Autor Subiect: Sonda Lambda suspect principal in banca acuzatilor !  (Citit de 3659 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mapo13

• Full Member
  • Mesaje postate: 173
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Jimny 2000 Made 4X4
    • Fagaras - Bv
Sonda Lambda suspect principal in banca acuzatilor !
« : 02.Nov.2018, 11:32:03 p.m. »
Buna ziua tuturor !
Un mare ajutor din partea voastra va rog .
Stiti cumva o sonda Lambda sanatoasa adica buna sau noua pentru Jimny fabricata in  2000 cat trebuie sa indice rezistivitatea . Cati ohmi ?
In cartea de service scrie de 4.7 ohmi .
A mea am masurat-o deconectata si la 20 de grade imi arata 15 Ohmi ...aveti idee va rog daca este defecta - imbatranita ?
Cine stie cat trebuie sa aiba cand este noua ?
O suspectez deoarece consum 11 litri de benza la suta si nu mi se pare normal cu o maisna stock ...

Multumesc
  • Suzuki Jimny 2000 made 1.3 Benzina 4X4

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Sonda Lambda suspect principal in banca acuzatilor !
« Răspuns #1 : 04.Nov.2018, 12:48:35 a.m. »
In mufa aia ai doua contacte pentru senzor si doua pentru rezistenta de incalzire a lui. Esti sigur ca ai masurat senzorul si nu rezistenta?
Senzorul se verifica masurant tensiunea pe care o genereaza cand motorul este in functiune. Vezi detalii aici:
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #2 : 04.Nov.2018, 10:38:55 p.m. »
Multumesc de video ...cred ca am masurat rezistenta de incalzire ...ca doar aia indica rezistivitate ! Ai dreptate ....ca sa vad daca e bun traductorul de oxigen trebuie masurata tensiunea data de senzor ...ca in video !
Un pic mai greu la Jimny doarece mufa aia e al dracului de rau pusa sa nu ajungi la ea ...

Multumesc de idei .

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #3 : 10.Nov.2018, 08:43:52 p.m. »
Salutare cu date noi ...

Azi am schimbat sonda Lambda sa vedem daca este raspunzatoare de consumul majorat (dupa parerea mea consumul meu de 11 la suta este mare ).
Sunt curios daca se va schimba situatia ....o sa va tin la current cu date exacte .
Asadar operatiunea in sine este destul de urata deoarece acea mufa de conexiune este taman in spatele motorului unde ajungi greu cu degetele si cu atat mai greu se deblochezi mufa - adica sa o deconectezi efectiv .
Spun asta deoarece mufa de conexiune are un "click" de plastic care trebuie ridicat cu o surubelnita mica - operatie foarte incomoda acolo in spatele motorului.
Dupa ce am desfacut mufa, sonda in sine am desfacut-o cu o inelara adecvata fara sa mai desfac acea tabla protectoare de pe galeria de evacuare .

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #4 : 10.Nov.2018, 08:50:04 p.m. »
Mai sus aveti si o poza cu sonda noua ...
Am luat o sonda dedicata pentru Jimny mai scumpa -270 lei - nu am mers pe varianta universala cea la 150 lei deoarece personal nu am incredere in caracteristicile universalitatii ...
Cea veche s-a desfacut destul de usor , am curatat filetul de rugina , si pe cea noua am montat-o cu vaselina speciala cuprata pe care Denso o da in dotare .
Am facut si masuratorile de rigoare cu ohmetrul ca sa vad daca exista diferente intre cele doua sonde - ma refer aici la rezistentele de incalzire integrate pe care le au acest tip de sensor .

Va continua ...

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #5 : 11.Nov.2018, 10:21:25 p.m. »
Am masurat valoarea rezistentei de incalzire si este la fel ca si sonda veche aceasi valoare ! Ideea este ca rezistenta poate fi buna dar senzorul in sine este cel care da informatia eronata in ceea ce priveste concentratia de oxygen din gazele arse . Deci el se poate decalibra serios in timp si in unele situatii chiar trebuie schimbat odata la 100.000 de km ...
Am facut plinul si acum suntem in teste sa vedem daca scad sub 11 la suta mers foooarteeee decent ....vom vedea !

Offline TNG PERFORMANCE

« Răspuns #6 : 12.Nov.2018, 10:11:44 a.m. »
Care ar fi consumul "nomal" ,fata de acest 11%?
  • SX4 Scross 2018

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #7 : 12.Nov.2018, 12:01:59 p.m. »
Daca e urban e ok 11%, iar in offroad poate fi muuult mai mare.
E aerodinamica ca un frigider.
Scuze de offtopic.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #8 : 12.Nov.2018, 02:03:10 p.m. »
Recordul meu de consum minim extra-urban a fost de 6,7l/100km.  ;-)
Drumuri relativ plate, fără aer condiționat, manevrat delicat pedalele de accelerație și de frână.  :">
A fost un experiment, nu aș putea face asta la toate deplasările cu Jimny.  :-S
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline mapo13

• Full Member
    • Fagaras - Bv
« Răspuns #9 : 12.Nov.2018, 10:55:49 p.m. »
Eu sunt contrariat de acest 11 la suta al meu deoarece conduc foarte decent iar sora geamana (cea din foto) cu prietenul meu care este mult mai agresiv cu Jimny consuma 7.5 maxim la suta de km. ......deci prin analogie eu sunt pe alta planeta cu 11 la suta .
Repet masinile sunt identice - deci avem un bai !!!!!!!!!!
Nu vreau sa consume 5 la suta ...ca nu e posibil , dar sa ma incadrez macar in 7- 8 litri la suta , ca doar nu conduc un V8 ce palaria mea ...

Deocamdata semnele sunt bune ...inca nu am ajuns la o suta de km facuti in oras ....am 50 de km si acul s-a miscat extreme de putin fata de datele trecute cand cobora vertiginos.
Va tin la current - o sa fac de doua ori probele la pompa ca sa avem certitudinea maxima !

keep in touch