Autor Subiect: Tutorial ungere ambreiaj  (Citit de 10460 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Tutorial ungere ambreiaj
« : 26.Sep.2008, 11:19:31 a.m. »
Dupa cum bine stim, una din putinele probleme generale pe care le are swiftache este scartaitul ambreiajului. Iata un tutorial prin care puteti sa eliminati aceasta problema (pentru vreo 4-5 luni, dupa care operatiunea trebuie reluata  :P).
Motivul acelui scartait este o "parghie" pe care o gasiti ridicand capota masinii. Nu stiu exact cum se numeste piesa, daca vreti pot cauta in manualul de service.
Trebuie sa dati la o parte acea garnitura care se vede in poza. Eu nu am mai reusit sa o bag la loc chiar pana in capat, insa nu este nici o problema. In momentul ungerii e bine ca ambreiajul sa fie apasat la podea. Eu l-am blocat cu o bata de baseball pe care am proptit-o in pedala si in scaun. Dupa aceea am uns bine, folosind si o pensula. Dupa ungere am calcat de mai multe ori ambreiajul ca sa se lubrifieze bine. Evident puteti folosi si alt tip de vaselina, eu pe aceasta am gasit-o prin Cora, cred, si a dat rezultate foarte bune. Am incercat si cu alta inainte dar nu a tinut prea mult. In orice caz sa nu dati cu WD40, dupa 2 zile scartaie si mai tare.

« Ultima Modificare: 26.Sep.2008, 11:36:13 a.m. de Visatorul »
Suzuki Swift 1.3 GLX

PTR

• Vizitator
Re: Tutorial ungere ambreiaj
« Răspuns #1 : 26.Sep.2008, 12:20:50 p.m. »
Ca o completare la ceea ce a spus Visatorul:
 Parghia de la ambreiaj are o cavitate semisferica in care intra capatul de actionare, acesta avand varful tot de forma semisferica. Rezultate bune se pot obtine prin desfacerea celor doua suruburi cu care este prinsa tija care actioneaza parghia de la ambreiaj si umplerea cavitatii cu vaselina, dupa care se pune totul la loc. Dupa desfacerea suruburilor tija de actionare o sa iasa in afara cilindrului dar nu este nici o problema.

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #2 : 26.Sep.2008, 12:43:28 p.m. »
Uite ca pe asta nu o stiam, bravo. Vorbesti de suruburile care sunt vizibile in poza, nu? In week-end trebuie sa ma ocup din nou de ambreiaj si poate aplic ce ai spus tu.
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 26.Sep.2008, 02:09:05 p.m. »
Laud initiativa....;) La cat mai multe astfel de topicuri!  :-*
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

PTR

• Vizitator
« Răspuns #4 : 26.Sep.2008, 02:34:22 p.m. »
 Da suruburile sunt vizibile, le-am incercuit ca sa se inteleaga mai bine.

LE: Pentru ca efectul sa se mentina mai mult timp cred ca ar trebui o vaselina cat mai groasa sau care sa tina la o temperatura cat mai mare si eventual daca exista posibilitatea vaselina grafitata.
« Ultima Modificare: 26.Sep.2008, 04:01:39 p.m. de PTR »

Offline Sony

« Răspuns #5 : 26.Sep.2008, 07:28:55 p.m. »
Cred ca topicu' ar trebui mutat in sectiunea de tutoriale.
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline teodor swift 1.3

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #6 : 28.Sep.2008, 08:48:59 p.m. »
   Mai spalati si voi motoarele la masina, ca arata de plangi... Mergeti pe tarla cu ele sau ce se intampla de sunt asa mizerabile. Am mai vazut si la altii prin posturi. Parca swifturile au 20 ani nu 2-3 ani cel mult.
In rest buna solutie tehnica. La fel fac si la service. Ti-o lubrifieaza putin pe la piesa de plastic si tine cateva luni.  8)

Offline Sony

« Răspuns #7 : 29.Sep.2008, 08:17:04 a.m. »
Domnu' teodor, nu stiu cum e la Suzuki, da' alti producatori recomanda sa nu speli motoru'!
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #8 : 29.Sep.2008, 08:30:26 a.m. »
Off: Mai, singura tarla pe care a mers saracul Swiftache este Bucurestiul. Nu stiu unde stai tu, insa eu daca nu misc de pe loc masina 2-3 zile arata de parca este abandonata de 1 an. Daca o spal, la fel, in 2 zile este murdara la loc. Din cand in cand imi fac timp sa ii curat si motorul, insa in nici un caz nu il spal la jet, ci il curat cu o carpa umeda.

On: Am uns ieri ambreiajul si conform indicatiilor lui PTR am dat jos acea piesa. Toata treaba nu iti ia mai mult de 20 de minute, iar dupa aceea ai senzatia ca ai ambreiaj nou, atat de usor merge pedala...
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline teodor swift 1.3

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #9 : 08.Oct.2008, 09:33:06 p.m. »
  Chiar asa? unde spune ca nu e recomandat a se spala motorul ? Ma rog nu vreau sa intru in polemici cu voi. Cand intrati in baltile de la ploaie si zapada flescaita din toamna si pana in primavara nu vi se uda motorul ? Ce mai faceti atunci cu recomandarile. Oare nu de la praf va scartaie elementele de plastic de la ambreaj...
« Ultima Modificare: 08.Oct.2008, 09:36:29 p.m. de teodor swift 1.3 »