Dat fiind ca e iarna, posibil sa fie de la aerul rece care bate mai tare pe radiator la viteza mai mare (de unde si ... obiceiul stravechi de a pune in fata radiatorului un carton sau alte chestii mai mult sau mai putin estetice), coroborat cu turatia relativ mica si constanta a motorului in regim de croaziera in ultima treapta. Ca idee, poti sa incerci cu un carton o zi-doua, de proba. Poti sa incerci si deplasarea cu viteza (mare) intr-o treapta mai mica; ca sa se incalzeasca motorul mai tare.
Oricum, informatiile pe care le-ai dat sunt insuficiente. De exemplu ... cat de mult scade temperatura? Daca e doar un pic si temperatura ramane in plaja de functionare optima a motorului, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Eu am mers cu o Honda Civic ani de zile in conditiile astea. Am vandut-o cu 230000 de km la bord si n-avea nici o problema.
Pana una-alta, uite
aici un link cu ceva discutii. Postarile de-acolo cred ca acopera suficient de multe situatii; vezi in care din ele te regasesti si posteaza mai multe detalii. Apoi ... mai sapam

.
P.S. Alte chestii ar mai fi:
- Daca zici ca ai schimbat termostatul, banuim ca el merge OK. Posibil sa fie senzorul de temperatura a lichidului de racire, care trimite informatia la ceasul din bord. S-o fi stricat sau a ajuns cumva sa fie expus la ce nu trebuie. Cand il "trage curentul" arata prost in bord, desi temperatura lichidului/motorului e OK.
- Lichidul de racire cand a fost schimbat ultima data si cum (si cu ce)? Poate lichid nou si verificarea/aerisirea instalatiei ajuta.
- Simti diferenta si la incalzire? Cand scade temperatura pe ceas incalzirea in masina merge bine sau scade si ea?