Autor Subiect: Anvelope All Season  (Citit de 36561 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Săndel

Re: Anvelope All Season
« Răspuns #310 : 29.Mai.2024, 12:02:05 p.m. »

Ce spune vânzătorul despre Falken:
„Noul EUROALL SEASON AS210 de la Falken reprezintă o alegere extrem de versatilă în ceea ce privește utilizarea, confortul, siguranța și performanța pe tot parcursul anului.

CARACTERISTICI ȘI AVANTAJE

Designul inovator în formă de V asigură o performanță sporită pe suprafețele umede și îmbunătățește rezistența la acvaplanare
Adâncimea minimă a canelurilor asigură o manevrabilitate optimă și o performanță de frânare în orice condiții meteorologice și garantează un model uniform de uzură
Poziționarea lamelelor multidirecționale (MDS) oferă o tracțiune deosebită pe zăpadă și manevrabilitate în orice anotimp
Compușii optimizați cu tehnologia 4D-Nano avansată de ultimă generație asigură performanțe superioare pe carosabil ud, un consum mai mic de combustibil și o durată de exploatare mai extinsă a anvelopei.

Despre Nexen:

09/2023                              Data testării,
AUTO BILD Umwelt -            Unitatea care a efectuat testul,
215/55 ZR17 98W XL 4PR    Tipul anvelopei
Highly recommended            Recomandarea

* * * * *                              Cinci stele.

Mulțumesc pentru sfaturi!
Oricum, anvelopele All Season vor rula numai pe perioada verii. Pentru iarnă, voi echipa mașina cu anvelope de iarnă
Așa cum am spus ... mai studiez.  :inteligent:

• Suzuki SCross

The following users thanked this post: wolfin

Offline wolfin

« Răspuns #311 : 29.Mai.2024, 12:31:01 p.m. »
din 2007 am echipat masinile cu anvelope de iarna. eram un sustinator fanatic al lor.

e uite ca ..de anul trecut m am sucit. mi a venit mintea la cap. 4 sezoane sunt perfecte.

bine..sa nu comparam..in Iasi inca ninge..la CopitAla ...zapada a ajuns ceva premium. pana si in PH/Bv nu mai ninge...cand le invadam
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: Săndel

Offline Catalln

« Răspuns #312 : 29.Mai.2024, 05:09:17 p.m. »
După 8 ani și câteva luni la 62k Km în care am utiliza de la începutul roti complete vara/iarna am trecut la Continental AllSeasonContact 2 215/55R17 94V și sincer deocamdată nu îmi pare rău.
Sunt foarte silențioase spre deosebire de Michelin CrossClimate 2 205/55 R16 91H de pe cealaltă mașină.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline NicNic

« Răspuns #313 : 10.Mai.2026, 01:28:07 p.m. »
Anvelope rulate ceva mai putin de 10.000 km. Si cu o vechime de circa 5 ani.

Daca aveam deja o parere foarte proasta despre performantele anvelopelor Cross Climate (cred ca nu am intalnit anvelope all season cu comportament mai prost), acum m-am lamurit si despre fiabilitatea lor. Cauciuc crapat pe talon, din calea de rulare sar bucatele.
Si sunt anvelope utilizate la o masina care in 5 ani au rulat o siungura data d eautostrada (maxim 150 km/h) si in rest au rulat cu maxim 90 km/h.
Au rulat zi de zi, au fost doar pe masina, fara sa fi fost vreodata desumflate.

Incredibil de proaste,  din punctul meu de vedere.

PS.: Am tot incercat sa atasez o fotogrqafie, dar primesc mereu mesajul:
"Your attachment has failed security checks and cannot be uploaded. Please consult the forum administrator."
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14979
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #314 : 10.Mai.2026, 02:07:37 p.m. »
Anvelope rulate ceva mai putin de 10.000 km. Si cu o vechime de circa 5 ani.

Si sunt anvelope utilizate la o masina care in 5 ani au rulat o siungura data d eautostrada (maxim 150 km/h) si in rest au rulat cu maxim 90 km/h.
Au rulat zi de zi, au fost doar pe masina, fara sa fi fost vreodata desumflate.

După cum le-ai descris, sunt anvelope folosite zilnic, preponderent in oraș, poate în București, cu un regim intensiv de accelerare-frânare dur și un regim termic -10+40 °C .

Dacă anvelopele de vară sau iarnă au un ciclu de viață de 5-7 ani în regim de 15-20000 km pe an și schimbare sezonueră toamna și primăvară, ce pretenții poți să ai de la niște anvelope all-season folosite 5 ani, chiar dacă sunt top 5?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #315 : 10.Mai.2026, 03:25:54 p.m. »
Gabi, evident ca rulajul asta, doar 10.000 km in 5 ani, mergand zilnic cu ele, inseamna un parcurs de oras (sa-i zicem asa, oras, cum e in acte ...  :->), pe distanta foarte scurta, doar 1 km pe sens, zilnic.
Cu tot ce rezulta din acest regim de exploatare pentru anvelope.
Dar nu sunt supprasolicitate, rar cand depasesc 70 km/h, de obicei, fiind doar in localitate, limitrofa Bucurestiului, fara trafic aglomerat.

Pretentiile mele pentru aceste anvelope pleaca de la pret, reclama si caracteristicile prezentate.
Ca idee, o pereche de anvelope Kumho, tot allseason, rulate cam de vreo 4 ori mai mult in aceeasi perioada, inca sunt de incredere.

Ai perfecta dreptate ca niste anvelope la 5 ani vechime sunt la limita acceptabilitatii lor dpdv al caliatii materialului lor, imbatranit.
Dar nu ar trebui sa ajunga in asemenea hal, ca sa fie un pericol. Nu e normal.

Am fost si sunt un sustinator al ideii ca dpdv tehnic este mult mai bine sa utilizezi anvelope dedicate, iarna-vara.

Dar din cauze economice si, mai ales, de comoditate, am ales sa trec la anvelope allseason pe toate masinile din familie.
Mai mult, pe cele cu care merg eu, am doar AT-uri. Si le folosesc uneori destul de intens pe drumuri de off-road sau forestiere. 
Dar tot nu am ajuns cu ele vreodata in asemenea hal. Le schimb de obicei cand imbatraneste materialul si incep sa piarda aderenta pe umed, ori devin rigide si zgomotoase, ori nu se mai pot echilibra (isi pierd omogenitatea caracteristicilor materialului).
Desteapta-te romane!

Offline ntire2000

« Răspuns #316 : 10.Mai.2026, 04:09:10 p.m. »

Sunt fabricate la Victoria Floresti, la ce te așteptai?
La calitate de top?  :-j
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #317 : 10.Mai.2026, 04:40:04 p.m. »
  Chiar si-asa, tot ar trebui sa fie de calitate.
 Eu am avut all season Bridgestone 215/60 R16 Weather Control A005 Evo 99V XL, nu mai stiu exact 9 sau 10 ani folosite ca gume de vara, pt. ca mai ieseam si in afara asfaltului cu ele, dar anul asta le-am schimbat cu vara, dar nu erau uzate la limita(de la Mai la Decembrie), nici crapate. Hankook-ul sa traiasca!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #318 : 10.Mai.2026, 11:16:15 p.m. »

Da, ma asteptam la calitate premium, asa cum sunt considerate. Si pretuite.

Iar daca Victoria Floresti inseamna "Made in Germany" (ca asa scrie pe anvelopele mele), atunci ma mut si eu la Floresti!  :-))

PS: Am reusit sa atasez si pozele ...  :fluier:
Desteapta-te romane!

Offline wolfin

« Răspuns #319 : 11.Mai.2026, 08:45:08 a.m. »
revin si eu cu un input pireli cf 2 4 sezoane dot vara 2023 (facute in fabrica de anvelope de formula 1..daca tot va laudati...la Slatina)

dupa 3 ani pe umed rece si zapada flescaita sunt chiar periculoare daca nu esti atent.  abs la fiecare franare in conditiile expuse. esp la plecare de pe loc mai tare.

acest comportament nu a fost in primul an..usor si in al 2 lea.

cu anvelope de iarna vechi de 5 -6 ani iarna in orice conditie de mers nu am vazut indicatorul de esp...iar abs ul a intrat poate de ceva ori..in toti anii astia pe franari puternice.

toate testele sunt pe anvelope noi..dar e clar (pentru mine cel putin) ca  uzura anvelopelor  4 sezoane este extrem de accentuata in timp scurt vs anvelope dedicate. este un compromis in formula cauciucului.

mi e groaza sa revin la anvelope de iarna dar cred ca asta o sa o fac....

in rest comportamentul lor este ok...sa fiu inteles doar pe umed rece iarna (gen lapovita) si zapada uda..flescaita.

@NicNic 5 ani pentru o anvelopa 4 sezoane e mult...mai ales daca sta si in soare si nu ai aplicat tratamente niciodata....dar da arata cam terminate. la mine au microfisuri doar pe blocuri...

din 2023...cc fac 12..15 mii  km pe an...deci da zic 30 mii cu ele.

Prima poza spate...2 a fata.(nu schimb anvelopele intre punti)

Victoria Floresti am rezerva la Dacie. 1984 daca nu ma insel
« Ultima Modificare: 11.Mai.2026, 09:07:46 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970