Inspirat de colegii
@crsors ,
@bekxy ,
@enicky si de filmulete de pe internet, mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de insonorizarea portierelor.
Avand in vedere ca a durat mai mult decat ma asteptam (m-a incurcat si ploaia), am reusit sambata sa termin usile din fata.
Am folosit pentru cele doua usi
Pachet insonorizant STP LIGHT, 2 usi, 2 straturi, fono + acustic cumparat de la emag. Pachetul contine 1,5 m2 STP Black Silver de 1,8 mm si 0.75 m2 STP Biplast 15 Wave si o rola pentru aplicare (foarte folositoare de altfel).
Cum am procedat:
1.Am desfacut fetele de usi si am reusit sa rup un singur bradulet de prindere
2. Am dat jos folia aia transparenta de pe fata de usa metalica
3. Am curatat toate suprafetele unde venea lipit insonorizant cu diluant nitro
4. Am pus material vibroabsorbant pe partea interioara a tablei de pe usa si am inchis cat mai bine fata de usa, cea cu gaurile tehnologice tot cu STP Black Silver
5. Am dat jos materialul ala negru de pe fata de usa de plastic, am curatat si am lipit cateva fasii subtiri de STP BS pe zonele mai mari
6. Lipit STP Biplast pe interiorul feti de plastic. Am incercat sa acopar cat mai mult cu materialul disponibil.
7. Montat la loc cu boxele originale
8. M-am bucurat de un sunet net superior

Nu ma asteptam sa fie asa de mare diferenta cu insonorizarea facuta ,mai ales ca nu e facuta de o firma specializata, dar eu zic ca a iesit bine. Alte avantaje : nu mai suna usa a conserva goala si se inchide cu fermitate si un sunet mai infundat.
Pachetul de insonorizare e exact ce trebuie, am folosit tot materialul. Poate puteam sa pun mai putin STP BS, dar l-am folosit tot ce era in pachet, iar burete putea sa fie putin mai mult sa acopere mai bine fetele de usa.
Zilele urmatare, cand o sa fie putin mai cald, vreau sa izolez si usile spate si sa montez si noile boxe. To be continued

Poze: