Autor Subiect: Husa auto exterioara New Vitara  (Citit de 5448 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Husa auto exterioara New Vitara
« : 24.Iul.2016, 04:16:51 p.m. »
Salut!

Saptamana viitoare ma astept sa imi soseasca masina si citind forumul am vazut ca multe discutii se poarta in jurul protectiei masinii impotriva zgarieturilor din parcare si a ruginei.

Fiindca nu am garaj, intentionez sa imi parchez si eu masina in spatele blocului, unde sunt vreo 50 de masini parcate una langa alta. M-am tot gandit cum pot sa o protejez mai bine, si am vazut pe net ca se gasesc huse auto pentru Grand Vitara, in a caror descriere sunt specificate exact aceste doua motive: zgarieturile si rugina.

Si cand eram mic f multe din Daciile parcate in fata blocului era acoperite cu huse, acum insa nu mai vad nici una.

Ma intreb de ce nu le mai foloseste lumea.
Se face condens? Anuntul zice asa:
prelata auto marimea cu micropori si un sistem de gauri pentru e prevenii aparitia umezelii sub prelata. Partea superioara partea frontala si cea din spate a prelatei este fabricata din material impermeabil
in timp ce partile latereale au o permeabilitate foarte redusa pentru a nu permite formarea umezelii.
-aceasta este rezistenta la radiatile solare si la diferitele conditii meteo( raze UV zapada umezeala inghet)
-previne cojirea vopselei masinii sau deteriorarea acesteia in vreun fel
-este fabricata din material rezistent moale la atingere
-nu absoarbe apa nu ingheata pe masina si nu da semne de uzura in timp
-usor de pliat

Se fura?(ma gandesc sa o leg cu lant).

Sau..poate nu se mai folosesc ca.."nu mai vad vecinii ce masina faina am"?

Am cautat ceva referinte pe forum, dar n-am mai vazut nici un topic deschis pe tema asta..

Orice sfaturi sunt binevenite!

Mersi!
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline kellogs

Re: Husa auto exterioara New Vitara
« Răspuns #1 : 24.Iul.2016, 05:36:09 p.m. »
nu se mai folosesc pentru ca:

- tabla masinilor din ultimii 15 ani este galvanizata (nu e cazul Suzuki din pacate)
- husele tin umezeala pe dedesubt astfel accerind aparitia ruginei (nu conteaza cat de grozave par ele din prezentarile producatorului)
- e faorte dificil de rulat / derulat husa peste masina ori de cate ori vrei sa umbli la masina (in special cand vrei sa mai iei o sacosa / telefonul dinauntru)
- se imbaxesc repede de la ploi combinate cu aerul curat din orase, de la pisat de caine, etc

In cazul Suzukiilor, decat sa iei o pietricica, sa iti sara vopseaua apoi sa pui husa peste, fara sa observi, si abia a n-a zi sa iti gasesti tabla puternic ruginita, mai bine pas.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: dAlex

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Husa auto exterioara New Vitara
« Răspuns #2 : 24.Iul.2016, 05:40:00 p.m. »
Poate aduce un plus de protectie masinii, dar cred ca nu foarte mare in balans cu practicalitatea ei. E buna daca lasi masina in parcare mai multe zile sau saptamani. Daca mergi des/zilnic cu masina, te vezi scotand si punand husa de fiecare data? Apoi, necesita si ea un spatiu de stocare (in portbagaj), dar asta este un lucru minor pentru ca nu mergi cu portbagajul plin in fiecare zi. Mai nashpa este ca protejeaza masina de praf dar se murdareste ea. Problema apare cand scoti husa si zboara praful ce-l inghiti, se pune pe haine si te murdaresti pe maini. Apoi totul se muta cu husa in portbagaj. Sa zicem ca trecem peste faza cu praful, nefiind prea deranjant. Dar vine ziua cu ploaie si vrei sa pleci cu mAsina - atunci sa te vad morfolind la husa :)
Rezumand, husa este practica pentru o masina pe care vrei sa o pui la pastrare. Daca folosesti masina zilnic, dupa doua trei exercitii dezbraca-te/imbraca-te, cel mai probabil vei prefera varianta sexy.

P.S. Mai este si varianta in care husa sa devina agent agresiv in loc sa protejeze. Daca o pui peste masina murdara, va agata pe interior praf (abraziv). Apoi in procesele de punere si scoatere va actiona ca la stergerea masinii cu o carpa uscata, provocand zgarieturi fine.

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Ultima Modificare: 24.Iul.2016, 05:44:42 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline dAlex

« Răspuns #3 : 24.Iul.2016, 06:32:35 p.m. »
Eu am s-o folosesc de 1-2 ori pe saptamana si pentru drumuri de >700 km o data pe luna. In rest, de luni pana vineri sta pe tusa. Poate mi-ar fi de ajutor.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

« Răspuns #4 : 24.Iul.2016, 06:35:49 p.m. »
    Si mai era ceva(i s-a intamplat unui vecin) : a gasit masina, sub husa, pe pietre, fara roti. La vremea aia se vorbea ca s-au gasit un fel de "carcase" din lemn, scanduri imbinate care sustineau prelata, masina fiind furata.   Sub prelata la Vectra mi-a furat oglinzile (anii 2000). Iar prelata ascunde bine loviturile vecinilor pe la colturile barelor. >:D<
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #5 : 24.Iul.2016, 07:15:13 p.m. »
Prelata este foarte buna cand folosesti masina relativ putin si ai vecini draguti. Daca mergi zilnic dupa vreo sapatamana de rulat/derulat iti trece. Plus ca daca ploua ai probleme indiferent daca prelata e pusa sau nu. Daca e pusa, e uda prelata, daca nu e pusa, nu mai poti pune prelata...E comic sa pazesti masina ca sa-i pui prelata cand s-a uscat...
Masina mea veche are o problema cu infiltrarea de apa in cantitati mici la sofer si am ales sa pun prelata pe ea. Cum sunt intr-o zona ploiasa, nu iti spun de cate ori am renuntat sa mai plec cu masina din cauza ca trebuia sa dau prelata jos fleasca (prelata e impermeabila dar tot are o groaza de apa aderenta care se va prelinge in timpul manevrelor la interior). Asa ca pana la urma am preferat sa ma zbucium cu apa decat cu prelata care mai e si o geanta plina de mare...
In acest moment foarte putine masini se mai galvanizeaza. Timpul mediu de folosire a unei masini, timpul mediu de penetrare a ruginii (ce , de prosti ne dau 12 ani garantie la penetrarea ruginii din interior in exterior?), noile procedee de pregatire a suprafetei si grunduire combinate cu noile tipuri de grunduri fac galvanizarea, desi mai sigura, mult mai costisitoare. Si totul e pana la bani...Masina mea veche a facut 12 ani in ianuarie si e galvanizata. In mai multe locuri e sarita vopseaua de mai bine de 10 ani si asa a ramas. Dar pe muchia de prindere dedesupt, unde se pune cricul, a inceput sa se maroneasca desi acolo nu e sarita vopseaua...
O solutie impotriva incalzirii excesive este o jumatate de prelata care sa acopere doar tavanul si geamurile si care se prinde de usi la interior. Si parasolarul. Doar ca aici unde sunt n-am gasit decat de exterior care se prinde de interior prin chederul usii si asta ma ingrijoreaza - presiunea suplimentara asupra chederului.
« Ultima Modificare: 24.Iul.2016, 07:20:47 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Lerua07

« Răspuns #6 : 24.Iul.2016, 09:25:43 p.m. »
Inainte de '89 se utilizau huse exterioare de multi din cei care stateau la bloc din 3 motive :
1. masina , de regula, era un bun achizitionat ptr "intreaga viata" (minim 20 ani !);
2. cei ce utilizau husele nu foloseau masina zilnic;
3. tehnologia de tratare si vopsire ptr tabla (mai cu seama la Dacia) era foarte precara si slab calitativ.
 Se pare ca la punctul 2 te cam incadrezi si tu, la 1 si 3 ... nu mai este cazul in ziua de azi.  >:)
 Daca de luni pana vineri sta pe tusa cred ca merita sa-i pui husa
1 . numai daca o ti intr-o parcare ceva mai ferita : o protejeaza de praf, mizerie, zapada si razele UV !  :happy:
2. sa nu fie prea scumpa(ca sa nu fie tentanta ptr furat si nici sa nu te doara burta prea rau daca totusi ti-o fura)... eventual una din aia de microfibra de 70-100 lei bucata. Daca te tine un an... si-a scos banii !  ;)
  Cat de spre ... legatul husei cu lant ca sa nu ti-o fure.... mai bine renunti.  Daca cineva vrea sa-ti faca rau degeaba o legi in "jdemii" de lanturi, ti-o taie, sfasie, rupe, etc, si tot isi atinge scopul.  :D
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline emil_greus

« Răspuns #7 : 08.Feb.2017, 07:20:36 p.m. »
Citeam mai sus ca tabla Vitarei nu e galvanizata ?  :-O

Nu pot sa cred asa ceva. M-ați pus pe gânduri....  :dknw:

Se oferă cei 12 ani garanție pentru vopsea/tabla? Penetrarea la rugină? Bănuiesc ca da, din moment ce se face verificarea periodica a caroseriei și se notează în cartea de service...

Offline aleksanders

« Răspuns #8 : 08.Feb.2017, 07:22:52 p.m. »
nu este galvanizata - este protejata la coroziune dar nu prin galvanizare - o masina ieftina cu tabla galvanizata este fiat
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #9 : 08.Feb.2017, 07:51:19 p.m. »
Citeam mai sus ca tabla Vitarei nu e galvanizata ?  :-O

Nu pot sa cred asa ceva. M-ați pus pe gânduri....  :dknw:

Se oferă cei 12 ani garanție pentru vopsea/tabla? Penetrarea la rugină? Bănuiesc ca da, din moment ce se face verificarea periodica a caroseriei și se notează în cartea de service...

Nu te ingrijora caci automobilul la mintea celor ce l-au produs a devenit bun de consum, nu de lasat mostenire. Occidentul umbla cu ele cam 5-7 ani dupa care le schimba. Orientul le mai plimba si el 5-7 ani si cam atat. Statistic in perioada asta nu ajunge rugina sa penetreze tabla dintr-o parte in alta (asta e garantia) asa ca pretul face diferenta...Vopseaua oricum e acrilica si se zgaraie, apoi noua industrie a protectiei automobilului ce ar face? Ferrari are o vopsea de n-o zgarii nici cu cuterul dar trebuie sa platesti asta...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008