Autor Subiect: Probleme radio mp3  (Citit de 5295 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
  • Gen: Bărbat
Re: Probleme radio mp3
« Răspuns #10 : 11.Iul.2009, 11:33:21 a.m. »
Referitor la incalzirea discului... exista riscul sa se sparga discul in unitate?... sau iarna din cauza diferentelor de temperatura sa se sparga discul?...

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #11 : 11.Iul.2009, 11:44:26 a.m. »
Eu zic sa stati linistiti ca nu se intampla nimic.de incalzit nu se incalzeste in halul ala,sa se topeasca cd-ul.iar de spart,poate de la rotatii,dar cd playerul nu ajunge la mii de rpm sa zici ca pocneste.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline anyd

• Hero Member
« Răspuns #12 : 11.Iul.2009, 11:48:24 a.m. »
Poate daca este un cd mai slab calitativ, totusi se incalzeste ceva cd-ul in unitate caci frige uneori f tare... ziceam ca poate de la caldura sa se sparga...  ;), nu am auzit la nimeni pana acum asta, intrebam doar ...  ;)

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #13 : 11.Iul.2009, 12:36:48 p.m. »
Nici cd-urile nu mai sunt ca odinioara....astea mai noi si noname (desi chiar si unele de firma) sunt mai flexibile si intr-adevar se incalzesc mai tare. Am niste Verbatim-uri vechi (de prin 2000 :D ) care abia se incalzesc dupa cateva ore de ascultat si am cd-uri noi facte care se incalzesc dupa o ora de ascultat si incep sa sara...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline hugbear

« Răspuns #14 : 11.Iul.2009, 02:07:41 p.m. »
Nu cred ca poate plesni CD-ul la turatiile dintr-un player de masina, decat daca este FOARTE deteriorat, crapat etc, dar in situatia asta e evident ca nu l-ar mai baga nimeni in unitate... De CD-uri topite eu n-am auzit niciodata (nu inseamna ca nu exista, doar ca n-am auzit eu...) Probleme pot aparea datorita trepidatiilor pe perioada prelungita (creaza microzgarieturi care in timp matuiesc marginile CD-ului) si datorita temperaturilor care pot "inmuia" plasticele, pelicula etc si informatia devine mai greu de citit (apar erori, mai ales daca CD-ul e scris la viteza mare). Acu' ce sa zic, nu stiu daca chiar astea or fi explicatiile, da' mi nu mi-au mai mers vreo 2 CD-uri dupa vre-un an de tratamente din astea.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #15 : 11.Iul.2009, 07:02:22 p.m. »
Eu cunosc cazuri de spargere la CD-uri doar la scriere. CD-urile noname sau false (care sunt majoritatea la noi) au in general o durata de viata mai scurta datorita conditiilor in care s-a aplicat stratul acela argintiu (nu-mi vine in minte cum ii spune :(), care in timp se subtiaza si apar mici gaurele. In utilizarea in masina cred ca este aproape exclus ca un CD sa se sparga, dar "never say never"...
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #16 : 12.Iul.2009, 01:34:32 p.m. »
La capitolul incalzire, nu aveti de ce sa va faceti probleme cu CD-ul: ati deschis vreodata un CD player in timp ce CD-ul se oprea din invartit? O sa vedeti ca discul este fierbinte, din cauza vitezei de rotatie. CD-urile se incing foarte mult atunci cand sunt scrise sau rescrise (cele RW), asa ca temperatura din masina (chiar daca ar sta in soare non-stop) nu prea are cum sa strice CD-ul.

Offline hugbear

« Răspuns #17 : 12.Iul.2009, 03:14:29 p.m. »
Evident ca nu-o sa-l distruga fizic, dar e posibil ca, in cazul expunerii prelungite la temperatura, diferentele  de opacitate dintre "vai" si "dealuri" sa se estompeze in unele locuri, ducand la aparitia erorilor. In cazul CD-urilor in format audio acest lucru e mai putin sesizabil (corectia erorilor in acest caz fiind mai "flexibila" ca sa zic asa), insa pentru MP3-uri (adica pentru CD-uri cu DATE) corectia erorilor este mult mai limitata.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline anyd

• Hero Member
« Răspuns #18 : 14.Iul.2009, 10:23:52 p.m. »
Revin cu informatii decpre radio mp3... acum a aparut o alta problema nu mia merge cd-ul deloc... introduc cd-ul in unitate si il invarte il scoate afara il trage singur in interior iar invarte si nimic, apoi il scoate afara si scrie error 3... ce inseamna asta? nu am citit inca cartea masinii este cumva eroarea asta pe acolo?... deci iar face figuri ,p3 masinii acum nu mai merge nici cd-ul, nu mai citeste nici un cd deloc, .... :(

Post Merge: 15.Iul.2009, 09:58:10 p.m.
Am incercat si azi sa pun un cd in mp3 si tot nimic nu merge deloc, merge bine numai radio, iar mp3 deloc scoate cd-ul afara si error 3... daca scot contactele de la baterie si le pun iar o sa mearga cumva?... 
« Ultima Modificare: 15.Iul.2009, 09:58:10 p.m. de anyd »

Offline hugbear

« Răspuns #19 : 15.Iul.2009, 11:52:00 p.m. »
Probabil ca nu. Desi habar n-am ce-i aia "Error 3", cred ca la tine se rezolva simplu cu o vizita la dealer, daca mai esti inca in garantie. Fara dureri de cap. In fond, garantia e inclusa in pretul de vanzare, nu?