Autor Subiect: GPL Jimny  (Citit de 3548 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Braila
GPL Jimny
« : 08.Sep.2016, 05:03:13 p.m. »
Are cineva instalatie GPL pe Jimny? Astazi am vorbit la centrul de montat instalatii GPL de la Vernesti daca pot monta o instalatie pe Jimny. Doamna de acolo mi-a zis ca au montat pe un Jimny, nu stie ce an era masina(a mea e '98), si a avut multe probleme din cauza gazului. Mai precis o singura problema dar repetitiva si costisitoare: probleme la chiluasa. Nu ma pricep deloc la mecanica asa ca nu stiu care suntproblemele la chiulasa, insa am inteles ca pe respectivul l-au costat mult reparatiile si s-a stricat de 3 ori in un an jumate( nu stiu cati km in acest an jumate).
Deci daca e cineva cu Gpl pe Jimny sa imi zica si mie cum merge, daca a avut probleme. Dicutii. Multumiri anticipate.
  • Jimny

Offline sfichiu

Re: GPL Jimny
« Răspuns #1 : 08.Sep.2016, 05:30:14 p.m. »
  • VITARA S ,Matiz

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
    • Braila
« Răspuns #2 : 09.Sep.2016, 09:44:49 p.m. »
Am citit postarile din acel topic dat nu e relevant pentru ca respectivii nu aveau de foarte mult timp gpl. Am postat si acolo dar nu stiu cati vor citi topicul dupa 4 ani. Asa ca astept aici pareri de la cei care au gpl de mai multi km.
  • Jimny

Offline unde

« Răspuns #3 : 16.Sep.2016, 10:41:00 a.m. »
Doamna de acolo mi-a zis ca au montat pe un Jimny, nu stie ce an era masina(a mea e '98), si a avut multe probleme din cauza gazului. Mai precis o singura problema dar repetitiva si costisitoare: probleme la chiluasa. Nu ma pricep deloc la mecanica asa ca nu stiu care suntproblemele la chiulasa, insa am inteles ca pe respectivul l-au costat mult reparatiile si s-a stricat de 3 ori in un an jumate( nu stiu cati km in acest an jumate).

Sint multe de discutat aici: citi km (reali) avea motorul respectiv la momentul montarii instalatiei, ce tip de instalatie s-a montat (pentru ca am vazut ca multi aleg sa monteze instalatii normale in loc de secventiale, ca sint mai ieftine, etc.).
 Avind in vedere ca Jimny e un motor de turatie, e necesara montarea unei instalatii pentru ungerea supapelor. Mai mult, acum exista instalatii care pot functiona cu benzina si GPL alternativ (spre exemplu: un ciclu de injectie pen benzina, unul pe gaz sau alte combinatii).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #4 : 18.Sep.2016, 11:41:37 a.m. »
Din pacate,  spatiul mic oferit de Jimny,  face ca montarea buteliei(micuta)  sa se faca in exteriorul masinii,  undeva sub bara spate.  Posibil sa fie mai mare chinul...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
    • Braila
« Răspuns #5 : 19.Sep.2016, 02:06:01 a.m. »
Pai eu ma gandeam sa bag instalatie BRC pentru ca desta am pe un Ford Fiesta de 130 de mii de km, masina avand acum 240 mii, si totul a mers fara nici cea mai mica problema(cu reviziile respectate la 15.000 km). Banuiesc ca astea sunt secventiale, m-a costat 28 mil pentru motorul de 1.3 al Ford-ului.
Faptul ca va trebui montata sub bara din spate nu ma deranjeaza, mai mare este deranjul daca o pun in portbagaj.
Acum eu ma gandesc si la cat de indicat ar fi dupa ce montez gpl-ul sub masina sa merg pe un traseu forestier accidentat? Nu teren de competitie offroad dar ceva mediu asa.
Motivul pentru care eu vreau gpl este urmatorul: nevasta nu este chiar incantata de aceasta masina si ar vrea Fiesta din cauza lipsei de confort, iar eu ador Jimny-ul insa fac 80-100 km la zi prin oras.
  • Jimny

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #6 : 19.Sep.2016, 08:32:07 a.m. »
Pentru oras si Jimny este ideal. Butelia poate sa creeze un disconfort fiindca iti "strica"  acel unghi de degajare.  Nu am inteles bine,  ai achizitionat madina?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
    • Braila
« Răspuns #7 : 19.Sep.2016, 04:48:24 p.m. »
Da da, masina am cumparat-o in primavara. E an '98 varianta cu aer conditionat. Momentan merge nevasta cu el si nu e multumita de el ca na nu se compara cu o Fiesta 2009, are bord old school. De aceea vreau sa facem schimb, insa eu fac foarte multi km (80-100 pe zi) si de aceea ma gandesc sa il trec pe gpl. Da totusi nu are nimeni pe aici gpl pe ea? Ideal ar fi la modelul asta vechi ca na cele noi or fi diferite pe la motor(sunt 0 la mecanica).
  • Jimny