Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Diverse NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Ajutor pentru testarea cutiei automate de pe Vitara S
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Ajutor pentru testarea cutiei automate de pe Vitara S (Citit de 5371 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
ionelc
Newbie
Mesaje postate: 7
Gen:
Timisoara
Ajutor pentru testarea cutiei automate de pe Vitara S
«
:
02.Aug.2018, 12:20:48 p.m. »
Salut,
Intentionez sa cumpar un autoturism Vitara S cu cutie automata. Eu sunt din Timisoara si am sunat la reprezentante in Deva si Arad pentru a intreba daca au la test drive un model Vitara cu cutie automata pe benzina. Din pacate nu am gasit un astfel de model, ei avand doar cutie manuala la test drive, si doar un S-Cross diesel cu cutie automata la Deva.
Ca o alternativa, m-am gandit sa apelez la comunitatea Suzuki, poate cineva din Timisoara, eventual judetul Timis este dispus sa imi faca o demonstratie a cutiei automate de pe masina lui.
As vrea ca urmatoarea mea masina sa aiba cutie automata pentru un confort sporit la volan, insa cutia automata de pe motorul pe benzina nu are dublu ambreiaj, astfel ca as vrea sa o testez inainte sa dau comanda de masina.
Este cineva dispus sa ma ajute cu un test drive pe masina personala, model pe benzina, pentru a testa cutia automata?
Multumesc anticipat!
Ionel
memorat
VW Golf 5, 1.9 TDI
aavii
Sr. Member
Mesaje postate: 423
Gen:
Text personal da
Bucurresti
Re: Ajutor pentru testarea cutiei automate de pe Vitara S
«
Răspuns #1 :
02.Aug.2018, 02:14:12 p.m. »
Daca ai drum prin bucurești te ajut cu placere.
Cutia este exceptionala, e cu convertizor de cuplu dar e foarte responsiva și rapida
Nu am sesizat vreo diferenta fata de una dublu ambreiaj
Sent from my iPhone using Tapatalk
memorat
Suzuki Vitara S grade
TsE
Jr. Member
Mesaje postate: 57
Gen:
«
Răspuns #2 :
02.Aug.2018, 04:07:01 p.m. »
Atentie la cutie si ce motor alegi.
Vitara are benzina 1,6 benzina aspirat, 1,6 diesel si 1.4 benzina turbo.
S-cross are doar 1,6 diesel si 1.4 benzina turbo.
Cutia de pe Vitara difera de cea folosita la S-cross.
Succes in cautari, este o cutie foarte desteapta. Iar consumul nu este de speriat.
memorat
Vitara S AT Allgrip Bleu&Noir TSE
Swift GL Hybrid Bleu XXX
aavii
Sr. Member
Mesaje postate: 423
Gen:
Text personal da
Bucurresti
«
Răspuns #3 :
02.Aug.2018, 05:43:22 p.m. »
Pai vitara S e doar una: 1.4 benzina turbo
Sent from my iPhone using Tapatalk
memorat
Suzuki Vitara S grade
ionelc
Newbie
Gen:
Timisoara
«
Răspuns #4 :
02.Aug.2018, 07:05:41 p.m. »
Mersi frumos pentru raspuns!
Prin Bucuresti nu ajung prea curand, de-asta m-am si gandit ca poate este cineva pe-aici prin preajma.
Ma uit catre modelul Vitara S, motor 1.4 turbo, benzina cu cutie automata. Am vazut si pozele cu noul model cu facelift, dar cred ca motorul 1.4 si cutia de viteze automata vor fi la fel ca pe modelul actual.
Ce ma intereseaza cel mai mult la ea, este cum se comporta la schimbul de trepte pe motorul 1.4, Daca se simte puternic cand schimba, atat ca sofer cat si ca pasager.
Acum am un Golf 5, 1.9 TDI si as vrea sa trec la una pe benzina.
memorat
VW Golf 5, 1.9 TDI
AT
Hero Member
Mesaje postate: 1135
Bucuresti
«
Răspuns #5 :
02.Aug.2018, 08:47:03 p.m. »
Ca si o precizare generala indiferent de marca masinii, fata de cutia manuala, anumite cutii de viteze automate la plecarea de pe loc prezinta o mica intarziere de circa o secunda din momentul apasarii acceleratiei pana in momentul demararii ferme a masinii. Anumiti soferi resimt acesta situatie ca un minus, in sensul in care o percep ca o nesiguranta in traficul aglomerat din marile orase unde ca sa poti intra de pe o bretea pe soseaua puternic circulata trebuie sa poti demara brusc la apasarea pedalei de acceleratie. Insa din cele comunicate de colegii posesori de Vitara S automata se pare ca acest aspect a fost mult imbunatatit la cutia automata produsa de Suzuki. Iar pe Vitara 4x4 exista si modul Sport care permite un stil de condus mult mai ferm, sportiv, necesar de multe ori mai mult din considerente de securitate (raspuns ferm al masinii pentru evitarea unor situatii neprevazute).
memorat
Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -
The following users thanked this post:
ionelc
Costique
Hero Member
Mesaje postate: 2538
Gen:
Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
Göteborg
«
Răspuns #6 :
02.Aug.2018, 08:53:08 p.m. »
Salut. Nu prea am inteles eu ce vrei exact, sa simti masina cum mege cu cutie automata? Pai e suficient sa citesti review-urile de cand a aparut S-ul si sa te uiti pe You-Tube, sunt destule. In plus ai padele pentru schimb manual si dupa 5 secunde trece inapoi pe automat. Nu uita , motorul de pe S este 1.4 turbo, are cuplul maxim de la 1750 rpm si ai 4 moduri de cuplare al rotilor la transmisie. In modul AUTO calculatorul de bord va alege treapta functie de cuplu si sarcina. In mod SPORT urci muntii ca-n zbor, vorba cantecului. Vrei ceva mai sport, ai padele la volan. timp de schimbare a vitezelor intre trepte, sub 0.5 secunde , nu l-am remarcat . Inclusiv in pante te duci lin si continuu fara zvacuri. Celelalte 2 moduri sunt pentru drumuri grele, unul e PLOAIE SI ZAPADA iar celelalt este TRACTIUNE INTEGRALA cuplata 50/50. Reviziile la modelul S sunt la 15.000km datorita turbinei.
De aceea am cautat si ales automata si eu, cutie facuta de AISIN, cel mai mare constructor de cutii automate cu convertizor de cuplu din ce stiu eu. Nu uita, masina asta merge cu 130 km/h cu motorul neauzit la 2600rpm. Ajunge la 200 km/h , maxim, cam in 24 s si atinge 100km/h in sub 10 s. Este o masina usoara de cam 1350kg si are un consum de Dacia 1300...
Citeste si comentariile la video:
«
Ultima Modificare: 02.Aug.2018, 09:04:00 p.m. de Costique
»
memorat
Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
ionelc
Ruhestand
Sr. Member
Mesaje postate: 290
Gen:
Bucharest
«
Răspuns #7 :
02.Aug.2018, 09:27:46 p.m. »
bine ar fi sa se gaseasca un coleg de prin Timis care sa vrea sa-l ajute...degeaba citesti parerile altora daca nu simti tu cum se misca masina.
e cam greu sa gasesti Vitara AT la testdrive. si mie in Bucuresti mi s-a oferit MT (AT aveau doar la SCROSS). am facut test pe aia pentru ca eram curios cum ma simt in masina...nu ma asteptam sa ma deranjeze in vre-un fel modul in care functioneaza cutia...
cum prin Bucuresti nu ajungi...nu te pot ajuta nici eu
memorat
Suzuki Vitara S
mariusl82
Hero Member
Mesaje postate: 660
Gen:
Timisoara
«
Răspuns #8 :
02.Aug.2018, 10:03:46 p.m. »
E un coleg pe forum, Centel trimite-i PM
memorat
New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise
ionelc
ionelc
Newbie
Gen:
Timisoara
«
Răspuns #9 :
03.Aug.2018, 12:09:37 a.m. »
Multumesc frumos, Costique, pentru informatiile de mai sus!
M-am uitat la tot felul de review-uri si am si testat modelul S cu cutie manuala prin bunavointa unui prieten. Ce vreau este sa pot testa cutia de viteze automata inainte de a o cumpara. Am citit lucruri bune despre cutia de viteze, insa vreau sa vad putin cum se simte, daca este pe placul meu.
Marius, mersi pentru pont! Ii scriu lui Centel intre timp.
memorat
VW Golf 5, 1.9 TDI
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA