Iata ca, pana la urma, mi-am luat inima in dinti si am desfacut usa soferului, cautand sa vad daca gasesc vreo posibilitate de a automatiza incuierea / descuierea usilor.
Ma intriga faptul ca incuierea functioneaza si fara cheie in contact, deci exista posibilitatea ca sa am vreun fir cu +12V permanent. Geamurile merg doar cu contactul pus, deci cu un pic de sansa am si +12V acc.
Ce nu ma asteptam sa gasesc: un adevarat 'creier' electronic localizat in maner sub contacte! Si da, cu rabdare, am reusit sa identific toate firele necesare functionarii unui modul de automatizare.
La punerea contactului, montajul asteapta 30 secunde - marcate prin aprinderea intermitenta a ledului - dupa care 'apasa' pe butonul de incuiere a usilor. Apoi intra in 'stand by'; la oprirea motorului asteapta doar 3 secunde dupa care comanda descuierea usilor.
Modulul are si posibilitatea de inactivare / reactivare (necesara, spre exemplu, la revizii): la punerea contactului, secventa 'pus' - 'luat' - 'pus' - 'luat' (sub o secunda fiecare) comuta intre cele 2 stari.
La montare, este necesara crestarea si legarea in paralel cu 5 fire dintre cele 20 ale conectorului mare care duce la maner; de aceea, pentru o lucrare 'curata', montajul este mai potrivit celor care au deja modulul de ridicare automata a geamurilor la incuiere, modul care vine cu cablurile proprii ce pot fi folosite la conexiuni, crutand firele originale ale masinii.