Autor Subiect: Motor j20a  (Citit de 2574 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lysander

Motor j20a
« : 02.Oct.2018, 06:20:58 p.m. »
Stie cineva daca motorul 2.0 16v j20a de pe GV 2004 se potriveste pe GV 2008 ??
  • Grand Vitara

Offline Leutz

Re: Motor j20a
« Răspuns #1 : 03.Oct.2018, 06:48:20 a.m. »
Pai intrebarea ar fi in primul rand ce motor are GV 2008 despre care vorbesti? Evident, transplantul e dificil daca e vorba de oricare din motoarele: 2.4, 2.7 V6, 3.2 V6.

Pe GV Gen II (2005-prezent) au fost si motoare de 2 litri, ambele versiuni: J20A si J20B. J20B este cel cu VVT, deci transplantul e, din nou, dificil.

Intrebarea este asadar realista doar daca pe GV 2008 este motorul J20A. In cazul asta, tot sunt destul de multe de modificat, intrucat cele doua generatii de GV sunt modele diferite. Cel mai probabil sunt in primul rand multe "nimicuri" care nu se pupa ca si pozitie si/sau dimensiune; apoi poate mai sunt si setari/versiuni diferite ale senzorilor; plus soft diferit s.a.m.d.

Una peste alta, raspunsul per total ar fi:
- tehnic, orice e posibil cu investitia corespunzatoare
- realistic, nici una din variantele de mai sus nu poate fi facuta fara interventii "colaterale" potential prohibitive ca si cost

Deci daca intrebarea vizeaza un transplant "pur-si-simplu", raspunsul ar fi NU. Trebuie sa te pregatesti de customizat (asta include cost, dar si mecanici priceputi si doritori de munca de customizare).
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Lysander

« Răspuns #2 : 03.Oct.2018, 07:07:10 a.m. »
Multumesc mult pentru raspuns . Este vorba despre un motor de 2.0 140 cp care s a spart ... Si nu reusesc sa gasesc altul...
  • Grand Vitara

Offline ulise

« Răspuns #3 : 04.Oct.2018, 11:20:13 a.m. »
Buna ziua si bine ai venit pe forum!

Motorul de GV1 are 128 cp.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Lysander

« Răspuns #4 : 04.Oct.2018, 12:00:11 p.m. »
Buna ziua , multumesc , am inteles acum despre ce este vorba va multumesc mult , pe mine codul de motor asemanator m-a facut sa cred ca sunt la fel 😁 si poate faptul ca nu reusesc sa gasesc nicaieri in romania un alt motor...
  • Grand Vitara

Offline Lysander

« Răspuns #5 : 11.Dec.2018, 09:43:35 p.m. »
Salut , revin cu date 😁 am folosit doar blocul motor cu pistoanele care sunt la fel 😁, chiuloasa am folosito pe a mea, baia de ulei a mea , mai este ceva diferit pinionul senzorului de pe vibrochen trebuie schimbat de la una la alta pentru ca difera numarul de dinti in rest totul vine la locul lor motorul merge bine trage bine. Mai am o singura problema de rezolvat masina nu s a folosit deloc in ultimii 3 ani si nu imi cupleaza in plus de asta am abs si esp aprins in bord insa sper sa le rezolv saptamana asta. Am avut o singura problema 2 supape de admisie pe care le am asteptat o luna jumate si atunci cei de la suzuki mi au trimis gresit erau mai scurte in fine am rezolvat pana la urma 😁.  Daca are cineva vreo idee referitor la problema cu abs si cuplatul astept pareri.
  • Grand Vitara

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, samurai.jack

Offline fireburn

« Răspuns #6 : 12.Dec.2018, 10:21:07 a.m. »
Inlocuieste lichidul de frana (daca nu ai facut-o deja) si mergi cu ea cativa km, la viteza de peste 30-40 km/h, pana sa cauti defecte electrice/mecanice.

The following users thanked this post: Marius MRS

Offline mariusica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
« Răspuns #7 : 12.Iul.2019, 10:47:53 p.m. »

Nu inteleg de ce trebui schimbat lichidul!!
Este bine de inlocuit din cand in cand...dar nu are legatura cu necazul de mai de sus!
  • grand vitara