putin indemanatici ! Si in ce zona ? FRANE !
   Incerc sa incarc foto cu placutele de frana originale, total diferite de cele de SX4 din video. Vezi lamelele elastice(de care se plangeau colegii ca le scartaie).
   Si, da, merge si fara master, sunt doar ...frane !
Succes  celor fara skill-uri ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #125 : 29.Mai.2020, 12:37:55 a.m. »
Care nu e îndemânatec sau nu se simte în stare poate sa dea linistit 150 de lei si sa se uite la altul cum le schimba.
Inlocuirea placutelor de frâna nu e de complexitatea unei lansari pe orbita a vreunei navete spatiale.
Daca o pot face cei care schimba garnitura de chiuloasa dupa ce desfac cu cheia pneumatica suruburile aferente, cred ca se descurca si majoritatea care au ceva cunostinte tehnice.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #126 : 29.Mai.2020, 06:12:00 a.m. »
daca nu ai presa din aia ca în videoclip poti folosit o cheie franceza tubulara.

Dacă eu îţi zic că nu te pricepi....

Dacă nu ai presa aia nu faci nimic. Pentru că nu doar împinge pistonul, ci îl şi roteşte.
La roţile din faţă da, merge cu ce vrei, şi cu coada de ciocan, dar nu şi la cele din spate.

By the way: Chiar sunt de acord cu tine, eu mi le schimb singur, dar pentru majoritatea şoferilor orice lucrare la maşină pare rocket science.
Pe faţă e foarte simplu, dar pe spate chiar e nevoie de presă (cu adaptorul potrivit).

@enicky: Tablele alea... intră sau nu intră, nu prea ai ce greşi la ele.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Adita_68

« Răspuns #127 : 01.Iul.2020, 04:22:10 p.m. »
Vreau sa schimb discurile si placutele pe spate la Vitara.
Pe autohut am gasit placute si discuri Brembo. A folosit cineva? Recomandari? Multumesc!
  • Vitara si Swift
Suzuki Vitara Passion 1,6, MT, turqoise cu caciula neagra;
Suzuki Swift 2016, gri

Online teutzue

« Răspuns #128 : 01.Iul.2020, 04:26:30 p.m. »
Folosesc pe S-cross placute brembo cu discurile originale. Le-am pus pe masina la 80k, ea avand acum 120k. In 40k, nu au scârțâit deloc (contrar a ceea ce au zis dealerii) dar în schimb au uzat discurile mai repede fiindcă sunt mai dure decât cele originale. Urmează sa schimb și discurile și placutele.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline telegrafistu

« Răspuns #129 : 02.Iul.2020, 05:49:43 p.m. »
Vreau sa schimb discurile si placutele pe spate la Vitara.
Pe autohut am gasit placute si discuri Brembo. A folosit cineva? Recomandari? Multumesc!

Vezi aici   https://suzuki-club.ro/forum/index.php?PHPSESSID=j84qbu7f0m43qmcrfout4d0le3&topic=8825.90
Nu am avut nevoie sa schimb si discurile, aveam atunci 60k parcursi, primul schimb de placute.
  • SUZUKI VITARA 2015