Autor Subiect: Diagnoza prin interfete de tip OBD sau similare  (Citit de 15422 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MOTANUL

Re: Diagnoza prin interfete de tip OBD sau similare
« Răspuns #30 : 10.Dec.2024, 10:03:31 p.m. »
Am comandat deja pe emag ELM327. Vine in 2-3 zile si vad cum se comporta. Postez aici ce informatii primesc. (am instalat deja pe telefon SZ Viewer A1).

Am gasit si OM500 - dar e mai scump (dar nu exagerat de scump). La reprezentanta au cerut 330 de lei sa faca o scanare.
https://efire.ro/testere-si-diagnoza-auto/1700-tester-auto-dedicat-jobd-toyota-honda-daihatsu-mitsubishi-mazda-nissan-suzuki-subaru-diagnoza-obd2-om500-0678506208000.html?srsltid=AfmBOopohb2eCyhlGxAn21ZB7OMJbmZzWCkXQfwvB6V8GxVKfmrP1GIP
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline Hoinar

« Răspuns #31 : 11.Dec.2024, 07:54:53 a.m. »
SZ Viewer A1 citeste destul de ok. Dar la alte diagnostice, este important ultimul update dinc e an este, daca este mai vechi ca masina ta .. clar nu o sa iti vada multe chestii.
Grija mare ce iti cumperi pana la urma, daca este de citire ok, dar daca iti iei ceva care si modifica parametrii sa NU modifici nimic. Am vazut o gramada de oameni care au modificat, chiar si din greseala cu rezultate dezastruase si scumpe de reparat.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: NicNic

Offline MOTANUL

« Răspuns #32 : 11.Dec.2024, 03:41:42 p.m. »
Din ce am vazut doar citeste si sterge erori.
Nu stiu ce ar trebui sa vada - o sa postez aici.
Am luat cea mai noua varianta; ieri l-am instalat. Masina e din decembrie 2019 (deci nu mai este de mult noutate - face 5 ani in cateva zile).
Hyundai I30 2017
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline MOTANUL

« Răspuns #33 : 16.Dec.2024, 08:54:13 a.m. »
A venit Interfata Diagnoza Auto Techstar® ELM327 OBD2
Pare ca merge (imi gaseste niste erori pe care reprezentanta nu le vede si imi da cativa parametrii de la motor) si pare ca nu merge in acelasi timp.  #:-S  :-O
Adica opream motorul si imi arata in continuare ca am 870 ture si restul paramentrilor de la motor (presiune injectie etc) ramaneau ca atunci cand mergea motorul.
Imi si scrie ca nu s-a conectat prin OBD2 ci prin k line

Am 3 erori. Sunt incepator nu stiu ce inseamna mai exact history - dar ma gandesc ca inseamna ca nu sunt active (sunt ramase in istoric).
Nu am niciun martor aprins in bord.
1. Daca ma poate ajuta cineva - ce inseamna mai exact history?
2. De ce la reprezentanta nu au zis nimic de ele? (am fost de 2 ori). Mai am garantie extinsa doar 2 zile (pe 18.12.2024 expira)
3. Ce inseamna: ca nu s-a conectat prin OBD2 ci prin k line?

La prima eroare (P0135) scrie ca e circuitul de incalzire al senzorului de O2 si poate da chech engine si consum de combustibil crescut.
Hyundai I30 2017

Offline fireburn

« Răspuns #34 : 16.Dec.2024, 09:32:02 a.m. »
Salve.

Hystory inseamna ca nu mai sunt active. Sterge-le (Clear DTC Codes) si vezi daca reapar.

Asa imi arata si mie ca se conecteaza a mea, prin k-line. Mufa in care este introdusa jucaria este cea de diagnoza (la SX4 "clasic" sub volan).

Offline MOTANUL

« Răspuns #35 : 16.Dec.2024, 12:52:27 p.m. »
Am fost azi intr-un service cu diagnoza multimarca Bosch (dar nu dedicat Suzuki) si nu a putut citi eroarea P0135 circuitul de incalzire al senzorului de O2
Dar in timp real a vazut ca tensiunea fluctueza la sonda lambda 1 - fara sa ii fi zis eu absolut nimic. (nu apucasem sa ii zic de eroarea noua - doar de check engine cand am predat masina)
Nominal are 1.5 V (valoarea normala) si ea ba sta la 1.5 - ba se duce in 0.8V.

Pana la urma cam ambele interfete duc in acelasi loc dar in moduri diferite. Asta de 4 euro citeste eroarea direct si explicit. Testerul Bosch de mult mai multi bani doar vede o diferenta fata de nominal / normal.

Stiti in Bucuresti cu o interfata cat de cat mai dedicata pentru Suzuki care sa nu ma programeze peste 4-5 zile?
As vrea sa confirm eroarea intr-un fel. (evident eu nu am sters-o si la Bosch daca nu au vazut-o cu atat mai putin).

PS: eroarea 2 si 3 nu inseamna mai nimic (au dat rotile fata in gol putin - si de asta ma stiu vinovat ca am vrut pe ploaie sa testez daca cupleaza tractiunea spate automat; testul a trecut cu succes). Adica e o eroare care nu necesita atentie / schimbat ceva.
Hyundai I30 2017

Offline MOTANUL

« Răspuns #36 : 18.Dec.2024, 10:35:10 a.m. »
S-a rezolvat acum. S-a aprins din nou check engine, a revenit eroarea de baza P0420 - catalizator ineficient.

Nu am mai sters-o, nu mai merg butoanele de pe volan deloc.
Pare ca este un soi de incompatibilitate intre chinezaria Techstar® ELM327 OBD2 si SZ-Viewer.

Incearca sa se conecteze de foarte multe ori, da erori, reincearca - cand se incarca se incarca foarte greu.
Am zis inainte sa o dau inapoi sa instalez si alt program. Am instalat "car scanner". Nici nu se compara. Se conecteaza din prima, este stabil, deschide informatiile mult mai repede. Are si el niste limitari - te pune sa cumperi softul pro daca vrei sa vezi live mai mult de 2 parametrii. Dar in senzori oricum ii vezi pe toti si in versiunea de baza.

Postez imagini si cu car scanner
Hyundai I30 2017

Offline bisti

« Răspuns #37 : 18.Dec.2024, 12:26:26 p.m. »
Cauta un Torque.

The following users thanked this post: gabineg

Offline Hoinar

« Răspuns #38 : 18.Dec.2024, 12:29:34 p.m. »
SZ-Viewer are o problema, la fel face si cu a mea, luata din Germania si folosita la diagnoza multimarca. Peste tot a mers fara problema numai cu SZ-Viewer face probleme.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline b4dy

« Răspuns #39 : 19.Dec.2024, 08:43:00 p.m. »
Am comandat un Vgate si vreau sa-l incerc cu diferite softuri. Ce nu am inteles inca este daca SZ Viewer poate citi si coduri specifice pt Suzuki. Poate cineva confirma sau infirma?

Ai incercat pana la urma Vgate? Cum a mers?

Da. Functioneaza cu vgate. varianta cu bluetooth. Am cumparat ce se vede in foto. Nu fac reclama, dar si eu am cautat o gramada de recenzii pana am mers pe varianta asta.
  • Vitara