Autor Subiect: probleme cutie de viteze  (Citit de 5206 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline zic_swift

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
  • Gen: Bărbat
  • swift 1.3 GLX
probleme cutie de viteze
« : 31.Aug.2016, 06:54:38 p.m. »
de cateva saptamani am descoperit ca ”am un huruit” ce se aude la ralanti si dispare când apas pedala de ambreiaj.
dupa cele citite pe forum,se pare ca problema este un rulment (sau mai multi) din cutia de viteze.
are cineva vreun sfat legat de rezolvarea acestei probleme repede,bine si ieftin?
mutumesc!

Offline shpeedy

Re: probleme cutie de viteze
« Răspuns #1 : 31.Aug.2016, 09:13:14 p.m. »
- inteleg ca ai identificat problema;
- inteleg ca ai vazut care este solutia;
- nu inteleg de ce a fost necesara deschiderea unui nou topic in care sa cauti alternative la o solutie destul de clara (zic eu) - schimbarea rulmentilor.

Eu i-am cumparat din UK, de pe eBay (au ajuns in cateva zile). Ramane sa gasesc timp si bani pentru manopera.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 01.Sep.2016, 12:12:07 p.m. »
... ”am un huruit” ce se aude la ralanti si dispare când apas pedala de ambreiaj. ... se pare ca problema este un rulment (sau mai multi) din cutia de viteze.
Eu as spune ca "huruitul" este de la rulmentul de presiune si nicidecum din cutia de viteze.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 01.Sep.2016, 01:09:44 p.m. »
Depinde...

Am schimbat kit-ul complet de ambreiaj si tot am huruitul ... in cutie.

Offline NicNic

« Răspuns #4 : 01.Sep.2016, 08:23:40 p.m. »
Daca zgomotul dispare la apasarea ambreiajului, eu tind sa ii dau dreptae lui @Laurentiu.

@shpeedy:La tine avea simptomul asa?
Sau poate au fost doua probleme suprapuse ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 01.Sep.2016, 11:14:00 p.m. »
La apasarea ambreiajului se atenueaza/isi schimba tonalitatea.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 02.Sep.2016, 09:06:31 a.m. »
La apasarea ambreiajului se atenueaza/isi schimba tonalitatea.
La apasarea pedalei de ambreaj nu este actionat decit rulmentul de presiune ce apasa placa de presiune. In rest, toti rulmentii din cutia de viteze functioneaza "constant" fara a-si modifica vitezele, tonalitatile si sunetele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline enicky

« Răspuns #7 : 02.Sep.2016, 09:18:11 a.m. »
      Corect ! Probabil a "uitat" sa sch. si rulmentul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 02.Sep.2016, 10:12:35 a.m. »
@enicky: probabil ca NU s-a "uitat"...

Piesele instalate atunci:
- Rulment priza directa ambreiaj SACHS 1863 606 243
- Kit ambreiaj EXEDY SZK2047

Dupa cum se poate vedea, in kit-ul de ambreiaj avem:
- Disc ambreiaj EXEDY SZD220U
- Rulment de presiune EXEDY BRG870
- Placa presiune ambreiaj EXEDY SZC553

Daca mai este vreun rulment pe care il puteam schimba la exteriorul cutiei de viteze si nu am facut-o, mea culpa pentru dezinformare...

Problema rulmentilor din cutie la generatia asta de Swift (din ce am vazut, in general pe M13A) este una destul de intalnita - nu degeaba niste intreprinzatori din UK s-au gandit sa ofere spre vanzare niste kit-uri cu rulmenti de diferite marci care sa serveasca la inlocuirea lor integrala.

Ii doresc sincer initiatorului topicului sa aiba problema la exteriorul cutiei de viteza - mai ieftin si ca piese, si ca manopera.

Acestea fiind spuse, eu o sa ma retrag din discutia pe subiect (atata vreme cat este pastrata linia initiala de discutie)...
« Ultima Modificare: 02.Sep.2016, 11:10:14 a.m. de shpeedy »

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 02.Sep.2016, 12:11:45 p.m. »
Problema rulmentilor din cutie la generatia asta de Swift (din ce am vazut, in general pe M13A) este una destul de intalnita ...
Nici un rulment din cutie nu-si va schimba sunetul (intensitate si tonalitate) in momentul apasarii pedalei de ambreaj cit timp motorul functioneaza la ralanti iar menetaa schimbatorului de viteze este in "punctul mort". Pedala de ambreaj pune in miscare doar rulmentul de presiune care la rindul sau va actiona supra placii de presiune ce va indeparta discul de ambreaj de pe volanta. Hiriiala nu poate proveni decit de la carcasa rulmentului de presiune (uzura ori lipsa lubrifiere) sau de la o reglare incorecta a cursei acestuia fata de placa de presiune.
  • Suzuki SX4