Autor Subiect: Revizii S-Cross - unde, cum , cat?  (Citit de 4162 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Revizii S-Cross - unde, cum , cat?
« : 19.Nov.2017, 08:30:51 a.m. »
Salutare! Am ajuns cu atelajul la venerabilul rulaj de 51.xxx km. Avand in vedere ca este atelajul nevestei si nu prea face multi km prin afara orasului, ma vad nevoit sa fac acea revizie de 1 an de zile, inainte de implinirea numarului de km. Am de gand sa-mi iau filtrele si uleiul de pe piata si doar sa ma duc cu ele la reprezentanta pt a le schimba. Imi puteti recomanda ceva brand'uri ? Aveti idee de ce tip este uleiul? Danke!
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14820
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Revizii S-Cross - unde, cum , cat?
« Răspuns #1 : 19.Nov.2017, 08:45:40 a.m. »
Din ce scrie @gigel pe topicul dedicat reviziei de 1 an (nu l-ai citit, nu-i asa?), uleiul este 0W20 Ecstar F9000 (ulei Suzuki).

Dar a mers doamna 51 k km intr-un an...☺

Trimis folosind Tapatalk
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Silfax

« Răspuns #2 : 20.Nov.2017, 06:47:16 a.m. »
Din ce scrie @gigel pe topicul dedicat reviziei de 1 an (nu l-ai citit, nu-i asa?), uleiul este 0W20 Ecstar F9000 (ulei Suzuki).

Culmea e ca am citit postul respectiv la vremea cand am facut respectiva revizie. Multumesc pentru reminder si trec peste mica ironie de dupa... ;) De obicei duc masina si o iau cand ma suna ca e gata. Legat de filtre, ceva marci recomandate?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14820
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 20.Nov.2017, 08:16:45 a.m. »
Iarta-ma, eu am provocat ironia, bazandu-ma strict pe declaratia ta "revizia de 1 an". Acum vad ca s-au împlinit 3 ani jumatate de cand ai masina si cei 51000 km sunt perfect verosimili.
In ceea ce priveste filtrele, nu pot sa ma încumet sa recomand decat un filtru de habitaclu cu cărbune activ, marca Unix de la unixauto.ro.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Silfax

« Răspuns #4 : 20.Nov.2017, 08:41:39 a.m. »
Acum am bagat si eu de seama ca nu am avut cea mai fericita exprimare. Ma refeream la faptul ca masina nu a facut 15.000 km de la ultima revizie din nov 2016, dar a trecut 1 an si este obligatoriu sa o fac pentru a nu pierde garantia... atat cat mai este ea.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #5 : 20.Nov.2017, 08:56:45 a.m. »
Problema varstei 105 din profilul colegului @Silfax s-a clarificat iar offtopic-ul a fost indepartat
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #6 : 20.Nov.2017, 11:09:14 a.m. »
Problema varstei 105 din profilul colegului @Silfax s-a clarificat....
        Zici? Mie nu mi se pare.... :-O
     Ca tot am gasit mingea la fileu, n-o sa inteleg niciodata "retinerea" unor colegi(nu colege!!!!!) de a-si afisa varsta !  Cunoasterii varstei unui coleg ajuta de multe ori in abordarea/intelegerea  unor discutii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Silfax

« Răspuns #7 : 20.Nov.2017, 11:42:28 a.m. »
@enicky - daca ma ajuti la subiect cu o informatie legata de ulei echivalent sau filtre, serios ca ti-o spun!  ;-)

Offline enicky

« Răspuns #8 : 20.Nov.2017, 12:29:40 p.m. »
... serios ca ti-o spun!  ;-)
       De obicei ajut dezinteresat, deci daca pot, cu placere !(si fara sa mi-o spui!). :) Scuze de off topic.
  F ulei=Bosch-19lei
  F aer=Bosch=45lei
  F hab.=Knecht lak345=123lei/ Bosch=50lei
  Ulei=OE BMW=118lei
ePiesa
« Ultima Modificare: 20.Nov.2017, 12:46:11 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Silfax

Offline Silfax

« Răspuns #9 : 21.Nov.2017, 08:45:34 a.m. »
La un calcul simplu, ajung cu necesarul la 586ron fata de 500ron cu tot cu manopera, cat este oferta la reprezentanta. Cred ca uleiul este cel care face diferenta. In alta ordine de idei, am cautat ieri cartea masinii si mi-am adus aminte ca al meu kinder a citit-o prin Grecia pe cand eram pe plaja si de atunci a disparut cu desavarsire. Din cate imi aduc aminte, pe la 60.000km era mentionata o revizie mai serioasa. Pana atunci doar ulei si filtre. Merci @enicky pentru detalii. 45 este cifra magica  :)