Autor Subiect: Insonorizare S-Cross  (Citit de 44415 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Insonorizare S-Cross
« Răspuns #130 : 21.Mai.2018, 01:08:13 a.m. »
   N-am inteles de ce la contraaripa-fata a folosit antifon, iar la cea de pe spate material insonorizant !  Acesta suporta decupajele necesare si izoleaza perfect si impotriva ruginii. Sau a folosit intai antifon si apoi insonorizant, ca mai apare o poza cu antifon si la cea din spate. Zgomot de rulare in cabina se propaga  mai mult din fata , decat din spate. Oricum, daca pui material special fonoabsorbant nu se mai justifica antifon sau grunt. Este absolut inutil. Si la portbagaj n-au mai pus foto.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline crsors

« Răspuns #131 : 22.Mai.2018, 12:43:34 p.m. »
Nu stiu cum e cu raportul cost/beneficii. Au muncit mult la ea. Totusi, cam asa ceva as vrea sa fac si eu la dusterul pe care l-am luat de curând, care mi se pare foarte zgomotos in comparatie de scross.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #132 : 22.Mai.2018, 12:44:48 p.m. »
Deci nu te-ai lăsat cu Duster-ul... Să te ducă sănătos!!
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline crsors

« Răspuns #133 : 22.Mai.2018, 06:12:13 p.m. »
Multam. L-am luat de tavaleala. Are arcuri h&r +30, scuturi motor cutie, dif si rezervor, bandouri laterale peste tot si amvelope nokian rotiva at care fac un zgomot...
Pentru o masina de familie cu care sa mai mergi la munte pe un forestier, zapada de bun simt, recomand cu toata caldura scross. Daca vrei sa faci anumite lucruri in afara carosabilului duster e ok.
Suzuki este mult mai confortabila la drum lung (si stiu asta de anul trecut cand am facut 11000km in 3 saptamani cu ea.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Passion 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline AlexB

« Răspuns #134 : 13.Sep.2018, 12:07:38 p.m. »
Salutare lume,
M-am hotorat si eu sa imbunatatesc calitatea muzicii in masina asa ca o sa incerc sa insonorizez in prima faza portierele.
Am studiat cateva zile postarile pe aceasta tema de pe forum si de pe internet in general, dar mai am cateva nelamuriri.
Dupa calculele mele as avea nevoie pentru 4 usi de aproximativ:
- 2.5 m2 material vibroabsorbant pentru partea interioara a tablei de pe usa si sa inchid golurile tehnologice de pe tabla pe care vine montata boxa.
- 1.4 m2 material fonoabsorbant care o sa o pun pe partea interioara la fata de usa (cea de plastic)
Sa ma corectati daca am gresit ceva pana aici.

Am gasit de cumparat pachete insonorizare dedicate pentru doua usi de genul: https://www.emag.ro/pachet-insonorizant-stp-light-2-usi-2-straturi-fono-acustic-pachet-2-usi-light/pd/DL5MVSBBM/ sau asa cu tot cu termo-izlotie http://www.be-loud.ro/produse/Insonorizare/CTK/Pachet-insonorizare-Standard-doua-usi/ . (daca se considera reclama se pot sterge linkurile)
Intrebarea mea este daca are rost sa iau pachet cu termo-izoltie, daca ajuta la ceva acel strat sau ajunge pachetul simplu cu vibro si termo?

A doua nelamurire ar fi legat de boxe si anume: toata distractia cu insonorizare + inlocuit boxe as vrea sa ma incadrez in 1000 de Ron. Nu stiu care ar fi varianta mai buna sa insonorizez doar usile din fata si sa pun ceva boxe compenete mai scumpe, ca de exemplu Helix E62C.2 si pe spate sa las momentan cele de fabrica sau sa insonorizez toate usile si sa pun 4 difuzoare mai ieftine gen Hertz DSK 165.3 pe fata si ceva coaxiale pe spate gen Hertz DCX 165.3 ? Orice recomandare e bine venita legata de boxe.
Multumesc.
  • Suzuki SX4 S-Cross Passion 1.4 BoosterJet AllGrip 6MT Galactic Gray 2017

Offline adita80

« Răspuns #135 : 13.Sep.2018, 11:29:30 p.m. »
@AlexB mergi pe dsk 165,3 difuzoarele sunt super si sunt mai mult decat de-ajuns pentru unitatea media Cu care vine masina dotata , cat despre insonozizare la mine sa facut interiorul ușilor cu stp cu strat de aluminiu deasupra , fetele de ușa cu burete stp fonoabsorbant plus pe ușa unde sunt găurile tot cu stp fonoabsorbant burete cu cauciuc ... eu am pus boxe componente fata spate .
Sx4 S-cross Luxus 2017

The following users thanked this post: AlexB

Offline enicky

« Răspuns #136 : 15.Sep.2018, 06:36:32 p.m. »
    In pachetul de la beloud primele 2 se pun pe tabla, iar al 3lea pe fata de plastic. Toate sunt utile. Cat despre pachetul de la emag e bine sa mai verifici pretul si la alti furnizori pentru ca eu am avut numeroase surprize cu produse vandute de ei, dar fiind ale altor furnizori.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AlexB

« Răspuns #137 : 24.Sep.2018, 10:38:27 a.m. »
Inspirat de colegii @crsors , @bekxy , @enicky si de filmulete de pe internet, mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de insonorizarea portierelor.
Avand in vedere ca a durat mai mult decat ma asteptam (m-a incurcat si ploaia), am reusit sambata sa termin usile din fata.
Am folosit pentru cele doua usi Pachet insonorizant STP LIGHT, 2 usi, 2 straturi, fono + acustic cumparat de la emag. Pachetul contine 1,5 m2 STP Black Silver de 1,8 mm si 0.75 m2 STP Biplast 15 Wave si o rola pentru aplicare (foarte folositoare de altfel).

Cum am procedat:
1.Am desfacut fetele de usi si am reusit sa rup un singur bradulet de prindere  :)
2. Am dat jos folia aia transparenta de pe fata de usa metalica
3. Am curatat toate suprafetele unde venea lipit insonorizant cu diluant nitro
4. Am pus material vibroabsorbant pe partea interioara a tablei de pe usa si am inchis cat mai bine fata de usa, cea cu gaurile tehnologice tot cu STP Black Silver
5. Am dat jos materialul ala negru de pe fata de usa de plastic, am curatat si am lipit cateva fasii subtiri de STP BS pe zonele mai mari
6. Lipit STP Biplast pe interiorul feti de plastic. Am incercat sa acopar cat mai mult cu materialul disponibil.
7. Montat la loc cu boxele originale
8. M-am bucurat de un sunet net superior  :D Nu ma asteptam sa fie asa de mare diferenta cu insonorizarea facuta ,mai ales ca nu e facuta de o firma specializata, dar eu zic ca a iesit bine. Alte avantaje : nu mai suna usa a conserva goala si se inchide cu fermitate si un sunet mai infundat.
Pachetul de insonorizare e exact ce trebuie, am folosit tot materialul. Poate puteam sa pun mai putin STP BS, dar l-am folosit tot ce era in pachet, iar burete putea sa fie putin mai mult sa acopere mai bine fetele de usa.

Zilele urmatare, cand o sa fie putin mai cald, vreau sa izolez si usile spate si sa montez si noile boxe. To be continued  ;-)
Poze:
  • Suzuki SX4 S-Cross Passion 1.4 BoosterJet AllGrip 6MT Galactic Gray 2017

The following users thanked this post: trl

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #138 : 24.Sep.2018, 10:46:10 a.m. »
Good job! Ai umplut conserva pe față!  :-j
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline enicky

« Răspuns #139 : 24.Sep.2018, 11:16:32 a.m. »
   Da, ai facut treaba buna, chiar ceva exces de zel, as spune, in sensul ca daca va fi necesar(sper ca nu!) sa se umble la macara, broasca sau opritor, se va umbla pt. eliberarea spatiilor de acces catre interiorul fetei usii. E bine ca ai izolat si fata de plastic. Bafta in continuare ! :)