Autor Subiect: Scartait frana  (Citit de 9165 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline zongor

Re: Scartait frana
« Răspuns #10 : 24.Aug.2017, 12:18:53 p.m. »
care e lifetime-ul placutelor de frana? eu mai am cativa KM pana la 17 mii si urmeaza sa fac niste drumuri lungi

Intre 15.000 si peste 50.000, depinde cum si unde folosesti masina. La mine dupa 21.000 sunt aproape noi dar cei de la Radacini mi-au spus ca au schimbat si sub 15.000 la cutie automata mers aproape exclusiv in oras.
Da. Există un ”senzor” - adică o tablă ce va scârțâi îngrozitor când ajunge să frece pe disc. Altfel, nu, ceva electronic nu este. Poate dăcât monitorizarea lichidului de frână... că se aprinde ceva bec în bord când nu va mai fi destul în instalație. În manual ce zice?
Confirm. Nu este indicator optic in bord, doar sonor - tabla care zgarie discul. Bonus, daca esti obisnuit cu placute "ecologice" de calitatea a 3-a poti sa raschetezi zdravan discul de frana pana sa te prinzi ca este ceva in neregula.

Offline mariusl82

« Răspuns #11 : 24.Aug.2017, 01:02:37 p.m. »
se pare ca au facut cost reduction si aici, in loc de un senzor avem o tabla perfect...
si la mine mai au multa "carne" pe ele, dar eram curios cum e pe la voi

stiu si eu care au schimbat discuri+placute la 15K....acum clar depinde de fiecare,
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline aavii

« Răspuns #12 : 18.Sep.2017, 01:30:55 p.m. »
Metoda cu placuta care scartaie e folosita si la case mai mari. nu cred ca tine neaparat de reducere de costuri dar mi se pare cea mai simpla si eficace. Mie imi "fluiera" franele de pe la 30k km, am fost la revizie si au mai indepartat usor tablitele alea cu o surubelnita dar iar fluiera. Clar la 45k o sa le schimb ca dernajeaza deja. Nu e afectata performanta franelor si placutele arata destul de bine dar senzorul ala devine destul de deranjant
  • Suzuki Vitara S grade

Offline AfloareiB101

« Răspuns #13 : 04.Oct.2017, 11:30:03 p.m. »
am luat azi masina din showroom. dupa 10 km, la viteza ff mica <10km/h se aude un harait/clar cv freaca unde nu trebuie. Apelez maine la service Autonet. revin cu detalii
  • Vitara 1.6 2WD

Online enicky

« Răspuns #14 : 05.Oct.2017, 01:08:44 a.m. »
    Probabil freaca placutele de discuri, cred ca e ceva firesc, mai ales ca inca nu sunt "rodate". Nu-i panica !

Acelasi lucru se discuta si pe : "zgomot la mers inapoi " . Poate ar trebui unite topicurile !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lllAlexlll

« Răspuns #15 : 09.Aug.2018, 05:12:26 p.m. »
Azi după ce am spălat masina am observat ca la discul de frâna de pe roata stângă fata o bucatica din partea superioară a discului este ruptă.  E normal?

Offline Lerua07

« Răspuns #16 : 09.Aug.2018, 06:38:52 p.m. »
Nu e normal. Insa daca este rupt doar "gulerul" superior pe care nu calca placuta nu e o problema.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 10.Aug.2018, 10:31:53 a.m. »
Azi după ce am spălat masina am observat ca la discul de frâna de pe roata stângă fata o bucatica din partea superioară a discului este ruptă.
S-a rupt o bucata din ''gulerul'' ramas din uzura discului. Masoara grosimea discului (partea activa pe care lucreaza placutele - sub ''guler'') si compar-o cu limita maxima de uzura specificata in manualul de exploatare. E posibil sa trebuiasca a fi inlocuite discurile.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lllAlexlll

« Răspuns #18 : 10.Aug.2018, 11:03:45 a.m. »
O sa incerc sa ajung la un service, insa mi se pare dubios sa schimb discurile la 22k km. Schimb discurile inaintea placutelor de frana?

Offline mariusl82

« Răspuns #19 : 10.Aug.2018, 02:10:10 p.m. »
Pai o sa le schimbi pe ambele acum... pentru defectul acesta as merge inspre garantie
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise