Autor Subiect: Sa fii OM e lucru mare  (Citit de 3600 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miaunica

Sa fii OM e lucru mare
« : 22.Aug.2017, 11:42:14 a.m. »
Dragilor, hai sa producem impreuna zambete si bucurii! Cui? Voi decideti!
Va invit sa ne implicam in voluntariat si in lucruri frumoase!
Fiecare poate propune oricate proiecte doreste! Singura conditie e sa fie realiste, sa fie fezabile si realizabile, iar cel ce le propune sa-si coordoneze proiectul/e si sa nu urmareasca obtinerea de foloase de pe urma lui/lor! Ca plantam copacei, ca pregatim de scoala cu ghiozdane niste copii sarmani, ca facem pachete pt un azil de batrani, o sectie dintr-un spital...voi decideti! Sunt foarte multe suflete care au nevoie de sprijin, iar suzukistii stiu ca-s oameni cu suflet mare!

Pasii pe scurt, cu precizarea ca se vor adapta conform proiectului :
1. Se prezinta proiectele .
2. Votam proiectele.
Fac apel la discernamantul si obiectivitatea voastra! Sper ca veti lasa disputele dintre voi, pe sectiunile dedicate!
3. Strangem bani pentru proiect.
 Cand vrei sa faci ceva bun si frumos, consider ca nu-i o rusine sa apelezi si in jurul tau, fie ca sunt colegi, prieteni, vecini sau simpli cunoscuti.
4. Implementam proiectul.
Daca in urma stragerii de fonduri, putem acoperi mai multe proiecte, de ce nu!

Sa curga faptele bune!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline sfichiu

Re: Sa fii OM e lucru mare
« Răspuns #1 : 22.Aug.2017, 09:08:05 p.m. »
Faina propunere dar sa vedem reactii

p.s. au fost controverse la cei 2% pentru SCR!
  • VITARA S ,Matiz

Offline enicky

« Răspuns #2 : 22.Aug.2017, 10:30:26 p.m. »
     Am o mica experienta in acest domeniu si fiindca @miaunica a avut aceasta frumoasa idee, m-am gandit s-o povestesc :
 Cam acum doi ani, poate si mai putin am ajuns impreuna cu sotia la concluzia ca avem in casa o serie de lucruri bune de altfel, dar care nu le mai folosim : era imbracaminte dama si barbateasca, incaltaminte, paturi, cearsafuri, fete de mese si nu mai stiu ce alte chestii, dar toate erau curate in sifonier, intregi, nu rupte/descusute, ba chiar erau si calcate.
  Situatie in care am vorbit cu un coleg-prieten care cunostea pe cineva la Crucea Rosie, persoana care s-a interesat de cantitatea de lucruri pe care voiam sa le donez.
  Ne-am pus pe treaba cu sotia si am incarcat vreo 4 saci(daca nu ma-nsel), dar din aia mari, ca d-abia au avut loc in masina.
 I-am anuntat ca sunt 4 saci si au venit la serviciu cu o Dacie papuc(de unde o scos-o!) si i-am livrat. Partea amuzanta a fost ca au venit cu vreo 5-6 cutii/tuburi de pasta de dinti colgate sa ni le dea cadou. Am multumit si le-am refuzat politicos, spunandu-le sa le dea cui chiar are nevoie .
     O actiune de acest gen s-ar putea organiza, dar este nevoie de un spatiu de colectare unde sa se stranga haine, incaltaminte etc. Eu la momentul respectiv le-am scos dintr-o masina si le-am pus in alta, dar o actiune de amploare cere un pic de organizare.
    De exemplu, chiar acum o saptamana am dat 3 perechi de incaltaminte femeii de serviciu de la bloc care lucreaza impreuna cu sotul.
    Deci daca cineva are un spatiu disponibil, asta ar fi o idee.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 23.Aug.2017, 11:50:43 a.m. »
... lucruri bune de altfel, dar care nu le mai folosim : era imbracaminte dama si barbateasca, incaltaminte, paturi, cearsafuri, fete de mese si nu mai stiu ce alte chestii, dar toate erau curate in sifonier, intregi, nu rupte/descusute, ba chiar erau si calcate. [...]  este nevoie de un spatiu de colectare unde sa se stranga haine, incaltaminte etc.
Cine nu are spatiu de depozitare si doreste sa scape de lucrurile inutile, solutia este: donare personala prin biserici, case de copii, case de batrini, familii nevoiase (nu putorilor apte ce nu vor sa munceasca).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline AT

« Răspuns #4 : 24.Aug.2017, 12:32:26 p.m. »
Saptamana aceasta au adus in parcul din apropierea zonei unde locuim,  un dulap metalic de circa 2 m inaltime si culoare galbena, cu sistem de incarcare (basculare) prin care poti introduce (dar nu poti scoate) diverse articole de imbracaminte/incaltaminte/etc. cu destinatie donatie.
Nisa de incarcare are aproximativ 1.2 m lungime pe 40 cm latime, deci se pot introduce si produse relativ mari (canadiene, paltoane, paturi, pilote). Acest dulap metallic are lipit un poster cu indemnul primariei municipiului bucuresti de a dona asemenea produse pentru ajutorarea celor care au nevoie. Nu stiu daca voi ati vazut de curand instalate si in alte parcuri asemenea "puncte pentru donatie" sau doar la noi in zona a fost o "actiune" izolata.  Am donat aseara prin acest punct de colectare cateva produse care au fost la indemana , ne gandim sa mai pregatim un lot de produse.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 24.Aug.2017, 12:43:38 p.m. »
De vreo 4-5 ani avem in mai multe statii de autobuze (evident .. in orasul condus de piticul atomic :) ), cate 2 astfel de dulapuri .. si mai mereu sunt pline (de cateva ori m-am chinuit sa introduc articolele de imbracaminte, duse la containere/dulapuri).
Din pacate insa am vazut si mexicanii nostrii, care incercau sa scoata diverse articole de imbracaminte din ele ....

The following users thanked this post: shpeedy

Offline AT

« Răspuns #6 : 24.Aug.2017, 12:46:04 p.m. »
O idee,  ar fi sa facem intr-o zi de weekend,  o caravana Suzuki-Club.ro   :)
Sa ducem personal obiectele stranse pentru donatie in mod tintit catre cei in nevoie/case de copii/camine de batrani/fundatii/etc.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: cristyyy2003

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 24.Aug.2017, 06:24:21 p.m. »
Ia vedeti aici cum s-au mobilizat membrii SCR pentru un scop umanitar. Si erau in vremuri de criza si mai tineri decat acum.
Problema este (asa cum a zis @miaunica) , fixarea obiectivului, adica pe cine ajutam.
Un mare OM spunea: Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste ... ajutor!
« Ultima Modificare: 24.Aug.2017, 06:43:05 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 24.Aug.2017, 09:46:45 p.m. »
A fost tare greu, cel putin pentru mine la intalnirea amintita de @gabineg. Uneori viata e atat de nedreapta...
Eu am o propunere....vreau sa ajut copchii. Putem alege un copil ce are nevoie de bani pentru un tratament mandatoriu pe care parintii nu si-l pot permite sau...u name it.
Ce vreau sa fac ca sa strang banii? Pai... nu vreau sa cer mila, ci vreau sa fac voluntariat. Cum? Hai sa inchiriem niste costume de la teatru (I don't know Disney related, whatever), anuntam primaria/ politia locala si ne pozitionam intr-un parc si cu un mesaj bine conturat ne apucam sa facem poze cu copchii din parc si le printam pe loc folosind o imprimanta foto ce foloseste hartie zink, fotografie pe care cerem....nu stiu, o suma modica, 5lei? Facem treaba asta un weekend, poate 2...depinde de succes si de suma pe care trebuie sa o strangem.
Poate fi un proiect de succes? Depinde doar de noi.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!