Autor Subiect: Swift SSS 2017 versus...  (Citit de 12503 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Swift SSS 2017 versus...
« Răspuns #100 : 15.Dec.2018, 02:20:47 p.m. »
Probabil suspensia sport costa
Sper ca are bara stabilizatoare
Daca s-ar putea tuna pe la 180 cp ar fi o masina misto., parca era un film pe aici cu una tunata
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ronfrown

« Răspuns #101 : 15.Dec.2018, 02:43:20 p.m. »
Vitara 1.4 incepe de la 16.7k si e si mai multa masina... Nu inteleg de ce SSS e asa de scump...

Vitara e alta masina, alta clasa, ce treaba are cu SSS ? Ce inseamna mai multa masina, pretul reflecta "cantitatea" de masina ?

Din ce vad eu, discutia este despre masina vs preconceptii, vorbe din auzite, asteptari si comparatii cu masini de acum 20 ani. Daca va interesa subiectul stiati ca masina produce pe dyno 155cp, timpul 0-100 testat este 7.3s manuala si 7 secunde automata, si ca intr-un test pe circuit a fost mai rapida decat un Clio RS (masina considerata "sport"). Lista dotarilor include cam tot ce se poate, ceea ce nu se poate spune despre alte hot hatchuri, la care voi luati in considerare pretul de baza. Configurati modelele altor fabricanti cu dotarile de pe Swift si vedeti ce va iese.

Daca masina ar costa 15-16k ati cumpara-o ? Sau conduceti Vitara/SX4/S Cross si doar va dati cu parerea despre genul asta de masini din auzite ?

« Răspuns #102 : 15.Dec.2018, 02:45:14 p.m. »
Pai eu am masina sport turbo si scross, asa ca zic ca ma mai pricep un pic.
Tu ce conduci? Nu vad nimic in semnatura.
Discutia asta imi aduce aminte de alta, in care diversi ziceau ca noul vitara e masina de offroad extrem 😂
Cam si pe aici sss e ferrari 😂
Hai ca ma opresc ca sa nu jignesc fanii adevarati.

Ps masina mea pe care o desconsideri pt ca e in pragul de a deveni vehicol istoric(de asta o si restaurez), a lasat in urma muulte masini noi cu pretentii.
Daca iti iei un sss te invit sa vedem care ajunge mai repede la ploiesti
« Ultima Modificare: 15.Dec.2018, 02:56:05 p.m. de hippo »

Offline ronfrown

« Răspuns #103 : 15.Dec.2018, 03:27:25 p.m. »
Conduc modelul anterior de SSS. Cat timp nu ai condus nici un SSS vorbesti doar din auzite. Nu desconsider masina ta dar nu vad nici o legatura intre Saab 900 coupe si SSS 2018.

Multumesc pentru invitatie dar nu sunt interesat de mers cat mai repede pe autostrada si nici care ajunge mai repede, prefer sa ajung cu permisul in buzunar. Nu inteleg de unde pana unde care pe care.

The following users thanked this post: toma

« Răspuns #104 : 15.Dec.2018, 03:48:55 p.m. »
Ok, atunci ca sa facem pace te invit la un drive test cu saabul, cand trece zapada. (Da un pm)
Eu am condus si swiftul anterior vreun an, era ok ca stabilitate.

The following users thanked this post: toma

Offline boga81

« Răspuns #105 : 15.Dec.2018, 03:54:15 p.m. »
@ronfrown vad ca te ambalezi... nu e cazul
Ai mai spus ca produce 155hp pe dyno. Pana nu vad una in fata mea pe dyno nu as prea crede... si dintr-o singura sursa pana acum. Nu zic, e posibil.
Acum, conteaza ca m-am dat cu STI de 400hp pe dyno? Mi-a fost frica de masina aia, sincer. Asta ca sa incheiem povestea cu ce masini conducem. Teste poate face oricine... si cursuri de pilotaj si experiente pe circuit. Ca s-au ieftinit si avem circuite prin zona.
Am spus, si repet, din punctul MEU de vedere 19k pentru acest SSS e prea mult. Tinand cont ca Vitara are acelasi motor (pe hartie, ca sa nu sari in sus), e mai mare, si e mai ieftina, un pret corect pe motorasul asta ar fi undeva la 17k. Nu mai mult.
Si tot asa si comparatia cu alte masini. Depinde foarte mult de circuit. Daca e ingust/lat, cate viraje are, ce tipuri de viraje are. Pe un circuit de karting, cine crezi ca ar castiga, un Ferarri sau SSS? SSS sigur. Dar pe Nurburgring? Tot SSS?
Iar daca vrei sleeper, iei un SSS de acum 2 generatii, ii pui un kit compressor din USA cu 3k USD si distrugi cam orice prin oras. Sau un Cielo cu motor de Calibra, ca imi aduc aminte de inceputurile tunningului pe la noi...
Nu zic, poate e o masina foarte reusita. Dar nu de 19k. Si da, probabil ca daca ar fi 17k si as avea banii astia, as lua-o. Dar cum nu-i am, de banii astia ma uit la o masina care sa ma duca in concedii si pe munte. Iar SSS nu se incadreaza aici... Deh, 2 draci pe umeri, unul vrea ceva sport, iar altul pe munte. Asta din urma e mai dracos.
Tare curios sunt cate vom vedea pe strada. Sau daca vom vedea...
In cazul in care am sansa sa fac test drive, o sa mai scriu atunci.
Again, my 2 cents
@hippo cine ajunge la Ploiesti mai repede Vineri seara pe DN1? :) Poate ne vedem sa vad si eu suedeza in actiune :D ca nu am ajuns la intalnire atunci. Tare curios sunt

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, toma

Offline ronfrown

« Răspuns #106 : 15.Dec.2018, 05:51:36 p.m. »
Nu ma ambalez, vad doar pareri personale care nu se bazeaza pe nimic real. OK ca ai condus STI de 400 hp, dar topicul acesta este despre Swift Sport. Pe care nu l-ati condus. In plus, un test oricum nu spune tot despre o masina, mai ales in Romania, sa detii una si sa o conduci zi de zi e altceva.

Cu puterea pe dyno, sunt mai multe surse pentru cine este interesat. Dar e mai simplu sa te agati de o credinta (sau in cazul de fata necredinta ;) fara nici un argument. Oare unde ar fi motivul sa nu fie adevarat, pentru un tuner fiind mult mai profitabil sa anunte un castig mai mare de putere din modificarile lui ? (Luand ca putere stock 140 in loc de 155 cp).
Pretul masinii se reflecta si in altceva, SSS nu este un Vitara mai mic. De exemplu :

Aiding the dynamic nature of the Swift sport is a set of Monroe shocks found at each corner of the car, as well as thicker stabiliser joint bars at the front, with now single-unit wheel hub and bearings, and more space between them.

Suzuki says those changes result in a “15 per cent increase in camber rigidity during cornering” over the last Swift Sport.
At the rear, toe rigidity has been improved by 1.4 times compared to its predecessor, and the “torsion beam has been tuned to provide optimal roll stiffness.”

Prea multe nu vom vedea pe la noi, cum nu vedeam nici pana acum. Masina se vinde insa prin alte tari, unde nu e atat de intalnita dilema masina sport vs masina de familie sau unde experienta condusului e mai importanta decat spatiul, finisajele, liniutele si cine ajunge mai repede la Ploiesti. La noi, le vrem pe toate intr-o masina sub 20k si nu intelegem cand altii fac un produs destinat unei piete "de nisa"

Offline ff_2004_06

« Răspuns #107 : 15.Dec.2018, 11:51:15 p.m. »
Poate de la 19k ajunge la 16 cu reducere de la dealer si eventual Rabla si atunci are sanse sa devina o varianta buna prin comparatie, de exemplu, cu o Fiesta ST care cu ceva dotari decente ajunge la 23k.

Iar comparatia cu Vitara etc. nu o inteleg, iar eu nu consider ca Vitara ar fi "mai multa masina", ba dimpotriva.  ;)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline steph

« Răspuns #108 : 16.Dec.2018, 01:40:45 a.m. »
@ronfrown  stai linistit ca nu esti singurul care a condus un hot hatch din asta de buget. Am facut test drive cu SSS in 2008 cand am avut de ales intre el si Yaris TS. Am cumparat TS-ul. 1.8 si 133 cp. Masina care a stat la mine 10 ani si cam 150k km. Simpatice foc ambele. Masini care stau mai bine pe drum decat pot sa fuga.

Dar misto la 15-16k euro. Nu a zis nimeni ca noul SSS e de rahat. Am zis doar ca nu merita pretul. Principalul avantaj al Suzukiurilor este pretul. Cand se bat campii cu preturi din astea care se duc in bugetul baietilor mari SSS devine o varianta stupida care si-o fura de la ST, GTI, OPC etc din toate pozitiile. Ce crezi ca astea nu stiu sa ia curbe?
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline fireburn

« Răspuns #109 : 16.Dec.2018, 08:12:06 a.m. »
Eu as cam da 19k pe ea. Vine dotata cu tot ce-mi trebuie, si peste.
Ma mai gandesc, ca-mi trebe totusi o masina de 3 persoane si ratiunea (la bugetul meu) invinge mai tot timpul :(

O sa vedem ce va mai fi, cand voi ajunge la decizia de a cumpara alta masina.
Pana atunci as vrea sa o testez :)