Autor Subiect: Diagnoza prin interfete de tip OBD sau similare  (Citit de 15420 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline b4dy

Re: Diagnoza prin interfete de tip OBD sau similare
« Răspuns #20 : 22.Dec.2023, 10:46:47 p.m. »
Atasez raspunsurile unor selleri. Intrebarea mea pentru ei a fost: ce recomandati pentru citire/stergere DTC, airbag, daca sunt citite coduri generice sau si de producator?

OBDLink: ,, We do not have an OEM add-on for Suzuki vehicles for the OBDLink app at this time. While MX+ might be able to, I am not aware of any apps/software for Suzuki vehicles that can read this at this time.,,

Autel:  ,,Sorry to say that but AP2500E does not support the diagnosis for Suzuki. It's recommended for you to use our basic tablets like MK/MX808s or 900 series.,, (aici am intrebat de AP2500E)

Thinkcar: ,,We recommend the full featured device thinkdiag, which is very suitable for personal enthusiasts to use.,,

Vgate: ,,Based on your vehicle model and desired features, we recommend purchasing vLinker MC+and using the Car Scanner app!,,

XTool: ,,you can choose xtool d7 or d8 both can support,,  apoi am mai intrebat de xtool A30M si am inteles ca citeste coduri generice si poate vede live data, dar nu pot fi sigur.

ICarsoft JP V3.0 : nu am primit raspuns de la producator, insa un reseller a avut amabilitatea si a spus ca diagnosticul se ocupa de toate functiile de baza, incluziv DTC-uri (P1,P3,U1), dar totusi recomanda CR Max.
  • Vitara

Offline kellogs

« Răspuns #21 : 22.Dec.2023, 11:16:21 p.m. »
"Vgate iCar3 Bluetooth OBD2 Scanner ELM327 OBD2 Bluetooth Diagnostic Tool For Android PC"

Asta l'am cumparat prin 2017. Il folosesc cu SZ Viewer insa nu intensiv. Am si sters niste coduri... nu mai stiu de care.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: b4dy

Offline b4dy

« Răspuns #22 : 26.Dec.2023, 08:30:43 p.m. »
Completare lista.

Atasez raspunsurile unor selleri. Intrebarea mea pentru ei a fost: ce recomandati pentru citire/stergere DTC, airbag, daca sunt citite coduri generice sau si de producator?

OBDLink: ,, We do not have an OEM add-on for Suzuki vehicles for the OBDLink app at this time. While MX+ might be able to, I am not aware of any apps/software for Suzuki vehicles that can read this at this time.,,

Autel:  ,,Sorry to say that but AP2500E does not support the diagnosis for Suzuki. It's recommended for you to use our basic tablets like MK/MX808s or 900 series.,, (aici am intrebat de AP2500E)

Thinkcar: ,,We recommend the full featured device thinkdiag, which is very suitable for personal enthusiasts to use.,,

Vgate: ,,Based on your vehicle model and desired features, we recommend purchasing vLinker MC+and using the Car Scanner app!,,

XTool: ,,you can choose xtool d7 or d8 both can support,,  apoi am mai intrebat de xtool A30M si am inteles ca citeste coduri generice si poate vede live data, dar nu pot fi sigur.

ICarsoft JP V3.0 : nu am primit raspuns de la producator, insa un reseller a avut amabilitatea si a spus ca diagnosticul se ocupa de toate functiile de baza, incluziv DTC-uri (P1,P3,U1), dar totusi recomanda CR Max.

ScanDoc Compact + softul dedicat Suzuki  (device-ul 350 euro + 50 euro softul)
  • Vitara

Offline Catalln

« Răspuns #23 : 27.Dec.2023, 07:08:54 p.m. »
"Vgate iCar3 Bluetooth OBD2 Scanner ELM327 OBD2 Bluetooth Diagnostic Tool For Android PC"

Asta l'am cumparat prin 2017. Il folosesc cu SZ Viewer insa nu intensiv. Am si sters niste coduri... nu mai stiu de care.
Corect ... SZ Viewer este singurul soft pe OBD (neprofesional) ce citește corect si complet majoritatea informatiilor disponibile la Suzuki.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline b4dy

« Răspuns #24 : 27.Dec.2023, 07:54:21 p.m. »
Am comandat un Vgate si vreau sa-l incerc cu diferite softuri. Ce nu am inteles inca este daca SZ Viewer poate citi si coduri specifice pt Suzuki. Poate cineva confirma sau infirma?
  • Vitara

The following users thanked this post: MOTANUL

Offline hugbear

« Răspuns #25 : 07.Ian.2024, 07:36:13 p.m. »
Ce nu am inteles inca este daca SZ Viewer poate citi si coduri specifice pt Suzuki. Poate cineva confirma sau infirma?
https://mhhauto.com/Thread-SZ-Viewer-A1-Diagnostics-for-Suzuki-on-Android-for-ELM327
https://malykh.com/soft/sz-viewer/
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline MOTANUL

« Răspuns #26 : 09.Dec.2024, 06:04:42 p.m. »
Am comandat un Vgate si vreau sa-l incerc cu diferite softuri. Ce nu am inteles inca este daca SZ Viewer poate citi si coduri specifice pt Suzuki. Poate cineva confirma sau infirma?

Ai incercat pana la urma Vgate? Cum a mers?
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline MOTANUL

« Răspuns #27 : 09.Dec.2024, 06:18:55 p.m. »
https://mhhauto.com/Thread-SZ-Viewer-A1-Diagnostics-for-Suzuki-on-Android-for-ELM327

Pentru cineva care nu a mai facut niciodata diagnoza la Suzuki (incepator sau nici macar - aspirant)

1. Cumpar un dispozitiv din asta care intra in mufa obd2 ELM327 (costa 20 lei pe emag).
https://www.emag.ro/interfata-diagnoza-auto-techstarr-elm327-mini-alb-obd2-bluetooth-4-0-elm327-compatibil-android-sku2556/pd/D9RSGZMBM/

2. Instalez pe telefonul android un program/software de citire defecte (exemplu: SZ-Viewer sau OBD Doctor)
3. Afisare date in timp real de la senzori - diverse
    Turatiile motorului
    Calculare valoare sarcina
    Temperatura lichidului de racire
    Stare sistem de alimentare
    Viteza vehiculului
    Consum combustibil pe termen scurt
    Consum combustibil pe termen lung
    Presiune galerie de admisie
    Avans distributie
    Temperatura de admisie a aerului
    Debit de aer
    Pozitia clapetei de acceleratie
    Senzor de oxigen
    Presiune combustibil
etc

E corect ce zic?
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline fireburn

« Răspuns #28 : 10.Dec.2024, 09:43:03 a.m. »
Da , aceia-s pasii.
Eu folosesc o jucarie pe bluetooth (de la mama China) si SZ Viewer.
Daca las permanent jucaria in mufa OBD, cand vreau sa o reconectez la telefon, trebe sa o scot si sa o reintroduc fizic in mufa, altfel nu o mai recunoaste.

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 10.Dec.2024, 06:22:05 p.m. »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!