Autor Subiect: Noi numere de imatriculare (gen B 001 CUC)  (Citit de 6753 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Noi numere de imatriculare (gen B 001 CUC)
« : 15.Mai.2009, 09:07:33 a.m. »
Puţină istorie. Pînă la începutul anilor '70, plăcuţele de înmatriculare din România erau din plastic şi nu dispuneau de elemente de siguranţă. Acestea au fost înlocuite cu unele pe suport metalic, pentru a se putea introduce ştampila cu "IGM" (Inspectoratul General al Miliţiei), ca semn de autenticitate, precum şi locul rotund destinat afişării inspecţiei tehnice periodice. Apoi, pînă înainte de Revoluţie, "cei mai tari din parcare" aveau numere de tipul "1-B-xyz", cu trei cifre, iar plăcuţele cu pînă la patru cifre se obţineau cu pile şi relaţii. De asemenea, nu pot fi uitate numerele pare şi impare, ce făceau circulaţia alternativă: o duminică cele pare, o duminică cele impare.

Marea schimbare a survenit la trei ani după Decembrie '89, cînd s-a făcut trecerea la numerele de înmatriculare cu litere şi două cifre, de inspiraţie europenă. De curînd însă, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat că, în maximum trei luni, plăcuţele cu două cifre se termină în Bucureşti. Nu mai sînt decît 155.000 de combinaţii! Prin urmare, în scurt timp, se va trece la plăcuţe alfanumerice cu trei cifre, de tip "B xyz GSP".

1993 este anul în care s-a trecut de la plăcuţele de înmatriculare cu cifre, la cele cu litere şi cifre

1.250.000 de maşini sînt înscrise în Bucureşti.

Sursa: GSP
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Noi numere de imatriculare (gen B 001 CUC)
« Răspuns #1 : 15.Mai.2009, 09:23:25 a.m. »
Eu stiam ca prin '95 s-a trecut la numere cu cifre si litere :-/ In fine, poate nu mai tin eu bine minte...
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Sony

« Răspuns #2 : 15.Mai.2009, 09:39:26 a.m. »
Si eu stiam ca pana la inceputul anilor '80 au fost placutele de plastic cu cifrele negre batute cu tinte pe ele.
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #3 : 15.Mai.2009, 09:45:27 a.m. »
Referitor la placutele cu 3 cifre asta am auzit si eu miercuri la radio...

Offline Sony

« Răspuns #4 : 15.Mai.2009, 10:39:42 a.m. »
Acu' am si io o intrebare simpla: placutele astea cu 3 cifre mai au loc in spatiul destinat lor sau le purtam ca motociclistii?
Ma distreaza Muppetsii! :)

razak

• Vizitator
« Răspuns #5 : 15.Mai.2009, 11:43:32 a.m. »
schimba fontu si porma te amendeaza ca ai numere ilegale  =)) RO STYLE!

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #6 : 15.Mai.2009, 12:05:24 p.m. »
hmm am auzit si eu de acest news :D

Problema mea este oarecum adresata domnilor politisti

- 2 masini (ac marca culoare)
- o masina are B-346-ZBA
- a 2a masina are B-347-ZBA

Cand comunica ei prin minunatele statii ca prima masina avea 70km/h in localitate si politistul 2 o opreste pe a 2a ?

.. astept pareri

Eu va spun parerea mea :)

- daca sunt eu persoana respectiva .. voi proceda asa

1. cat e amenda?
- a e mica asta e .. chiar nu ma uit la viteza non-stop

2. daca stiu ca am mers legal
- ma iau un pic in gura cu el dupa aia imi dau seama ca nu are rost ca oricum amenda e mica si poate imi gaseste si altceva la masina ... asa ca aia e

Offline coq

« Răspuns #7 : 15.Mai.2009, 01:48:17 p.m. »
- o masina are B-346-ZBA
- a 2a masina are B-347-ZBA

Cand comunica ei prin minunatele statii ca prima masina avea 70km/h in localitate si politistul 2 o opreste pe a 2a ?

eee din punctul asta de vedere nu mi-as face prea mari probleme... au ei abateri si greseli in baza de date  muuuuult mai mari
as putea sa spun catastrofale chiar (chestie patita de curand de un bun prieten al meu), dar sunt deja off topic
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #8 : 15.Mai.2009, 06:42:20 p.m. »
Corect ar fi fost ca domnii politisti sa conceapa un sistem de inmatriculare care sa asigure un numar foarte mare de combinatii pentru a nu se ajunge in situatia de fata. Pe de alta parte poate fi un pretext pentru a se trece la preschimbarea tuturor numerelor de inmatriculare pe noul format. Made in Romania
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #9 : 15.Mai.2009, 07:29:56 p.m. »
Tin minte cand au bagat numerele noi ca se bateau cu pumnul in piept ca sunt foarte multe combinatii si nu se vor epuiza niciodata. Acum am calculat si eu si am vazut ca sunt aproximativ 1.4 milioane de combinatii pe fiecare judet...nu pare chiar asa mult...
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/