Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SX4
»
Piese auto SX4
(Moderator:
shpeedy
) »
motor sx4 4x4 2.0 diesel
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: motor sx4 4x4 2.0 diesel (Citit de 3052 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
sergiu79
Newbie
Mesaje postate: 4
Gen:
bucuresti
motor sx4 4x4 2.0 diesel
«
:
31.Aug.2017, 11:11:43 a.m. »
Buna ziua, motorul masinii mele a decedat... in mers, una din axele cu came s-a rupt => motor compromis .... de la supape, chiulasa, distribuitie, pana la pompa de apa.... avea 80k de km...
vreau sa cumpar un motor sh, stie cineva unde sa mai intreb ? Poate... poate... Am intrebat la dezmembrarile pe care le-am gasit pe net dar nu am gasit motorul potrivit... se pare ca 2.0 e mai rar.. Multumesc frumos !
memorat
sx4
shpeedy
Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
Re: motor sx4 4x4 2.0 diesel
«
Răspuns #1 :
31.Aug.2017, 11:45:04 a.m. »
Tinand cont de multitudinea de aplicatii (modele de masini) pe care s-a instalat
Multijetu' 2.0
, ai cautat si alte modele de masini?
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci
sergiu79
Newbie
Gen:
bucuresti
«
Răspuns #2 :
31.Aug.2017, 12:19:31 p.m. »
Sincer, nu stiu si nu ma pricep care ar fi optiunile. Sunt mai multe masini care au motorul asta ? cum aflu care sunt ? multumesc
memorat
sx4
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14889
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«
Răspuns #3 :
31.Aug.2017, 12:40:32 p.m. »
Sunt mai multe in lista intitulata Multijet II in link-ul pe care ti l-a indicat
@shpeedy
. (Fiat Bravo Croma II si Sedici, Opel Astra J, etc.). Probabil ca cel mai potrivit e fratele lui SX4, adica Fiat Sedici.
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
sergiu79
Newbie
Gen:
bucuresti
«
Răspuns #4 :
31.Aug.2017, 07:54:51 p.m. »
Multumesc frumos ! oare trebuie mers la R.A.R. pt omologare/autentificare ?
memorat
sx4
jupanul1
Hero Member
Mesaje postate: 1776
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #5 :
31.Aug.2017, 08:00:21 p.m. »
Nu mă pricep la motoare, dar am schimbat și eu un motor la un autovehicul. Deci, dacă e identic cu cel vechi, trebuie să treci pe la RAR pentru menționarea în CIV a noii serii de motor; e o formalitate ce se îndeplinește prin prezența ta și a auto, împreună cu o serie de acte ce le găsești pe site-ul instituției. Dacă nu e... atunci, da, trebuie omologat. Nu e o grabă din acest punct de vedere, doar că nu vei mai putea trece ITP-ul sau înstrăina auto. Teoretic, evident.
P.S. - oricum ar fi, ai nevoie de ”factură” de montare de la un atelier autorizat pentru operația aceasta și pentru marca aceasta. Din câte știu eu nu merge ”în regie proprie”. Și da, o factură de proveniență ar fi utilă, să nu se uite lumea ciudat la tine. Nu contează valorile (în lei) de pe factură.
memorat
Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise
sergiu79
Newbie
Gen:
bucuresti
«
Răspuns #6 :
31.Aug.2017, 08:24:39 p.m. »
Multumesc frumos de info !!!
memorat
sx4
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14889
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«
Răspuns #7 :
31.Aug.2017, 08:34:26 p.m. »
Succes in cautari si tine-ne la curent cu evolutia "cazului"!
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
Leutz
Hero Member
Mesaje postate: 2752
Gen:
Canberra
«
Răspuns #8 :
01.Sep.2017, 03:09:52 a.m. »
In plus fata de chestiunile formale mentionate anterior, in mod realist nu cred ca d.p.d.v. ethnic vei avea sanse mari sa pui acelasi model de motor de pe alt model (de exemplu, acelasi motor dar de pe o Lancia, Chrysler ... etc.).
Chiar daca e acelasi motor, dezvoltat de grupul FIAT, pe diverse modele el vine cu mici particularitati, hard si/sau soft; iar mecanicii care vor face treaba vor avea de rezolvat problemele astea (daca stiu, pot si/sau vor).
Deci din punct de vedere practic, in mod realist, sansele mari sunt cu motor de SX4 sau Fiat Sedici. Cele doua masini sunt absolut identice, cu sigla si mici zorzoane exterioare shchimbate.
memorat
SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
jupanul1
Hero Member
Mesaje postate: 1776
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #9 :
01.Sep.2017, 08:37:22 a.m. »
Strict din punct de vedere tehnic va putea pune orice motor pe orice caroserie vrea. Totul depinde de un singur lucru: $$$. În cursul procedurii, evident, apare un moment de la care nu
se
mai rentează. Sigur, și eu poate mi-aș dori motor de Lamborghini pe Vitara, dar sunt realist: va costa mai mult decât dacă aș cumpăra direct Lamborghini. Plus, nu știu cât m-ar putea costa omologarea aroganței ăsteia.
În general prin ”motor” lumea înțelege doar blocul motor (cu ”chestiile” de dinăuntru) și eventual și capacul de
chiulasă
. De multe ori motoarele sunt cvasi-identice pe multe modele din oferta unui producător sau chiar și la mai mulți producători. De exemplu eu am schimbat un motor la un 520d (E39) cu unul de la 320d (E46)... Am păstrat capacul de la baia de ulei de la cel ”original” întrucât asta era singura diferență între ele. Am auzit bârfe cu parfum de credibilitate cum că se mai practica schimbul de motor de pe 525d (E39) pe 520d (E39), dar n-aș băga mâna în foc pentru așa ceva. Oricum, cert e că se poate. Dar iar intervine operațiunea potențial costisitoare a omologării...
Ca să și concluzionăm - cel mai simplu ar fi pentru colegul
@sergiu79
să găsească un model cu motor similar, de la același producător, cu aceleași caracteristici. Dă cele mai puține bătăi de cap birocratice ulterioare transplantului. Transplantul în sine va fi o bătaie de cap, dar... asta-i altă poveste.
memorat
Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»