Autor Subiect: Nori negri deasupra UE...!  (Citit de 3386 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Nori negri deasupra UE...!
« : 12.Mar.2017, 08:33:20 p.m. »
Poate sunt eu pesimist ...sau doar ingrijorat. Planuiesc sa vin in tara in vara, mai apuc? Mi-am planuit deja traseul, mi-am luat biletele de ferry si mi-am arvunit cazarea....dar oi mai putea? Ca parca s-a umflat  in toti tarata, anul asta si in ultimii ani...!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline sfichiu

Re: Nori negri deasupra UE...!
« Răspuns #1 : 12.Mar.2017, 09:31:14 p.m. »
Zile negre au fost si vor mai fi,tre sa fii(m) optimisti! Urmeaza-ti traseul!=parerea mea!
  • VITARA S ,Matiz

The following users thanked this post: SuViPa

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

« Răspuns #3 : 13.Mar.2017, 09:55:44 a.m. »
Si eu zic ca pana in vara nu se va intampla nimic spectaculos.  Pe termen mediu insa, Dumnezeu stie :dknw:

O buna parte din europeni uita tare repede istoria... o eventuala destramare UE are o singura consecinta previzibila: razboiul.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #4 : 13.Mar.2017, 05:02:59 p.m. »
Vino liniștit, până-n vară ai tot timpul să-nveți rusa.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 13.Mar.2017, 08:10:06 p.m. »
Si pe-acolo se pregateste ceva... :inteligent:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 13.Mar.2017, 10:12:21 p.m. »
Un articol în tema topicului, care analizează și reacția conducătorilor noștri la ceea ce se petrece azi în Europa.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: kellogs, Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #7 : 14.Mar.2017, 10:50:17 p.m. »
Multumesc de incurajari, o sa sper.
Speranta e mama curvelor, toata lumea traieste cu ea!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #8 : 14.Mar.2017, 11:10:04 p.m. »
Adevar graiesti!  :D
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 14.Mar.2017, 11:52:29 p.m. »
Recunosc ca de la inceput n-am prea inteles acest topic, mai precis n-am identificat legatura dintre titlu si continutul primei postari: exista dubii cu privire la drumul prin UE din Suedia pana-n Romania? Sau cu privire la situatia din Romania?

Daca e cu privire la situatia din RO (continutul postarii), nu vad ce crestere exponentiala a riscurilor ar putea avea loc in urmatoarele 3-5 luni a.i. acestea sa aduca atingere unui turist. In ciuda declaratiilor agresive ale unora si altora, personal nu vad o escaladare violenta a tensiunilor. In plus, banuiesc ca ai si o cetatenie suedeza pe undeva prin acte si Sven s-a bucurat si pe vremea lui Ceasca de ospitalitatea romaneasca...

Daca e cu privire la situatia din afara granitelor RO (titlul topicului), parerea mea e ca traim vremuri destul de tulburi - acum ceva vreme postasem (nu mai stiu unde) o analiza facuta de un englez (sau american) care - pe baza unor comparatii - ajunsese la concluzia ca situatia actuala in lume este similara celei din vara lui 1914. Prea pesimist?! Poate da, poate nu...

Cert e ca UE isi arata fragilitatea prin vocile nationalist-populiste din ce in ce mai accentuate, Rusia a inceput de ceva vreme sa-si arate coltii (intai Ucraina, acum Moldova, poate Tarile Baltice in viitorul apropiat), iar Turcia incepe si ea sa fie destul de vocala, chiar si in relatia cu tari cu care se avea bine - astea aici in zona.
La nivel mai mare, SUA isi cam pierde locul de economie nr.1 (in ciuda intentiilor, Trump nu face decat s-o ajute in acest demers), pozitia ei fiind disputata in special de China, dar si de celelalte economii pana mai ieri considerate emergente - BRIC (Brazilia-Rusia-India), unii zic chiar BRICS sau BRICS Plus
« Ultima Modificare: 15.Mar.2017, 12:19:58 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci