Autor Subiect: Problema 4x4 pe zapada  (Citit de 2561 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mir37

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Cugir
Problema 4x4 pe zapada
« : 16.Dec.2018, 08:34:38 a.m. »
Buna dimineata,
Sunt proaspat posesor de un Grand Vitara din 2001 2.0 benzina cu cutie automanta.
Ieri a fost prima zapada la noi si am vrut sa vad cum se descurca masina dar m-am lovit de o problema.
In fata garajului terenul este putin inclinat spre stanga si am iarba, in momentul in care masina a ajuns cu toate rotile pe iarba acoperita de zapada indiferent de modul de cuplare ( 2H, 4H, 4L ) imi tragea doar partea dreapta. Cu greu am reusit sa o bag iar in garaj.
Ne avand diferentiale blocabile voi putea sa folosesc masina iarna sau risc sa raman cu ea inzapezit la orice urma de zapada?
Multumesc.
  • Grand VItara

Offline fireburn

Re: Problema 4x4 pe zapada
« Răspuns #1 : 16.Dec.2018, 08:44:15 a.m. »
Colegu', "uelcom to za club"!

4x4 nu se rezuma doar la diferentiale blocabile :)
Vezi ca ai mult de citit pe aici, ca-s multe topicuri referitoare la ce te intereseaza. Foloseste Search cu incredere.
Spor.

Offline macold

« Răspuns #2 : 16.Dec.2018, 08:51:02 a.m. »
Cred ca daca ai decupla ESP-ul ar putea merge - nu sunt convins, dar merita incercat.
Cauta si pe forum, dar eu nu prea ma descurc cu aceasta finctie - trebuie cautat in forum in general sau doar in sectiunile de interes...
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline mir37

• Newbie
  • *
    • Cugir
« Răspuns #3 : 16.Dec.2018, 10:30:05 a.m. »
Aveti cumva schema prin care se face transferul de putere catre roti. Eu am inteles ca se face incrucisat pentru puntea spate si fata si ca nu ar trebui sa traga doar o parte indiferent de situatie.
  • Grand VItara

Offline mir37

• Newbie
  • *
    • Cugir
« Răspuns #4 : 16.Dec.2018, 08:35:19 p.m. »
Am rezolvat problema cu lanturi pe fata.
Acum am o noua intrebare, ce anvelope de iarna  recomandati pt dimensiunea 215/66/16?
Multumesc

Trimis de pe al meu ONE E1003 folosind Tapatalk

• Grand VItara

Offline toma

« Răspuns #5 : 22.Dec.2018, 12:18:59 a.m. »

Acum am o noua intrebare, ce anvelope de iarna  recomandati pt dimensiunea 215/66/16?

Avand in vedere ca diferenta de pret intre cea mai ieftina si cea mai scumpa este semnimificativa, intrebarea este: ce buget ai?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online kellogs

« Răspuns #6 : 22.Dec.2018, 12:30:46 a.m. »
Am rezolvat problema cu lanturi pe fata.
Trimis de pe al meu ONE E1003 folosind Tapatalk

Bucatica aceea de lant de intra in conturul jantei nu da bine - zgarie janta. Cred ca mai sunt si alte motive pentru care nu da bine, insa nu sunt sigur.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline mir37

• Newbie
  • *
    • Cugir
« Răspuns #7 : 22.Dec.2018, 05:53:07 p.m. »
Bugetul ar fi undeva la 300 350 lei de anvelopa.
In legatura cu lanturile bucatica aceea mi-a fost recomandat sa o prind asa pt a evita desfacerea accidentala a lanturilor. Evident pot sa print cureaua de intindere mai aproape de cauciuc.
  • Grand VItara

Offline toma

« Răspuns #8 : 22.Dec.2018, 10:10:23 p.m. »
As spune ca te incadrezi in zona de mijloc - nu cele mai performante anvelope dar nici cele mai ieftine.

Te poti uita la:
 - KLEBER Krisalp HP3 215/65 R16 102 H XL. Se claseaza foarte bine in testele de anul acesta.
 - BARUM Polaris 5 215/65 R16 102 H XL. Eu am avut Polaris 3 pe Renault Symbol si au fost bune.
 - HANKOOK Winter I cept Evo2 SUV 215/65 R16 102 H XL. Am auzit pareri bune despre Hankook

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 22.Dec.2018, 11:01:44 p.m. »
Eu la anvelopele nu aș face economie,  mai bine strâng cureaua și iau ceva de top. Nu se știe niciodată când ai nevoie de cei câțiva m în minus la frânare sau km/h în plus la acvaplanare.  :)