Autor Subiect: Blocare automata a usilor la noua Vitara  (Citit de 22267 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dacbuc

Re: Blocare automata a usilor la noua Vitara
« Răspuns #80 : 31.Aug.2018, 07:25:47 p.m. »
Ma intreb daca si la cutiile automate modulul conditioneaza la fel incuierea usilor de stingerea farurilor? :-?
Pare a fi o scapare a softului computerului de bord (este posibil ca, ECM-ul sa nu mai trimita datele despre viteza de rulare odata cu aprinderea farurilor).
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline razordan88

« Răspuns #81 : 31.Aug.2018, 11:39:32 p.m. »
La automata incuie usile si cu farurile inchise si cu ele deschise, daca depasesc 15 km/h si descuie daca trec in P. Exista o secventa sa setez sa incuie cand trec in D.
In schimb este enervanta rau faza cu avariile la usa deschisa... La spalatorie mereu imi apasa pe avarii sa le opreasca. Primisem o secventa de la colegul Gibril sa le dezactivez, dar fara succes.
Si mai este un bug: daca am deschis si inchis usile (cu avariile de rigoare) nu merge sa semnalizez vreo 5 sec. Acelas lucru si la mansalier. (din nou cu avariile de rigoare).
  • Vitara S Allgrip AT

Offline JMu

« Răspuns #82 : 01.Sep.2018, 08:42:45 a.m. »
Probabil pentru că nu te scoli niciodată cu noaptea în cap și ajungi și devreme acasă.  :-))
Sau plec seara devreme și ajung acasă dimineața târziu.  :cheers:
Acu' serios, tocmai am încercat cu farurile aprinse din manetă, adică nu aprinse auto, și încuie fără să stea pe gânduri.
Am modul rar. Mă gândesc să îl vând chinezilor înapoi la suprapreț, să îi facă reverse engineering și să scoată o serie nouă care merge cum trebuie.  :)
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #83 : 01.Sep.2018, 09:23:34 a.m. »
Nu mai ştiu... modul de pliere oglinzi şi închidere uşi ai?
Încerc să găsesc ceva diferenţe între noi care să justifice comportamentul diferit.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline JMu

« Răspuns #84 : 01.Sep.2018, 10:17:28 a.m. »
Am și modul pentru oglinzi și geamuri, dar l-am folosit și fără. Deci nu e de acolo. Poate e luat de la alt chinez, trebuie să-l întrebăm pe @Girbil de unde e luat.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline dacbuc

« Răspuns #86 : 01.Sep.2018, 11:22:42 a.m. »
@JMu Clar, modulul tau este defect, arunca-l! Si, zi-mi mie unde... :fluier:

@bekxy Exact din-ala am si io.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline Girbil

« Răspuns #87 : 01.Sep.2018, 03:23:44 p.m. »
Salut,

Tot de-acolo au fost si modulele mele. https://www.aliexpress.com/item/New-Smart-Auto-OBD-Speed-Lock-Profession-Produce-Car-Door-Lock-Device-for-Suzuki-Vitara-Alivio/32818594585.html. Vad ca mai e cineva de prin anglia care zice ca daca-s farurile on, nu incuie usile.

Ce-am scris mai jos cu rosu, pare a fi unlock-ul legat de accesorii, seamana cu ce problema aveti voi. (L.E. acum am vazut ca problema e la incuiat usile, nu descuiat)

Acum, chinezul mi-a trimis modulul, la mine nu a mers din cauza alarmei (imi activa alarma in 1/4 cazuri cand incuia usa). Si mi-a zis chinezul ca-mi mai trimite un modul, la jumatate de pret, pe care-l face el sa nu mai incuie usile (am zis ca macar sa-mi activeze avariile cand dau cu spatele). Cand a ajuns si modulul 2, bine-nteles, se comporta la fel, activa alarma cu mine in masina. Deci, am presupus ca n-a facut nimic chinezul, doar l-a pus in punga :)

Dar, acum, fiind diferente intre comportamente, poate a facut chinezul ceva. Pp ca ceva soft, nu hard. Si, poate, modulul 2 a ajuns la JMU. Nu am tinut cont de ele sa stiu care-a fost primul sau al doilea.

Eu n-am apucat sa observ comportamentul in functie de lumini, ca le-am tinut prea putin pe masina, din cauza alarmei, asa ca nu pot sa va confirm comportamentul.

Cine a luat mai recent de la chinez, poate il abordezi si zice ceva secventa care sa rezolve asta. Eu, toate secventele pe care le-am scos de la el, vi le-am transmis, din care, doar una functiona (switch lock D/N vs viteza). Chinezul a parut destul de binevoitor sa ajute in ce i-am cerut, dar e putin chin cu engleza lui si cu secventele care nu faceau ce trebuie (alea de oprit avariile)

Secventele alea care nu faceau ce trebuie, ceva-ceva faceau, ca inregistra modificarile(avarii de confirmare), dar nu ce voiam eu/noi. Poate, daca aveti jumatate de ora sa va jucati un pic cu secventele alea si sa testati dupa fiecare, poate una din ele se leaga si de farurile alea.

Le atasez si aici, poate cineva nu le are:
  • dezactivare lumini avarie la usi deschise (nu a functionat 1, i-am cerut alta chinezului, nu a functionat nici varianta 2) -

• Varianta  1 - "Steps: plug off > plug on >start the car > has been slam the brakes> the stalls moved to N>waiting for 5 seconds> hang gear step by step "R, N, R, N, R, N" (After there will be flashing lights, flash 2 times is function off, flash 5 times is function open.)"
    • Varianta 2 -  "Steps: plug off > plug on >start the car > has been slam the brakes> the stalls moved to N>waiting for 5 seconds> hang gear step by step "D, N, D, N, D, N" >wait 5 seconds> operate again, "D, N, D, N, D, N" > at this time after the operation will have flash tips, flash 4 times is function off, flash 7 times is open function. (60 seconds to operate twice in order to succeed)"

• - schimbare lock D/N vs viteza -
    • 1.To change to (15Km/H, auto lock function) or (D gear, auto lock function): pull out OBD> plug in OBD >Start car engine> always step on the brakes>Hang D gear >After waiting for 5 seconds > Change gear "N"-"D"-"N"-"D"-"N"-"D" > OKAY!(If display flash twice, 15km/h will auto lock. If flash 5 times, hang D gear, will auto lock )
    • 2.To change to (ACC off, auto unlock) or (P gear, auto unlock) mode: pull out OBD> plug in OBD >Start car engine > always step on the brakes >Hang "N" gear >After waiting for 5 seconds > Change gear "D"-"N"-"D"-"N"-"D"-"N" > After waiting for 5 seconds > Change gear "D"-"N"-"D"-"N"-"D"-"N" > OKAY! (The entire operation is completed in 60 seconds. If light flash 4 times, means turning off, that is "P" gear auto unlock. If flash 7 times, means opening this mode)

Si o imagine pe care mi-a trimis-o cu instructiunile care sunt mai sus:

• Vitara S 1.4 AT 2016

The following users thanked this post: JMu, razordan88, dacbuc

Offline delta_hd

« Răspuns #88 : 30.Iul.2019, 10:44:32 p.m. »
La mine modulul asta facea exact ce zicea ca face, aprindea avariile la dat cu spatele, la franat brusc si la deschis usile ca usile mele nu au becuri in ele. Si inchidea/deschidea usile la peste 30Km/h sau cand opream motorul, in functie de cum o setam din meniu (cu maneta de viteze).

Problema e ca GPL Prins functioneaza tot pe CAN si am fost nevoit sa renunt la dispozitiv.

La Golf am facut setarile astea permanente cu sonda KKL in ecu, ma intreb daca nu s-or putea seta definitiv din ECU si la Vitara, stie cineva? Eu am zis ca am sa incerc dar n-am avut timp. Si din pacate nu stiu daca ECU este tot BOSCH. Ca daca e Samsung sau proprietar, nu stiu daca bitii or mai fi tot aia.
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

Offline razordan88

« Răspuns #89 : 31.Iul.2019, 03:52:59 p.m. »
La mine modulul asta facea exact ce zicea ca face, aprindea avariile la dat cu spatele, la franat brusc si la deschis usile ca usile mele nu au becuri in ele. Si inchidea/deschidea usile la peste 30Km/h sau cand opream motorul, in functie de cum o setam din meniu (cu maneta de viteze).

Problema e ca GPL Prins functioneaza tot pe CAN si am fost nevoit sa renunt la dispozitiv.

La Golf am facut setarile astea permanente cu sonda KKL in ecu, ma intreb daca nu s-or putea seta definitiv din ECU si la Vitara, stie cineva? Eu am zis ca am sa incerc dar n-am avut timp. Si din pacate nu stiu daca ECU este tot BOSCH. Ca daca e Samsung sau proprietar, nu stiu daca bitii or mai fi tot aia.

Vezi ca exista splitter pentru mufa OBD  ;) . Gasesti pe aliexpress.
  • Vitara S Allgrip AT

The following users thanked this post: delta_hd