Autor Subiect: Escapada Malta  (Citit de 1366 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Escapada Malta
« : 16.Oct.2017, 10:26:29 a.m. »
Am profitat de faptul ca am gasit bilete ieftine de avion CJ - Malta, asa ca din 18 pana in 22 oct. tragem o scurta vizita in Malta.
Cazare am luat la Hotel Ddream, pt. ca zona si hotelul par ok. Pe insula vom circula cu mijloacele de transport in comun, iar printre atractiile de vizitat am inclus: cele 2 insule de langa Malta, Mdina, Satul lui Npopeye, Valetta.

Cum nu am gasit topic despre Malta, am descis acest topic si v-as ruga sa postati aici informatii legate de aceasta zona (de vizitat, moduri de-a ajunge la locurile de vizitat, atractii de neratat, restaurante, etc.)

Offline Meltdown

Re: Escapada Malta
« Răspuns #1 : 16.Oct.2017, 10:49:30 a.m. »
Sa iti iei ceva de pus pe cap cand mergi cu autobuzul. Dau ACul nesperat de tare. Eram toti raciti cand am plecat de acolo.
Exista abonamente, dar in functie de cat mergi, mai bine iei bilet de la sofer(sa ai marunt), 2 euro, te tine 2 ore.

Ti-as recomanda sa iei masina, eu m-am saturat de aubotbuz, dar tu fiind in Sliema, esti relativ aproape de tot ce se poate vedea.

Mie personal nu mi-a placut Malta, dar daca tot ti-ai luat ceva pe acolo incearca sa vezi insula Gozo. Toate chestiile sunt in Nord. Popeye Village mi s-a parut scump si ca nu merita.

Bine ca stai doar atat. 7 nopti era prea mult.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline ...

« Răspuns #2 : 16.Oct.2017, 11:31:43 a.m. »
Am fost acum 3 ani in Malta, la final de iulie, am stat in Buggiba Bay, la 5 minute de hub-ul de autobuze (noi am luat bilete de cate o zi, era ceva gen 1,20 Euro parca), intr-un apartament privat dintr-un bloc tipic maltez, construit din blocuri de calcar galbui. In ciuda AC-ului dat pe maxim, nu am patit nimic de la diferentele majore de temperatura din autobuz si afara. In satul lui Popeye nu am intrat, am mers pe partea cealalta si am facut baie si poze vizavi de el. Singura plaja cu nisip, dar ultra-aglomerata, era Mellieha. Hotelurile erau pe deal, aglomeratie, caldura, zgomot, trafic. Oricum, autobuzele erau asa de pline, ca am stat si 2 ore dupa ele. Se circula ca in Anglia, inclusiv statiile de autobuz sunt "pe invers", deci atentie la directia de mers. Cum fereastra de azur s-a prabusit parca anul trecut, poti sa faci doar o baie in Blue Hole, cica are vreo 60 m si comunica cu exteriorul. Acolo a fost frumos, mi-a placut mult. Eu n-am stiut ce exact este pana cand, pe cand pluteam in ochiul de apa si ma uitam in abisul de sub mine, am vazut cum urca la suprafata niste scafandri...Scary. La Inland sea, tot acolo e, am platit un barcagiu sa ne faca turul prin pestera care comunica cu exteriorul, a meritat. Baie din plin si acolo, culoarea apei in pestera e electrizanta.
Practic ne-am organizat singuri traseele cu autobuzul si pe jos, cu feribotul catre Gozo din Cirkewwa am fost de 2 ori. Vezi ca e o manastire la dracu' in praznic Ta' Pinu, cu autobuz rar, nu merita efortul si timpul pierdut pana la ea. Am prins o festa sambata in St. John's, e interesant sa bubuie tunuri si sa traga cu artificii pe fond muzical, iar apoi noaptea spre ora 00:00 artificierii locali au aprins tot felul de instalatii impresionante cu artificii. Roti, stele etc.
Mi-a placut sa fac baie in piscinele sapate in piatra, iepurele servit la restaurantele traditionale. Valetta e aglomerata, nu pot spune ca m-a impresionat atat de mult. In schimb recomand Mdina, sus este un restaurant, Fontanella, unde am mancat o lasagna delicioasa. Prajiturile la fel de bune, dar privelistea e cea care face toti banii. As mai merge, sincer, e o tara si cultura interesanta, desi e plin de britanici galagiosi. Sa nu uit, cel mai bun cappuccino baut acolo a fost la McDonalds-ul din Sliema, impreuna cu o prajitura rece si buna.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #3 : 16.Oct.2017, 08:05:42 p.m. »
Am profitat de faptul ca am gasit bilete ieftine de avion CJ - Malta, asa ca din 18 pana in 22 oct. tragem o scurta vizita in Malta.
Cazare am luat la Hotel Ddream, pt. ca zona si hotelul par ok. Pe insula vom circula cu mijloacele de transport in comun, iar printre atractiile de vizitat am inclus: cele 2 insule de langa Malta, Mdina, Satul lui Npopeye, Valetta.

Cum nu am gasit topic despre Malta, am descis acest topic si v-as ruga sa postati aici informatii legate de aceasta zona (de vizitat, moduri de-a ajunge la locurile de vizitat, atractii de neratat, restaurante, etc.)
Aici gasesti citeva kg de informatii
http://amfostacolo.ro/impresii-sejur.php?tid=16 sau http://amfostacolo.ro/malta-pareri,16/, https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-malta-o-minunatie-de-oras, http://travelica.ro/10-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stiti-despre-malta/, http://www.malta.ro/despre-malta.
Sper sa ai ceva timp de citit
Eu am ales Portugalia tot in acea perioda
Vacanta placuta
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: ASZ

Offline ...

« Răspuns #4 : 16.Oct.2017, 08:10:51 p.m. »
In Portugalia sunt iar incendii periculoase...

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #5 : 16.Oct.2017, 10:21:31 p.m. »
Am vazut la stiri dar in parte de nord in sud este bine, dar pina pe 24 poate se rezolva!
multumesc de atentionare
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: ...

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 18.Oct.2017, 08:30:21 a.m. »
@ASZ : Trecand peste climatul social-politic care e cam inflamabil zilele astea, nu pot spune decat: multa atentie (la ce fotografiezi si cum interactionezi cu fortele de ordine)!!!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #7 : 24.Oct.2017, 03:40:38 p.m. »
A fost intens, interesant insa destul pt. mine.
Sa ma explic: in 4 zile am vizitat o sumedenie de locuri (Popeye Village, insula Gozo si Camino, Laguna Albastra, Victoria-Rabat, Sanctuarul Ta Pinu, Mdina, Dingli Cliff, Valetta + cele 3 orase din apropiere), am vazut o caruta de temple/biserici/dom-uri/locuri istorice (de imi e de ajuns pe cativa ani din cladiri si ruine), am facut baie in mai multe locuri, am mancat iepurele lor traditional, m-am plimbat cu autobuzele lor (unele vin la timp, altele intarzie iar altele fie nu vin fie nu opresc in statie; insa toate fac dintr-un drum de 3-5 km, unul de ~15km mergand pe drumuri alambicate facand dintr-un drum de 10-15 min, cate unul de 1 ora .. iar autobuzele importante vin din ora in ora), cu fery-boaturile lor, si cu trenuletele lor de oras. Pamantul arid cu multi cactusi, zonele stancoase (pe unele au si construit localitati), amabilitatea localnicilor, cladirile inghesuite, templele superbe si apa cristalina (in mai multe culori, in functie de zona insulei), transportul public destul de dezorganizat, sunt cele care mi-au atras atentia.
Cu cat calatoresc in mai multe tari, cu atat realizez mai mult, ce tara minunata avem ...

Offline ...

« Răspuns #8 : 24.Oct.2017, 03:51:10 p.m. »
Tara noastra e minunata, daca te referi la relief sau clima. Pentru ca in rest, de cate ori revin din strainatate, ma cuprinde o tristete...iremediabila.

Offline ASZ

« Răspuns #9 : 24.Oct.2017, 05:03:49 p.m. »
@ASZ : Trecand peste climatul social-politic ....
Duminica am avut ocazia sa vad spiritul civic al maltezilor, in manifestatia organizata la Valetta ... impresionanta demonstratie, in memoria jurnalistei ucise.