Autor Subiect: Zgomot bord  (Citit de 3271 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bucksy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Zgomot bord
« : 27.Feb.2018, 12:04:08 p.m. »
Salut,nu stiu daca s-a mai discutat dar la o prima cautare nu am gasit.Sunt proaspat posesor de suzuki sx4 S-Cross si am o problema care a aparut dupa 5000 km si anume zgomot in zona bordului.Daca apas in zona senzorului de lumina(asta cred ca este) nu se mai aude si eram curios daca a mai intampinat cineva aceasta problema si cum s-a rezolvat.Multumesc
  • Suzuki Sx4 S-cross

Offline Silfax

Re: Zgomot bord
« Răspuns #1 : 18.Iun.2018, 02:15:29 p.m. »
Ieri am aplicat o metoda la Fordul din dotare (aveam niste greieri enervanti ce apareau la o anumita frecventa a motorului) si v-o impartasesc pentru ca este f ok pentru depistarea elementelor de tapiterie ce vibreaza. Am descarcat pe tel "Frequency Sound Generator" si am pus prin bluetooth pe boxele masinii semnalul. Grija cu joasele, sa nu stricati boxele. Veti auzi si greieri ce nu stiati ca-i aveti ! :D
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline jupanul1

« Răspuns #2 : 18.Iun.2018, 02:24:48 p.m. »
Zgomotul din zona senzorului de lumină (îmbinare bord/parbriz) se rezolvă cel mai simplu cu un ceva (cauciuc, hârtie, lemn?, după preferință) băgat acolo, să țină presiune pe bord. Sau versiunea complicată - te duci la service, desfac tot, ”rezolvă” problema și îți crează altele cu această ocazie.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: Bucksy

Offline Bucksy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 18.Iun.2018, 02:44:21 p.m. »
Multumesc.Varianta complicata nu intra in calcul ca sigur ma alegeam cu alte probleme.Voi incerca prima varianta.
O zi buna  :good:
  • Suzuki Sx4 S-cross

Offline tudorC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 19.Aug.2018, 04:31:58 p.m. »
Salut, si eu am acelasi zgomot de bord in zona centrala si am observat ca vine de la plasticul central din mijlocul plansei de bord (care ar veni peste boxa centrala - daca exista). Zgomotul a inceput sa apara in sezonul rece, probabil pana ajungea bordul la temperatura din habitaclu, si apoi nu prea il mai auzeam.
M-a cam scos din minti zgomotul si dupa ceva verificari alaturi de un domn de la Dageco, am scos cu totul bucata de plastic si nu se mai auzea zgomotul. Solutia temporara a fost sa punem niste banda pe clipsurile de prindere in bord ale plasticului respectiv, si cu toate ca s-a atenuat pe moment, a revenit in forta. Probabil ca trebuie pus niste burete acolo, am sa readuc in discutie problema atunci cand voi face revizia de 30k - nu de alta dar urmeaza sezonul rece si nu vreau sa ma mai frece zgomotul :(
Alte solutii s-au mai gasit?
  • SX4 Scross 2017 1.4 AT ALLGrip

Offline Florin S.

« Răspuns #5 : 12.Sep.2019, 04:47:48 p.m. »
Salut.A descoperit cineva ceva?De unde vine acel zgomot?Ma alatur si eu celor cu zgomot de bord.Am descoperit vara aceasta.Am 10500km si pana acum nu am sesizat zgomotul.Acum sa descriu fenomenul:
Sunetul apare ca o rezonanta pe un palier de turatie cuprins intre 1500-2000.Sub si peste aceasta turatie nu se mai aude.Vibratia apare doar cand functioneaza aerul conditionat directionat pe grila din parbriz.Dar asta nu se intampla imediat ci doar dupa 3-5 minute....timp in care se raceste plasticul din zona respectiva.Nu stiu cu exactitate de unde vine.....pare centru sau centru-stanga.Daca AC -ul este diectionat pe alta grila nu mai rezoneaza.Ceva imi spune ca voi avea probleme si in sezonul rece.
Grila respectiva pare realizata din 2 bucati clipsate.
Am apasat pe bord in toate punctele dar sunetul nu dispare.
Stie cineva cum se scoate planseta de bord?Este clipsata sau are suruburi? Dar acel panou peste boxa centrala? Poate gasesc ceva acolo.....
  • Sx4-S-Cross 1,4 AT 2018

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 13.Sep.2019, 01:07:09 a.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού